آشنایی با سبک زندگی سالمندان موفق



سالمندی موفق, سبک زندگی سالمندان موفق, نشانه های سالمندی موفق

سالمندان موفق

 

چگونه دوران سالمندی موفق داشته باشیم؟

سالمندان موفق با اطرافیانشان تعامل هدفمند دارند و وقتشان را با مطالعه و ورزش پر میکنند به همین دلیل ناتوانی جسمی و ذهنی کمتر در آن ها دیده میشوند. 

بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی به سن بالاتر از 65 سال ، سالمند گفته میشود. سن سالمندی در برخی کشور های در حال توسعه از جمله ایران به سنین بالای 60 سال اطلاق میشود.

 

سالمندی یکی از مراحل طبیعی چرخه زندگی انسان هاست. سرعت حرکت در این دوره به طور نرمال کاهش پیدا میکند، عضلات بدن و ارگان های حسی ضعیف شده و سرعت عملکرد پردازش مغز ، سیستم گوارشی و کلیه ها کاهش پیدا میکند. سالمندان باید برای حفظ سلامت جسمی و روانی خود و کاهش اضطراب و افسردگی در فعالیت های اجتماعی مشارکت کنند.

 

سالمندان موفق, سالمندی موفق, سبک زندگی سالمندان موفق

ویژگی سالمندان موفق

 

ویژگی سالمندان موفق

کتاب سالمندی موفق در سال 1987 توسط دو دانشمند بزرگ به نام های جان والیس رو و رابرت کان منتشر شد، در این کتاب بیان شده که سالمندی موفق به سه عامل وابسته است. 

عدم وجود ناتوانی یا بیماری

درک بالا به همراه توانایی بدنی مناسب

تعامل هدفمند با دیگران

 

سالمندی موفق چیست؟

با وجودی که افراد سالمند برای انجام برخی امور پیچیده به تلاش بیشتری نیاز دارند ولی با این وجود شاهد هستیم که برخی از افراد سالمند با وجود افزایش سن در سطوح بسیار بالای جامعه موفق عمل میکنند.

 

با افزایش سن ، کنترل بروز برخی بیماری ها سخت تر میشود.  سالمندی موفق به معنی نداشتن بیماری های جسمی نیست. سالمند موفق کسی است که با وجود بیماری، ناتوانی نداشته باشد و توانایی جسمی و شناختی خود را در بالاترین حد ممکن نگهدارد و با اطرافیان و جامعه تعامل سازنده داشته باشد. 

 

سلامت جسمانی در دوران سالمندی اهمیت بالایی دارد بنابراین افراد باید در دوره میانسالی مراقب وضعیت جسمی خود باشند و در صورت نیاز متناسب با شرایط جسمی، رژیم غذایی خاص را رعایت کنند. مثلا مصرف بیش از اندازه ترشی در سالمندان میتواند موجب بروز مشکلات گوارشی شود.

 

سایر عواملی که کمک میکند سالمندی موفقی را پشت سر بگذارید، داشتن فعالیت فیزیکی مناسب، کنترل بیماری ها از جمله دیابت ، فشار خون و عدم مصرف سیگار است. 

 

سبک زندگی سالمندان موفق

سبک زندگی برای موفقیت در دوران سالمندی از اهمیت بالایی برخوردار است. عوامل بیرونی موثر بر سبک زندگی سالمندان عبارتند از : 

رژیم غذایی مناسب

ورزش روزانه

عادت های شخصی

ساده انگاری و قبول روند طبیعی افزایش سن

 

زمانی که شما یک سالمند موفق را مشاهده کنید به خوبی متوجه او خواهید شد و نیازی به آزمایش یا تست کردن ندارید. 

 

نمونه های سالمندان موفق 

وارن بافت سالمند موفق و ثروتمند : تصویر وارن بافت در ذهن همه به عنوان یک فرد موفق و خیر و پیروز است. وارن بافت 86 ساله تبدیل به الگویی برای موفقیت شده است. برخی از ویژگی های سبک زندگی وارن بافت که در مصاحبه هایش گفته شده عبارتند از :

مصرف روزانه آب کافی و کلم بروکلی

نوشیدن 5 عدد قوطی نوشابه کوکاکولا

همین دو مورد کافی است که متوجه شویم نحوه نوشیدن و خوردن نمیتواند تاثیر زیادی بر موفقیت او در سالمندی داشته باشد ، راز موفقیت او در جایی دیگر نهفته است . مهم ترین نکته ای که در سبک زندگی وارن بافت وجود دارد این است که او 80 درصد از روز خود را در حال مطالعه کتاب است. 

 

ژان لوئیز کالمان : این فرد 122 ساله به عنوان پیرترین شخص دنیا شناخته میشود او سالمندی موفق خود را به دلیل رژیم غذایی مناسب و آرامش میدانست. روغن زیتون جزئی جدا نشدنی از رژیم غذایی او بود ولی با این وجود مقدار زیادی شکلات در روز مصرف میکرد. 

مغز ژان تا لحظه مرگش به خوبی کار میکرد . راز موفقیت او نحوه مواجهه با مسائل زندگی بود، به گفته خودش ، او در مورد همه چیز کنجکاو بود. 

