نقش و وظایف والدین در کاهش استرس در دوران امتحانات فرزندان



نقش والدین در ایام امتحانات, توصیه به والدین در ایام امتحانات, وظایف والدین نسبت به دانش آموزان

نقش والدین در ایام امتحانات

 

اقدامات والدین هوشیار در ایام امتحانات فرزندان 

فصل امتحانات برای دانش آموزان پر از فراز و نشیب و نگرانی است، البته این موضوع می تواند خانواده را هم درگیر کند. اگر از دانش آموزان درباره دوره ای که با والدین خود بیشترین اختلاف را دارند بپرسید؛ اکثریت آنها از دوره امتحانات صحبت می کنند. این موضوع ممکن است به دلیل عدم توجه والدین به وظایف اصلی خود در این دوره اتفاق بیوفتد.

وظایف والدین در امتحانات فرزندان:

طبق گزارش های دریافتی از دانش آموزان؛ بیشترین اختلافی که در دوره امتحانات بین آنها و والدین اتفاق می افتد به دلیل تاکید دائمی والدین به درس خواندن، نمره خوب گرفتن و آینده است. این در صورتی است که دانش آموزان گاهی برای رهایی؛ به درس خواندن بیشتر روی می آورند و گاهی در برابر فشار دروس تسلیم می شوند، همچنین ممکن است از هر دو روش ذکر شده استفاده کنند.

 

در صورتی که والدین وظایف خود را در این دوران بدانند می توانند؛ فضای خوبی را برای درس خواندن مفید فرزندانشان فراهم کنند در نتیجه به بهبود نمرات و عمکرد آنها کمک کنند و دستیابی به موفقیت را برای آنها تسهیل کنند.

 

در صورتی که والدین تمایل دارند این دوران را بدون تنش و فشاری بر فرزندان خود بگذرانند، همچنین موفقیت را برای آنها رقم بزنند؛ می توانند از روش ها زیر استفاده کنند:

 

ایجاد فضایی شاد و آرام

مهمترین وظیفه ای که والدین در دوران امتحانات برعهده دارند؛ ایجاد فضایی شاد، آرام و بدون تنش است. در این دوران باید شادی و انرژی مثبت خانه را به حداکثر رساند و در صورت بروز مشاجره سریعا آن را حل و فصل کرد. رعایت نکات زیر سبب افزایش هوش عاطفی فرزندتان می شود و می تواند در موفقیت او بسیار تاثیر گذار باشد:

• ایجاد فضایی آرام مانند کتابخانه برای مطالعه بدون سر و صدا

• پرهیز از مشاجره لفظی

• ایجاد آرامش در فضای خانه 

 

محدودیت در مهمانی ها

همانطور که اشاره کردیم والدین باید فضایی آرام برای درس خواندن فرزندشان فراهم کنند، تا کارایی، تمرکز و یادگیری افزایش یابد. بنابراین در این دوران مهمانی رفتن و مهمانی دادن را فراموش کنید. این محدودیت می تواند به عنوان یک فرهنگ سازی درنظر گرفته شود، همچنین از سوختن فرصت دانش آموزان جلوگیری می کند.

 

توصیه های مشاور به والدین قبل از امتحانات, نقش والدین در امتحانات مجازی, وظایف والدین در دوران امتحانات فرزندان

وظیفه والدین در دوران امتحانات صبر و بردباری است

 

صبور و خونسرد باشید و روابطتان را با خانواده بهبود دهید:

زندگی همواره با مشکلات ریز و درشت روبرو است، اما آن چیزی که مهم است نحوه روبرویی با آنها است. والدین باید تلاش کنند در دوران امتحانات فرزندان خود این مشکلات را نزد خودشان حفظ کنند تا استرس ناشی از آنها به فرزندشان منتقل نشود. در صورتی که قصد بازگو کردن مشکل را داشتید؛ از زوایه مثبت آن را شرح دهید.

 

در این دوران با حفظ احترام متقابل بین اعضای خانواده خونسری و آرامش را حفظ کنید تا نگرانی و تنش به حداقل کاهش یابد و دوران امتحانات با موفقیت به پایان برسد. گاهی به درد و دل فرزند خود گوش داده و به او امیدواری دهید، اگر مشکلی برایش وجود دارد سعی کنید در کوتاه ترین زمان آن را حل کنید.

 

تشویق و ترغیب را فراموش نکنید

سخنان طعنه آمیز، ناراحت کننده و ناامید کننده چیزی جزء از کاهش کارایی درس خواندن به همراه ندارند. بنابراین از کلمات مثبت و سازنده استفاده کنید و از تحقیر و سرزنش دست بردارید. با تشویق درست و به موقع می توانید انگیزه فرزندتان را افرایش دهید که همین موضوع سبب باقدرت ادامه دادن مسیر برای رسیدن به هدف می شود.

 

با این نیرو او می تواند بیشتر و بهتر مطالعه کند. این تشویق و تحسین می تواند زمانی که او درحال مرتب کردن وسایل و یا تلاش برای حل مسئله است؛ اتفاق بیوفتد. در این موقعیت استفاده از جملاتی مثل؛ به تو افتخار می کنم یا تو را تحسین می کنم، با لحنی گرم و پرانرژی بسیار تاثیرگذار است، همچنین توصیه می شود آنچه در دورن خود دارید را به فرزندتان ابراز کنید.

