کشف لایه ازون در گردباد قطبی مریخ



مریخ،اخبار علمی،خبرهای علمی
دانشمندان با استفاده از داده‌های مأموریت‌های فضایی ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA)، موفق به کشف ویژگی‌های جوی منحصر به‌فرد در قطب شمال مریخ شدند که می‌تواند سرنخ‌هایی از شرایط زیستی گذشته این سیاره ارائه دهد.

به گزارش ایمنا به نقل از ساینس دیلی، در طول زمستان‌های قطب شمال مریخ، دمای هوا به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد و به حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر می‌رسد. این سرمای شدید باعث انجماد بخار آب موجود در جو و تشکیل یخ می‌شود. در نتیجه، واکنش‌های شیمیایی که معمولاً منجر به تخریب ازن می‌شوند، متوقف می‌شوند و غلظت ازن در جو افزایش می‌یابد.

 

ازن یک گاز واکنش‌پذیر است که می‌تواند اطلاعات مهمی درباره سرعت واکنش‌های شیمیایی در جو مریخ ارائه دهد. افزایش غلظت ازن در قطب شمال مریخ ممکن است نشان‌دهنده تغییرات شیمیایی در جو این سیاره باشد. این تغییرات می‌توانند به درک بهتر شرایط زیستی احتمالی در گذشته مریخ کمک کنند.

 

مأموریت ExoMars Rosalind Franklin، که توسط آژانس فضایی اروپا برنامه‌ریزی شده است، در سال ۲۰۲۸ به مریخ ارسال خواهد شد. این مأموریت به‌دنبال یافتن نشانه‌هایی از حیات گذشته در مریخ است. اگر مریخ زمانی دارای لایه ازن محافظ بوده باشد، این می‌تواند نشان‌دهنده شرایط مناسب‌تری برای حیات در گذشته این سیاره باشد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------