حافظه دیداری چیست؟ راههای تقویت حافظه دیداری



تست حافظه دیداری, مقاله حافظه دیداری, حافظه دیداری فضایی

حافظه دیداری چیست؟

 

انواع حافظه دیداری و روش های تقویت آن

حافظه دیداری یکی از مهم ترین تجهیزاتی است که به بشر کمک می کند تا بتواند محیط اطراف خود را ببیند، بشناسد و با آن ارتباط برقرار نماید. این حافظه از همان کودکی با ماست، و با ما رشد می کند و پرورش می یابد.

حافظه دیداری چیست؟

حافظه ی انسان، شکل های مختلفی دارد و در دسته بندی های زیادی قرار میگیرد، مثلا حافظه ی دیداری، حافظه ی شنیداری و حافظه ی حرکتی و غیره، از جمله دسته بندی هایی هستند که به عنوان انواع حافظه مطرح و شناخته می شوند. حافظه ی دیداری یکی از مهم ترین ارکانی است که به ما کمک می کند تا محیط اطراف خود را بهتر درک کنیم و بشناسیم.

 

در واقع در این نوع حافظه، شما هر آنچه را که دیده اید را می توانید به خاطر بیاورید و این مهم ترین اصل ادراک جهان اطراف برای کودکان و بزرگسالان است. حتما شما هم این حس را تجربه کرده اید که هر حتما باید یک چیز را از نزدیک ببینید تا خصوصیات و ویژگی های آن را درک کنید و به خاطر بیاورید. از این رو، حافظه ی دیداری به شما کمک می کند تا به گونه ای موفقیت آمیزتر در این عرصه ظاهر شوید و بتوانید، درک بهتری از محیط اطراف خود داشته باشید. 

 

مهم ترین عضو بدن که در تقویت حافظه ی دیداری نقش دارد، چشم است. شما با چشم خود می توانید جهان اطراف خود را ببینید و سپس تمامی جزئیاتی را که عینا دیده اید به خاطر بسپارید. این موضوع باعث می شود تا تمامی ویژگی ها در ذهن شما ثبت شود و در مواقع نیاز، به کمک شما بیاید.

 

در واقع حافظه ی دیداری به شما کمک می کند تا بدون اینکه اصلا نیازی به قوه ی تخیل داشته باشید، بتوانید اشیا و اجسام و سایر مسائل را به یاد آورید و از ویژگی ها و تعاریفی که درباره ی آن ها وجود دارد، نهایت استفاده را ببرید. 

 

 حافظه دیداری چیست, روش های یادگیری با حافظه دیداری, آزمون حافظه دیداری

حافظه دیداری از تجهیزاتی است که به بشر کمک می کند تا محیط اطراف خود را بشناسد  

 

انواع حافظه ی دیداری 

حافظه ی دیداری انسان می تواند به دو دسته ی حافظه ی دیداری بلند مدت و حافظه ی دیداری کوتاه مدت تقسیم شوند. حافظه ی دیداری کوتاه مدت، حافظه ای است که در طول روز، بارها و بارها از آن برای به خاطر سپردن لحظه ای اطلاعات استفاده می کنیم، مثلا یادمان باشد که این عدد را اینجا بنویسم، یا یادم باشد که اسم این کارمند بانک جناب آقای فلانی است و با مدیریت درباره ی او صحبت کنم و غیره، همگی مواردی هستند که در حافظه ی دیداری کوتاه مدت ما نقش می بندند.

 

اما حافظه ی دیداری بلند مدت ما اینگونه نیست و در واقع هر چیزی که در حافظه ی دیداری کوتاه مدت ما مدام تکرار شود، می تواند در حافظه ی بلند مدت ما نیز ثبت شود. یا اصلا هر چیزی که بار عاطفی زیادی داشته باشد، می تواند در حافظه ی دیداری بلند مدت ما وجود داشته باشد.

