درمان شقاق مقعدی با عسل و چند راهکار خانگی دیگر



درمان شقاق مقعدی با عسل

 

شقاق مقعدی، به زخمی گویند که در اطراف مقعد بوجود می آید و سبب بروز درد و یا خونریزی در هنگام دفع می شود. همچنین این مشکل را به عنوان شکاف رکتوم نیز می شناسند.

 

در طول زمان، شکاف های مقعدی به اندازه کافی عمیق می شود تا بافت های عضلانی هم در معرض آن قرار بگیرند. این مشکل ممکن است به علت فشارآوردن در هنگام دفع، زایمان یا حتی اسهال طولانی مدت یا یبوست باشد. اخیرا مطالعه ای نشان داده است که IBD (بیماری التهابی روده)، سرطان و یا عفونت نیز می توانند یکی از علل عمده شقاق مقعدی باشند.

 

شقاق مقعدی 

شقاق مقعدی در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد و معمولا در کودکان و نوزادان نیز یافت می شود. در واقع، شکاف های مقعدی جدی نیستند و در برخی موارد زخم بعد از ۴ الی ۶ هفته خود به خود بهبود می یابد. با این حال در ادامه به بررسی تعدادی از راهکارهای خانگی برای درمان شقاق مقعدی می پردازیم.

 

شقاق مقعدی، به زخمی گویند که در اطراف مقعد بوجود می آید

 

درمان شقاق با روغن زیتون، موم و عسل

بیماران مبتلا به شقاق مقعدی پس از استفاده از درمانی موضعی، کاهش قابل توجهی در درد، خونریزی و خارش داشته اند. مخلوط ساخته شده از روغن زیتون، عسل و موم دارای خواص ضد باکتری و اثرات درمانی است. علاوه بر این، هیچ اثر جانبی هم با استفاده از آن گزارش نشده است. محققان نتیجه گرفتند که این مواد، ترکیبی بی خطر و درمان بالینی موثر در درمان شقاق مقعد بوده و حتی می تواند در درمان بواسیر  هم موثر باشد.

 

برای این کار:

مقادیر مساوی روغن زیتون، عسل و موم را در یک کاسه مخلوط کنید.

ترکیب به دست آمده را در مایکروویو گرم کنید تا زمانی که موم به طور کامل ذوب شود.

مخلوط را خنک کرده، سپس آن را در منطقه آسیب دیده اعمال کنید.

این کار را چندبار در روز انجام دهید.

 

آلوئه ورا :

تسکین دهندگی درد و قدرت التیام طبیعی آلوئه ورا باعث شده است تا از آن در درمان علائم شقاق مقعد و همچنین کمک به احیای بافت پوست آسیب دیده استفاده شود.

برای این کار:

یک برگ آلوئه ورا را بردارید و آن را شکاف دهید تا ژل آن خارج شود.

ژل را به طور مستقیم بر روی منطقه آسیب دیده اعمال کنید.

این کار را چندبار در روز انجام دهید.

 

درمان خانگی شقاق مقعدی با ژل آلوئه ورا

 

سرکه سیب :

لیست درمان های خانگی شقاق مقعدی بدون در نظرگرفتن سرکه سیب کامل نیست! سرکه سیب در درمان یبوست، که یکی از دلایل بروز شقاق مقعدی است، موثر است. علاوه بر این، فیبر محلول در آب سرکه سیب که پکتین نام دارد، می تواند به طور قابل توجهی هضم را بهبود بخشد که در نتیجه دفع راحت تر صورت می گیرد. برای استفاده از سرکه سیب:

۱ تا ۲ قاشق غذا خوری سرکه خام را به مقداری آب اضافه کنید.

با توجه به طعم، مقداری عسل به آن اضافه کنید.

هر روز دو بار از آن استفاده کنید.

 

روغن نارگیل :

بخاطر مقادیر فراوان از تری گلیسیرید زنجیره میانی، روغن نارگیل می تواند به طور موثری منطقه تحت تاثیر را چرب کرده و شروع به بهبود زخم کند. روغن نارگیل یکی از گزینه های خوب برای درمان شقاق مقعدی است. برای این کار:

مقداری روغن نارگیل را به طور مستقیم ۲ تا ۳ بار در روز بر روی اسفنکتر بمالید. در موارد شدید، زمان مصرف روغن را افزایش دهید. در صورت داشتن یبوست و همچنین مشکلات سیستم گوارش، می توانید روغن نارگیل را در رژیم غذایی روزانه خود در نظر بگیرید.

 

تخم کتان : 

بخاطر وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و همچنین فیبر، بذر کتان یکی از قوی ترین مواد غذایی برای درمان خونریزی شکاف های مقعدی است. تخم کتان همچنین قادر به درمان یبوست هم هست. علاوه بر این، به خاطر خواص ملین بودن آن، می تواند باعث شود تا فشار کمتری در هنگام دفع بر شما وارد شود. برای استفاده از بذر کتان:

یک قاشق غذا خوری پودر بذر کتان را در مقداری آب بریزید و یک بار در هر روز قبل از خواب مصرف کنید. همچنین ممکن است مکمل کتان را پس از مشورت با پزشک، در قالب کپسول مصرف کنید.

 

گیاه هماور (کامفری)

هماور گیاهی است از تیره گاوزبان ها، که باعث بهبود در التیام زخم شده و درد ناشی از شقاق مقعدی را از بین می برد. برخی از مطالعات بالینی هم این ادعا را تایید می کند که  هماور توانایی التیام زخم را دارد. برای استفاده از این گیاه:

 

یک قاشق غذاخوری هماور خشک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید. اجازه دهید ۱۵ دقیقه خیس بخورد. آن را صاف کنید و اجازه دهید سرد شود و سپس از آن برای تمیز کردن منطقه آسیب دیده استفاده کنید. این کار را دوبار در روز انجام دهید.  همچنین شما می توانید پماد بدون نسخه کامفری را هم تهیه کرده و دوبار در روز بر موضع آسیب دیده بمالید.

 

آب میوه :

با توجه به این که شقاق مقعدی عمدتا به علت مصرف مواد غذایی نامناسب مثل نشاسته فرآوری شده و همچنین قندهایی که باعث یبوست و سخت شدن مدفوع می شوند، رخ می دهد. بنابراین، اولین اولویت برای شما، درمان یبوست نرم شدن مدفوع است.

بدین منظور: 

روزی ۳ تا ۴ بار در روز میوه های تازه مصرف کنید. همچنین می توانید هر روز ۷ تا ۸ لیوان آب میوه مصرف کنید. آنزیم های گوارشی موجود در آب میوه می تواند روند هضم غذا و راحتی در دفع مدفوع را بهبود بخشد.

 

منبع:nabzema.com



بیشتر بخوانید تا سالم بمانید

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------