سندروم متابولیک چیست؟ (علائم و درمان )



نشانه های سندروم متابولیک , پیشگیری از سندروم متابولیک

دلیل اصلی سندروم متابولیک افزایش رو به رشد چاقی است

 

از میان هر سه بزرگسال، یک نفر به «سندروم متابولیک» مبتلاست. این عرضه که هر روز بر تعداد مبتلایان آن افزوده می شود، خطرناک و کشنده است. خوشبختانه با انتخاب های درستی که در سبک زندگی برگزیده می شود قابل پیشگیری است. ابتدا شما را با این اختلال بیشتر آشنا کرده و سپس برخی از موارد مهم در خصوص آن را بر خواهیم شمرد.

 

«سندروم متابولیک» کشنده است

بر اساس اطلاعات بدست آمده از انجمن ملی سلامت آمریکا، مبتلایان به این سندروم به سه ریسک فاکتور این بیماری از میان ۵ نوع رایج آن مبتلا هستند. این ۵ عامل عبارت از کمر پهن، تری گلیسیرید بالا (نوعی چربی در داخل خون)، سطح پایین کلسترول «اچ دی اِل» (نوع مفید کلسترول)، فشار خون بالا و قند خون بالا در هنگام صبح و به صورت ناشتا هستند.

 

جمیع این نشانه ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را افزایش داده و مرگ زودرس را به همراه دارند. هر کدام از عوامل نام برده شده به تنهایی می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهند. به همین دلیل هم به همراه داشتن چندین عامل در کنار یکدیگر می تواند این احتمال را بیش از بیش افزایش دهد.

 

این عارضه در حال افزایش است

بر اساس یافته های محققان دانشگاه آتلانتیک فلوریدا شیوع عارضه «سندروم متابولیک» رو به رشد است و در مقایسه با عارضه فشار خون مرتبط با دهه ۸۰ میلادی از آن به «قاتل خاموش» یاد می شود.

 

همان طور که گفته شد از هر سه بزرگسال یک نفر یعنی چیزی حدود ۴۰ درصد از بزرگسالان و افراد مسن تر به این سندروم مبتلا هستند. دکتر بلیر اذعان می دارد که تعداد افراد مبتلا به این عارضه اکنون و در مقایسه با بیمارانی که بین ۱۰ تا ۱۵ سال پیش به مطب او مراجعه می کردند به مراتب افزایش یافته است.

 

نشانه های اولیه آن افزایش وزن است

علت شیوع بیش از اندازه این بیماری چیست؟ دکتر «کارولین آپوویان»، رئیس بخش تغذیه و مدیریت وزن مرکز پزشکی بوستون و سخنگوی انجمن مبارزه با چاقی، دلیل اصلی این سندروم را افزایش رو به رشد چاقی می داند. وی رژیم غذایی نامناسب و عدم تحرک در میان مردم آمریکا را از بزرگ ترین دلایل این روند رو به رشد به شمار می آورد. دکتر «آپوویان» به افزایش ابتلا به دیابت نوع دوم در مقایسه با گذشته نیز اشاره می کند.

 

نشانه های سندروم متابولیک , پیشگیری از سندروم متابولیک

 سندروم متابولیک با کنترل وزن، قابل پیشگیری است

 

قابل کنترل است

اگرچه درمان دارویی قطعی برای این سندروم وجود ندارد اما خوشبختانه راهکارهای فراوانی برای جلوگیری از ابتلا به آن پیشنهاد می شود و نخستین قدم در رسیدن به آن انتخاب سبک زندگی سلامت تر است. دکتر بلیر بر این باورست که در میان بیمارانی که تحرک بیشتری در زندگی خود به وجود آوردند نتایج بهتری مشاهده شد.

 

دکتر بلیر می گوید داشتن ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه و ۵ روز در هفته می تواند بسیار مفید باشد. برای داشتن رژیم غذایی سلامت تر نیز، میزان مصرف شکر را کاهش دهید، از مصرف غذاهای یخ زده و کنسروی نیز پرهیز کنید. دکتر بلیر اذعان می دارد که بسیاری از افراد با بهبود وضعیت تغذیه و تحرک توانسته اند تغییرات فراوانی را در سلامت و طول عمر خود به وجود آورند.

 

در شما ایجاد انگیزه می کند

دکتر بلیر می گوید زمانی که دریافتید به ««بیماری سندروم متابولیک» مبتلا هستید می تواند انگیزه بسیار خوبی برای برگزیدن سبک زندگی سلامت تری باشد چرا که بسیاری از بیماران مایل به بدتر شدن وضعیت سلامت شان نیستند. زمانی که از ریسک فاکتورهای این بیماری آگاهی پیدا کنید برای خود برنامه ریزی های طولانی مدتی خواهید داشت تا بتوانید در دراز مدت نتایج بهتری به بدست آورید.

 

قابل پیشگیری است

خبر بسیار خوب در ارتباط با «سندروم متابولیک»، این است که این عارضه با کنترل وزن، قابل پیشگیری است. دکتر آپوویان در این ارتباط می گوید با حفظ رژیم غذایی سلامت و ۳۰ دقیقه پیاده روی در روز در کنار هشت ساعت خواب کامل که به کاهش استرس می انجامد خواهید توانست، از این بیماری جلوگیری به عمل آورید. ورزش هایی چون یوگا و مدیتیشن می توانند بسیار مفید باشند.

 

هرگز و هیچ وقت سیگار نکشید

آیا می دانید که چه عاملی همچون ریختن بنزین بر روی خاکسترهای این بیماری است؟ درست است، آن عامل نمی تواند چیزی به غیر از کشیدن سیگار باشد. دکتر بلیر می گوید: “خصوصا اگر ریسک فاکتورهای ابتلا به «سندروم متابولیک» را دارا هستید بهتر است حتما سیگار را کنار بگذارید چرا که با کشیدن سیگار و در مدت طولانی، مخاطرات این سندروم را افزایش خواهید داد.”

 

وی می افزاید: “زمانی که در خیابان راه می روم و خصوصا جوانانی را می بینم که مشغول کشیدن سیگار هستند با خودم می گویم که اگر آنها می دانستند که چیزی در انتظارشان است هرگز این کار را انجام نمی دادند.”

منبع:rooziato.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------