 

در اکثر اوقات ما نمی دانیم اما در حال استفاده کردن از حافظه ی دیداری بلند مدت خود هستیم. رویدادها و اتفاقات و تمام اشیا و وسایلی که در طول عمر خود دیده ایم، می توانند محتویات حافظه ی بصری طولانی مدت ما را شکل دهند، بنابراین ما نیاز داریم که روزانه از این اطلاعات برای گذراندن زندگی خود استفاده نماییم حتی اگر ندانیم که واقعا در حال استفاده کردن از این دیتاها و اطلاعاتی هستیم که مغز ما به عنوان یک داده ی قوی آن ها را ثبت نموده است. 

 

روش های یادگیری با حافظه دیداری, آزمون حافظه دیداری, درباره حافظه دیداری

حافظه دیداری به دو دسته حافظه دیداری بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم میشوند

 

چگونه حافظه ی دیداری خود را تقویت کنیم؟

حافظه هم مانند ماهیچه است و باید از آن استفاده شود تا به قوت خود باقی باشد. از این رو برای اینکه بتوانید کیفیت کارکرد حافظه ی دیداری خود را بالا ببرید، نیاز دارید که آن را تقویت کرده و از آن استفاده نمایید.

 

باید بدانید که بهبود عملکرد حافظه ی دیداری می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی تحصیل و همچنین کیفیت زندگی شما داشته باشد. اگر یک حافظه ی بصیر قوی داشته باشید، دیگر نیازی نیست که برای به یادآوری وظایف و یا خیلی از مسائل دیگر در زندگی تان، به امتیازات دیگر حافظه پناه ببرید و از ان ها استفاده نمایید. 

 

بیایید با هم تمرین کنیم : مثلا شما بدون اینکه اصلا بخواهید به خودتان و حافظه تان فشار بیاورید، می توانید مفهوم و شکل پنجره را تصور کنید درست است؟ این موضوع تمام و کمال به کیفیت و خاصیت حافظه ی دیداری شما مربوط می شود در صورتی که مثلا برای مفهوم غمگین بودن، حافظه ی شما باید به خودش فشار بیاورد و به زمان برای درک این موضوع و بیان آن و تصور آن نیاز دارد. میبینید؟!

 

حافظه ی دیداری به همین راحتی می تواند کیفیت زندگی و خلقیات شما را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه برایتان از یک سری راهکار ساده خواهیم گفت که به کمک آن ها می توانیم حافظه دیداری مان را تقویت کنیم. پیشنهاد می کنیم که برای آشنایی با این راهکارها، تا انتهای مطلب ما را همراهی نمایید : 

 

 مقاله حافظه دیداری, حافظه دیداری فضایی, حافظه دیداری در کودکان

چگونه حافظه ی دیداری خود را تقویت کنیم؟

 

راهکار اول : به خاطر سپردن چهره ها

ببینید وقتی ما شخصی را میبینیم، اگر آن فرد و تاثیرش بر روی زندگی ما برایمان مهم نباشد، مطمئنا هیچ تلاشی نمی کنیم که چهره ی او را به خاطر بسپاریم، این کار ما به صورت ناخودآگاه باعث می شود تا هیچ استفاده از حافظه ی دیداری مان در این زمینه نکنیم.

 

اما اگر تلاش کنید که چهره ی انسان های اطراف تان را به خاطر بسپارید، می توانید به خودتان و حافظه ی دیداری تان برای تقویت بیشتر کمک نمایید. به عنوان مثال، دقت کردن در اجزای صورت افراد می تواند یک فاکتور درست و حسابی برای به خاطر سپردن چهره ی آن ها در حافظه ی دیداری شما باشد و این کار باعث می شود تا شما دائم از این حافظه ی خود استفاده کنید و آن را تقویت نمایید. 

 

راهکار دوم : به‌ خاطرسپاری نام‌ افراد 

سعی کنید نام افراد را در ذهن خود ذخیره کنید. البته نام می تواند یک موضوع مرتبط به حافظه ی شنیداری باد اما نوشتن نام و یا ربط دادن آن به یک موضوع خاص می تواند زمینه را برای تقویت حافظه تان با کمک این ترفند، فراهم کند. مثلا نام فردی نرگس است، با مرتبط کردن او با گل نرگس می توانید نام او را به خاطر بسپارید. البته که ممکن است این کار کمی زمان بر باشد اما به هر حال، یک تکنیک درست و حسابی برای تقویت حافظه ی دیداری شما خواهد شد. 

