خرید درمانی چیست و آیا می تواند به من کمک کند؟



روان شناسی خرید درمانی, اعتیاد به خرید درمانی, احساسات مثبت بعد از خرید

خرید درمانی چیست

 

خرید‌ درمانی؛ بمب انرژی‌زای خانم‌ها 

خرید درمانی به منظور بهبود روحیه در لحظه استفاده می شود، با این که این روش تعبیر علمی نیست ولی میتواند حس و حال و روحیه فرد را بلافاصله بهبود دهد البته به شرطی که تبدیل به عادتی نشود که جیبتان را همیشه خالی کند. 

خرید درمانی ( به انگلیسی : Retail Therapy ) اصطلاحی است که برای خرید کردن با هدف بهبود خلق و خو استفاده می شود. 

البته از نظر لغوی خرید، درمان محسوب نمی شود و تعبیر علمی نیست و صرفا به معنی تجربه اثرات مثبت روحی هنگام خرید است. 

 

امروزه تاثیر خرید کردن بر بهبود خلق و خو توسط بسیاری از محققین به اثبات رسیده است. البته اغلب آنها بیان می کنند خرید برای کشی که در حالت خنثی است نمیتواند خیلی شادی آفرین باشد بلکه حالت های روحی منفی و نامطلوب او را بهبود می دهدد. 

 

 خرید درمانی, خرید درمانی چیست, خرید کردن با هدف بهبود خلق و خو

خرید درمانی با هدف بهبود خلق و خو 

 

خرید درمانی چیست؟

هنگامی که در بحران عاطفی قرار گرفته اید و از نظر روحی تضعیف شده اید ، از کارتان اخراج شده اید یا عصبانی و ناامید هستید ، قدم زدن در مراکز خرید و پاساژ ها و خرید وسایل مورد علاقه میتواند به بهبود حالتان کمک زیادی کند. 

البته بسیاری از کارشناسان معتقدند که خرید اینترنتی نمیتواند به اندازه خرید فیزیکی روی بهتر شدن حس حال و شما تاثیر بگذارد.

 

عموم افراد بعد از خرید حال بهتری پیدا میکنند و چندان از خریدشان پشیمان نمی شوند زیرا برایشان یاد آور لحظه ای است که غم را فراموش کرده اند.

خرید درمانی برای بیشتر مردم به خصوص خانم ها مکانیزم منطقی برای زمانی است که کنترل اوضاع در دستشان خارج شده است. انتخاب آیتم مورد نظر و پرداخت پول برای خرید آن ، این حس را به فرد منتقل میکند که کنترل اوضاع را در دست دارد و همین مکانیسم باعث می شود حالش بهتر شده و غم هایش فراموش کند. 

 

تاثیر خرید درمانی بر استرس

واکنش ما به خرید هنگام استرس درست مانند زمانی است که برای بهبود روحیه دنبال طعمی شیرین باشیم یا به سایر لذت ها پاسخ بدهید. 

بسیاری از افراد با خرید کردن احساس بهتری پیدا میکنند و میتوانند در مقابل استرس ، روحیه شان را بهبود ببخشند.

براساس مطالعات انجام شده 82 درصد افراد بعد از خرید احساسات مثبتی را تجربه میکنند و افزایش روحیه مثبت بعد از خرید اثرات طولانی مدتی دارد. 

 

تاثیر خرید درمانی بر استرس, ورشکست شدن با خرید درمانی, هنر درمانی چیست

جلوگیری از معتاد شدن به خرید درمانی 

 

با پرخرج بودن خرید درمانی چه کنیم؟

مساله مهمی که ذهن شما را در این لحظه مشغول کرده است ، این است که با پرخرج بودن خرید درمانی چه کنیم؟ اگر شخصی زودرنج باشد یا  موقعیت های ناراحت کننده زیادی برایش پیش بیاید یا افسرده باشد و همیشه بخواهد با خرید کردن حالش را بهتر کند ، مقدار پولی که باید هزینه خوشحالی اش کند، بسیار زیاد خواهد شد و شاید به نوعی معتاد به خرید شود و مجبور شود برای تامین هزینه های زیاد اعتیاد به خرید درمانی وام و قرض بگیرد.

در ادامه روش هایی به شما می آموزیم تا ضمن بهره مند شدن از حس و حال خوب خرید کردن ، معتاد خرید درمانی نشوید و مبلغ معقولی متناسب با درآمدتان هزینه کنید.

 

برای خرید وسایل ضروری بیرون بروید

سعی کنید دفترچه ای مخصوص خرید داشته باشید و آیتم های ضروری مورد نیازتان را رویش یادداشت کنید و زمانی که نیاز به بهبود روحیه داشتید برای خرید لیست وسایل مورد نیازتان بیرون بروید.  در این صورت خرید درمانی و تامین وسایل ضروری زندگیتان را همزمان با هم انجام می دهید و دیگر با خریدهای اضافه متحمل ضرر نخواهید شد.

 

خریدهای کوچک انجام دهید

نیازی نیست هر بار که برای خرید درمانی به بازار می روید ، اجناس گران قیمت و بزرگ بخرید شما میتوانید متناسب با سلیقه و ذائقه خودتان با خرید آیتم های کوچک حالتان را بهتر کنید مثلا خرید یک گل سر ، خرید یک رژ لب ،خرید یک بیسکویت یا کیک جدید ، خرید یک ماگ ، خرید انگشتر یا گوشواره بدل ، خرید یک اسباب بازی نرم که بتوانید بفشارید ، خرید اکسسوری های کوچک و فانتزی همه میتواند حالتان را خوب کند و به جیبتان هم ضرری نزند. 

 

احساسات مثبت بعد از خرید, تاثیر خرید درمانی بر روحیه, خرید درمانی

اعتیاد به خرید درمانی

 

خرید درمانی را کش بدهید

یکی از بهترین روش های برای پیشیگیری از ورشکست شدن با خرید درمانی این است خریدتان را کش بدهید مثلا زمانی که برای خرید به پاساژ می روید ، آیتمی را که انتخاب کردید را در نظر بگیرید و به گشت و گذارتان ادامه دهید تا آیتم بهتری پیدا کنید. در اغلب موارد فقط گشت گذار به تنهایی میتواند حالتان را بهتر کند و به احتمال زیاد از خرید منصرف خواهید شد. 

 

اعتیاد به خرید 

با وجودی که هر از گاهی خرید کردن میتواند حالتان را بهتر کند ولی در صورت زیاده روی میتواند بودجه شما را از بین ببرد و باعث عذاب وجدانتان شود. زیاده روی در هر کاری میتواند اثرات مفید آن را از بین ببرد. اگر کارهایی را انجام میدهید ک در ادامه به آنها اشاره میکنیم به این معنی است که معتاد به خرید شده اید و خرید کردن به جای این که باعث بهتر شدن شرایط شما شود ، به ضررتان تمام می شود.

• بیشتر چیزهایی را میخرید که نیازی به آن ها ندارد. 

• خریدهایتان احساسی است نه منطقی . 

• خرید نکردن به شما احساس ناراحتی و اضطراب می دهد.

• خرید کردن برایتان هیجان بیش از حد و غیر معمول دارد.

• اغلب بعد از خرید احساس گناه و عذاب وجدان پیدا میکنید. 

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

 



مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------