آشنایی با مهم ترین مهارت های اجتماعی



مهارت های اجتماعی چیست, بالا بردن مهارت های اجتماعی , آموزش مهارت های اجتماعی

مهارت های اجتماعی، مهارت هایی هستند که از آن ها برای ارتباط با افراد استفاده میکنیم

 

همه چیز درباره مهارت های اجتماعی  

مهارت های اجتماعی، مهارت هایی هستند که از آن ها استفاده می کنیم تا بتوانیم با افراد و جامعه ی خود ارتباط برقرار کنیم. حالا این ارتباط می تواند چشم، زبانی، حرکتی و یا هر چیز دیگری باشد.

مهارت های اجتماعی چیست؟

ما انسان ها موجوداتی هستیم که روابط اجتماعی ما می توانند تاثیرات بسیار زیادی بر روی کیفیت زندگی ما داشته باشند. در واقع روابط اجتماعی یکی از نیازهایی است که بشر برای بقا به آن نیاز دارد و عملا بدون این روابط، یک جای کار زندگی خواهد لنگید.

 

روابط اجتماعی می توانند در منطقه ی مسکونی شما، در قالب روابط خانوادگی تان، محیط شغلی و کاری تان، محیط باشگاه و تفریحی تان و یا حتی در بستر خیابان در هنگام خرید یک نان ساده نیز شکل بگیرد. مهارت های اجتماعی نیز مهارت هایی هستند که به افراد کمک می کنند تا روابط عمقی تر، صحیح تر و مثبت تری را با اطرافیان خود برقرار کنند.

 

از این رو تمامی افراد برای اینکه بتوانند در یک محیط اجتماعی، به تکامل برسند، باید مهارت ها و آداب برقراری روابط اجتماعی را بلد باشند و با تکیه بر همین اصول ساده، بتوانند به تکامل فردی و اجتماعی خودشان نیز کمک کنند. 

 

خیلی از افراد گمان می کنند که برقراری روابط اجتماعی کار آسانی است و اصلا به مهارت خاصی نیاز ندارد اما اصلا این طور نیست. این افراد یا به صورت کاملا ناخودآگاه از این مهارت ها استفاده می کنند و یا اصلا تعریف شان از یک رابطه ی اجتماعی با استانداردهای تعیین شده برای یک ارتباط اجتماعی کاملا متفاوت است.

 

مهارت های اجتماعی می توانند طیف وسیعی از مهارت های ارتباطی افراد را دربرگیرند و چیزی که درباره ی این مهارت ها در برقراری روابط اجتماعی بسیار مهم است، نحوه ی استفاده از آن هاست. گام صدا، درجه‌ ی صدا، زبان بدن، اشارات و حرکات و روش‌های ارتباطی غیرکلامی دیگر، همگی مواردی هستند که به نحوی می توانند تجهیزاتی برای استفاده از مهارت های اجتماعی معرفی شوند.

 

یادتان باشد که هر رابطه ی اجتماعی در چهار چوب های خاصی تعریف می شود بنابراین شما هم باید از مهارت های خاص همان چهارچوب ها برای برقراری روابط اجتماعی در ابعاد مختلف، استفاده نمایید. در ادامه برایتان از مهم ترین مهارت های اجتماعی خواهیم گفت، مهارت هایی که با کمک آن ها می توانیم روابط عمیق تر، درست تر و کاربردی تری را در بتن جامعه و خانواده، شکل دهیم. 

 

آموزش مهارت های اجتماعی, مهارت های اجتماعی, دوره مهارت های اجتماعی

مهارت های اجتماعی چیست 

 

آشنایی با مهم ترین مهارت های اجتماعی 

سلام کردن

سلام کردن یکی از مهم ترین اصولی است که در هر جمعی می تواند جرقه ی شروع یک ارتباط را بزند. در واقع سلام کردن علاوه بر اینکه می تواند شعور و ادب اجتماعی شما را نشان دهد، می تواند عاملی باشد که شما با کمک آن، برای شروع یک ارتباط ساده و عادی قدم بردارید.

 

یادتان باشد که همراه کردن عمل سلام کردن با یک لبخند، می تواند تاثیر بسیار مثبت و خوبی را بر روی مخاطب بگذارد. پس سعی کنید که برای سلام کردن پیشی بگیرید و این کار را با روی باز، صدای واضح و لبخند دلنشین انجام دهید. 

 

پیش قدم بودن برای آغاز ارتباط

همان طور که می دانید هر ارتباطی می تواند از یک گفت و گوی بسیار ساده شروع شود. بنابراین علم به اینکه یک گفتگو را چگونه آغاز کنید، می تواند یکی از مهارت های درست برقراری ارتباط باشد. نیازی نیست که برای شروع یک گفت و گو حتما به دنبال یک قصه ی طولانی و جذاب باشید.