 

راهکار سوم : به ‌خاطر سپردن مکان‌ ها

خیلی وقت ها پیش آمده که اگر فردی مسیری را برای اولین بار طی کند، نتواند برای بازگشت دوباره از همان مسیر برگردد، خوب اینجا یعنی یک جای کار می لنگد. برای اینکه شما بتوانید حافظه ی دیداری تان تقویت کنید، می توانید از المان ها و موقعیت ها و چیزهای مختلف برای علامت گذاری مسیر استفاده کنید. مثلا یادتان بماند که سر کوچه ی منزل جدید دوست تان، یک بنر تبلیغاتی است. این کار باعث می شود که کم کم حافظه ی دیداری شما تقویت شود برای به خاطر سپردن اطلاعات این چنینی، کاملا تربیت شود. 

 

راهکار چهارم : تکنیک لوکی 

این تکنیک یکی از بامزه ترین تکنیک هایی است که شما می توانید برای تقویت حافظه تان از آن کمک بگیرید. البته که تکنیک لوکی، هم برای تقویت حافظه ی دیداری مناسب است و هم برای تقویت حافظه کلی.

 

در این تکنیک شما یاد می گیرد که چیزهای بی ربط و در عین حال مرتبط را به هم وصل کنید. مثلا نام مدیر جدیدتان آقای بانکی است. شما با تصویر یک بانک بر روی میز کارتان می توانید حافظه تان را تقویت کنید تا نام آقای بانکی را با کیفیت هر چه تمام تر به خاطر بسپرد. سفر حافظه، قصر حافظه یا کاخ ذهنی نام های دیگری است که برای تکنیک لوکی به کار می برند. 

 

حافظه دیداری چیست, روش های یادگیری با حافظه دیداری, آزمون حافظه دیداری

حافظه دیداری می تواند کیفیت زندگی و خلقیات شما را تحت تاثیر قرار دهد

 

از کجا متوجه شویم که حافظه ی دیداری ما ضعیف است و باید تقویت شود؟

وقتی فردی حافظه ی دیداری ضعیفی دارد، به راحتی می تواند این ضعف را در عملکرد خود در محیط های مختلف در دوران کودکی اش، پیدا کند. عموما کودکان و افرادی که حافظه ی دیداری ضعیفی دارند، در مهارت نوشتن با دست، بسیار کند هستند. آن ها نمی توانند کلمات را به درستی هجی کنند. درک یک سری مطالب برایشان به شدت سخت است.

 

ریاضی شان ضعیف است و از پس حل کردن مسائل ریاضی بر نمی آیند. ترکیب کردن اعداد و حروف با یکدیگر در نوشتن برایشان به شدت سخت است و حتی نمی توانند این کار را نیز تصور نمایند.

 

چهره و نام افراد را به راحتی از یاد میبرند و نمی توانند به خوبی ماشین حساب کار کنند. برای به خاطر سپردن دروس حفظی خود، نیاز دارند تا با صدای بلند درس را تمرین کنند. و ناتوانی در به خاطر سپردن اعداد، مسیرها، تابلوها و غیره، از مهم ترین ویژگی هایی است که نشان می دهد یک شخص، حافظه ی دیداری ضعیفی دارد. 

 

انواع حافظه ی دیداری, حافظه دیداری, حافظه دیداری چیست

از کجا متوجه شویم که حافظه ی دیداری ما ضعیف است و باید تقویت شود؟

 

سخن آخر و جمع بندی

در انتها همان طور که خدمت تان عرض کردیم، حافظه هم مانند ماهیچه نیاز به ورزش و کاربری دائمی دارد تا بتواند برای شما کار کند و همیشه فعال باشد. پس اگر نمی خواهید به زوال عقل در 60 سالگی مبتلا شوید، بهتر است که از راهکارهای مختلفی برای تقویت حافظه ی خود استفاده نمایید. 

 

گردآوری:بخش روانشناسی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------