 

اصول سالمندی موفق, ویژگی سالمندان موفق, سالمندی موفق چیست

سالمندان موفق

 

سالمندان موفق و راهکاری قطعی برای تجربه سالمندی موفق

باید قبول کنید که سالمندی مساوی با ناتوانی و بیماری نیست و میتوانید با وجود افزایش سن ، یک سالمندی موفق و سلامت را سپری کنید.  موفقیت در سالمندی به هیچ عنوان با عوامل ژنتیکی فرد مرتبط نیست بلکه بیشتر به عوامل بیرنی و قابل کنترل و انتخاب از سمت خود فرد در ارتباط است . از جمله : فعالیت بدنی ، تعامل اجتماعی و نگرش فرد نسبت به زندگی . 

 

برخی محققان سالمندی موفق را با سه ویژگی کلیدی رفتاری مرتبط میدانند 

1 – کنش بالای ذهنی و بدنی

2 – احتمال کم برای وجود بیماری هایی که منجر به ناتوانی شود

3 – درگیری فعال با زندگی

 

85 درصد کسالت ها ی سالمندی جنبه هیجانی دارد و به دلیل محرومیت ها و عدم ارضای نیاز های فردی ایجاد میشود

 

همراهی خانواده : سالمندی که خانواده ای شاد داشته باشد و از حمایت عاطفی فرزندان و نوه های خود برخوردار باشد به طور مسلم میتواند دوران سالمندی را با روحیه بسیار بهتر از سایر هم سالان خود سپری کند و فشار و استرس های زندگی او تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کرده و روحیه بهتری برای انجام فعالیت های فیزیکی یا شغلی و در نتیجه بهبود سلامت جسمی و روانی خواهد داشت.

 

کاهش استرس : اولین واکنش یک فرد سالمند در برخورد با مشکلات سلامتی ناشی از آن، استرس است.  مراقبت از او به خصوص اگر از سمت عزیزانش باشد تاثیر گذارترین عامل برای بهبود شرایط روحی او است. 

بهتر است سالمندان گروه های دوستی برای رفتن به مسافرت و پیک نیک ، گذراندن وقت به خصوص ورزش کردن به صورت روزانه داشته باشند تا بتوانند شرایط روحی و جسمی خود را در بالاترین سطح ممکن نگه دارند. 

 

تعاملات اجتماعی : هر چه تعاملات اجتماعی سالمندان بیشتر باشد و کمتر زمان تنهایی داشته باشند برای بهبود شرایطشان موفق تر عمل میکنند.

 

دسترسی به امکانات : سالمندی موفق ارتباط مستقیم با دسترسی به تمام امکانات مدرن جامعه دارد مثلا داشتن تلفن همراه هوشمند یا گجت های مورد نیاز که بتوانند با هر شخصی که تمایل دارند، تماس تصویری داشته باشند.

 

رژیم غذایی مناسب : در هر سنی که باشید داشتن رژیم غذایی مناسب بخشی جدا نشدنی از حفظ سلامت جسمی است. با این وجود افزایش سن باعث میشود که توجهی به خوردن نداشته باشید و افراد مسن معمولا دچار کم اشتهایی میشوند بنابراین باید خودتان یا یک پرستار یا یکی از فرزندانتان همواره مراقب زمانبندی شما برای غذا خوردن و مصرف غذاهای مقوی باشد.

 

خدمات نگهداری در خانه در صورت نیاز : اگر سالمندان دچار بیماری شوند که امکان مراقبت از خود را نداشته باشند و نتوانند به سادگی کارهایی مثل حمام رفتن یا تعویض لباس را انجام دهند و فرزندان وقت کافی برای رسیدگی به آن ها را نداشته باشند ، پرستاران آموزش دیده برای کمک به آن ها وجود دارند. که همواره کنار او است و فرد سالمند بدون احساس تنهایی از خدمات درمانی و رسیدگی غذایی بهره مند میشود. ضمن این که احساس امنیت کافی خواهند داشت. 

 

راههای سالمندی موفق, سالمندان موفق, سالمندی موفق

سالمندان موفق

 

افزایش طول عمر سالمندان موفق

طول عمر یکی از مهم ترین نشانه های سالمندی موفق است ولی مهم ترین نکته این است که فقط افزودن تعداد سال ها به زندگی کافی نیست یک سالمند موفق باید بتواند زندگی را به این تعداد سال ها اضافه کند. 

 

افزایش طول عمر میتواند باعث شود که فرد با از دست دادن و فراق دوستان خود روبرو شود که میتواند برای او ناراحت کننده باشد. 

 

سالمندان موفق باید بتوانند عادت ها و شیوه موثر و سالم زندگی خود از دوره میانسالی را به سالمندی منتقل کرده و از تجربیات خود استفاده مفیدی بنمایند و احساس درونی مثبت و رضایت خاطر داشته باشند. 

 

حفظ نگرش مثبت باعث میشود که سالمندی موفق همراه با عمر طولانی تر و افزایش سلامت و کیفیت زندگی باشد. 

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 



پدربزرگ ها و مادربزرگ ها بخوانند

کالا ها و خدمات منتخب

    منتخب های زناشویی(دانستنیهای ازدواج، نامزدی، عقد، بارداری و زایمان، سالمندی، دانستنیهای جنسی و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------