 

توصیه های مشاور به والدین قبل از امتحانات, نقش والدین در امتحانات مجازی, وظایف والدین در دوران امتحانات فرزندان

تفریح و سرگرمی در دوران امتحانات

 

در برنامه خود تفریح و سرگرمی را داشته باشید

درس خواندن طولانی مدت می تواند باعث خستگی ذهنی و جسمی شود؛ لذا داشتن تفریحات ساده و لذت بخش مثل پیاده روی، کوه نوردی، دوچرخه سواری و... می تواند بسیار مفید و موثر باشد. این تفریحات می توانند بسیار کم هزینه تر از برگزاری یک مهمانی باشند.

 

وظایف خود را در نظر بگیرید

در این دوران بر وظایف خودتان تمرکز کنید. درس خواندن وظیفه دانش آموز است. شما وظایف دیگری غیر از تاکید به فرزندتان دارید. دانش آموزان توصیه های کافی و لازم را از طرف مدرسه و معلمان خود دریافت می کنند و تاکید اضافی فقط می تواند احترام را از بین ببرد زیرا آنها زیر فشاری که این دوران بر آنها وارد می کند؛ نصیحت های شما را به عنوان دخالت تلقی می کنند.

 

اگر فرزند شما تصمیم دارد مقداری کمی درس بخواند با این رفتار شما همان مقدار کم هم از بین می رود. البته توجه کنید در صورتی که فرزندتان از شما درخواست کمک کرد، به او رسیدگی کنید و در این کمک درسی از سرزنش، بداخلاقی، منت، بحث و فشار خودداری کنید.

 

وظایف والدین در امتحان, توصیه هایی برای والدین در فصل امتحانات, وظایف والدین در ایام امتحانات فرزندان

وظیفه والدین در دوران امتحانات افزایش اعتماد به نفس فرزندشان است

 

افزایش اعتماد به نفس

به فرزندتان بیاموزید که به توانایی های خود اعتماد داشته باشد و بر خدا توکل کند. به او بگوید انسان بزرگی است و توانایی دست یافتن به موقعیت عالی را دارد. در صورتی که والدین به توانایی های فرزند خود به شکل منطقی ایمان داشته باشند و دائما او را امیدوار کنند؛ می توانند اعتماد به نفس او را افزایش دهند، در نتیجه دانش آموز قادر است؛ سخت

ترین امتحانات خود را با باوری که به توانایی هایش دارد به خوبی پشت سر بگذارد.

 

افزایش ارتباط با مدیران و معلمان

هرچه ارتباط والدین با مدرسه و معلمان دانش آموز قوی تر و موثرتر باشد، دلگرمی او را برای ادامه دادن دروس افزایش می یابد. همچنین شما می توانید از توصیه ها و نکات معلمان و مشاوران حداکثر استفاده را کنید. در صورتی که در انجمن اولیا و مربیان شرکت کنید؛ می توانید از تجربه های سایر والدین برای بهبود وضعیت فرزند خود استفاده کنید.

 

کمک درسی را فراموش نکنید

برای کمک درسی به فرزند خود آماده باشید. اگر او درخواست کمک کرد با مهربانی به او کمک کنید، به نقاط ضعف و قوت درسی اش توجه کنید؛ سعی کنید نقاط ضعف را تقویت کنید. با یادآوری نقاط قوت فرزندتان می توانید اعتماد به نفس او را افزایش دهید. از سرزنش، تحقیر، کنایه و منت برای کمکی که به او کردید، به شدت دوری کنید.

 

به خواب و تغذیه فرزندتان توجه کنید

از مواد مغذی و مفید غافل نشوید. داشتن یک برنامه غذایی سالم می تواند انرژی لازم را برای ادامه درس خواند فراهم می کند. می توانید از غذاهای فسفر دار مثل: مغزیجات، ماهی و آب میوه طبیعی و... استفاده کنید.

 

در مورد خواب فرزندتان دقت کنید، کیفیت خواب باید خوب باشد، باید به موقع بخوابد تا خستگی درس برای شروع روز بعدی در بدنش نماند. در صورتی که دانش آموز با خستگی و خواب آلودگی در جلسه امتحان شرکت کند، ممکن است در موفقیت او تاثیر منفی داشته باشد.

 

وظایف والدین نسبت به دانش آموزان, توصیه به والدین در زمان امتحانات, توصیه های مشاور به والدین قبل از امتحانات

وظایف والدین در امتحانات کمک به درس فرزندشان است

 

توصیه هایی دیگر برای والدین در فصل امتحانات فرزندشان:

• وظایف اضافی را برعهده دانش آموزان نگذارید یا مقدار آنها را کاهش دهید.

• برای تماشای تلویزیون ساعت محدودی را مشخص کنید.

• کمال گرایی بیش از حد را کنار بگذارید، توانایی فرزندتان را مد نظر بگیرید، وسواس درباره نمرات را فراموش کنید و از اصرار بی جا برای افزایش ساعت مطالعه پرهیز کنید.

• از سرزنش درباره عدم موفقیت در یکی از امتحانات پرهیز کنید و به فرزندتان امید بدهید.

• از مقایسه وضعیت او با همکلاسی هایش به شدت خودداری کنید.

• برای موفقیت او پاداش در نظر بگیرید تا انگیزه را افزایش دهید.

• تنها مکالمه شما نباید درس نخواندن و یا عواقب آن باشد، بلکه باید موضوعات جذاب را برای مکالمه انتخاب کنید.

• درباره برنامه ی امتحانات فرزند خود اطلاعات کافی داشته باشید.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------