 

همین که از یک موضوع به ظاهر ساده مانند وضعیت هوا یا مسائل ساده و کلیشه ای این مدلی استفاده کنید، می تواند حسن نیت شما را برای برقراری ارتباط نشان دهد. ممکن است این موضوع خیلی پیش و پا افتاده و کلیشه ای باشد اما یکی از مهم ترین مهارت های اجتماعی به شمار می رود. 

 

مهارت گوش دادن

شما برای اینکه بتوانید ارتباط خود را با مخاطب تان به صورت عمیق و درست پیش ببرید. نیاز دارید تا این حس را به او القا کنید که او برای شما مهم است. این حس مهم بودن را می توانید به واسطه ی خوب گوش دادن به حرف های طرف مقابل به او القا نمایید. سعی کنید به جملات، کلمات و حرف های او گوش دهید چرا این کار باعث می شود تا به کمک آن، عمق ارتباط تان را بیشتر و بیشتر نمایید. 

 

 دوره مهارت های اجتماعی, ارتقا مهارت های اجتماعی, عوامل موثر بر مهارت های اجتماعی

آشنایی با مهم ترین مهارت های اجتماعی

 

برقراری ارتباط چشمی

این موضوع یکی از مهم ترین مهارت های اجتماعی محسوب می شود. حتما شما هم با افرادی که در زمان حرف زدن به چشم های شما نگاه نمی کنند، برخورد کرده اید و صد در صد دوست داشتید که این مکالمه زود زود تمام شود چرا که حس منفی عدم تماس چشمی، نمی تواند به ارتباط و گفت و گوی شما عمق خاصی ببخشد.

 

برای یک ارتباط درست و به جا، شما نیاز دارید که یک ارتباط چشمی عمیق و درست با فرد و یا افراد حاضر در جمع برقرار نمایید. کافیست در هنگام صحبت کردن به چشمان فرد به صورت عادی نگاه کنید و نگاه خود را از ندزدید. این کار بار منفی بسیار زیادی بر روی فرد دارد. در جمع نیز رعایت چنین اصلی بسیار مهم است.

 

چرا که یک رابطه ی اجتماعی خوب نیازمند یک تماس چشمی موثر و استاندارد است. پس وقتی که مخاطب شما کل جمع است، سعی کنید که با همه در حین صحبت تان ارتباط چشمی بگیرید و تنها یک نفر را مخاطب حرف های خود نگذارید چون این کار می تواند نشان دهنده ی ضعف در روابط اجتماعی شما باشد. 

 

رعایت حدود صمیمیت در روابط

خیلی از افراد گمان می کنند که صمیمیت یعنی اینکه در همین ابتدا و عمق کم رابطه، از خصوصی ترین مسائل خود برای مخاطب و فرد مورد نظرشان صحبت کنند. در صورتی که این کار کاملا اشتباه است. شما باید در برقراری روابط اجتماعی تان، بسیار سنجیده و درست عمل کنید و حد و حدود را رعایت نمایید.

 

یادتان باشد که بیان مسائل خصوصی تان برای کسی که تنها چند بار او را دیده اید و درک درستی از شخصیت و منش او ندارید، کار بسیار پر ریسکی است. برای انکه بتوانید اعتدال را رعایت کنید، سعی کنید در جلسات اول در عین اینکه خیلی صمیمانه برخورد می کنید، درباره ی مسائل کلی کاری تان، یا اتفاقات عمومی که در زندگی روزمره تان می افتد، صحبت کنید و از بیان جزئیات و مسائل خصوصی زندگی تان بپرهیزید. 

 

مهارت های اجتماعی کودکان, تقویت مهارت های اجتماعی, اموزش مهارت های اجتماعی

 مهارت های اجتماعی

 

عذرخواهی کردن را بلد باشید

خیلی مهم است که یک فرد بتواند خطا و یا اشتباهات خود را در یک رابطه بپذیرد و به خاطر اشتباهی که کرده، عذرخواهی کند. شاید همین عذرخواهی ساده ی شما بتواند جرقه ی یک ارتباط درست و عمیق را بزند. پس یاد بگیرید که در مواقع خطا، عذر خواهی کنید. این کار نه تنها به عنوان یک مهارت اجتماعی، بلکه به عنوان یک مهارت در رشد فردی و رسیدن به شناخت فردی، کمک بسیار زیادی می کند. 

 

در نهایت باید خدمت تان عرض کنیم که یادتان باشد که شما مهارت های اجتماعی را برای برقراری روابط اجتماعی و روابط اجتماعی را برای شناخت فردی و رشد درونی خودتان یاد می گیرید و به کار می برید. فراموش نکنید که هر ارتباط اجتماعی می تواند همانند یک کلاس درسی برای شما عمل کند. از این کتاب ها نترسید و به آن ها رجوع کنید چون این روابط می توانند در بهتر شدن حال شما، کمک زیادی کنند. 

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته 

 



مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------