مراحل صافکاری خودرو با رنگ چیست؟



صافکاری با رنگ, صافکاری با رنگ چیست, مراحل صافکاری با رنگ

مراحل صافکاری با رنگ چیست؟

 

آشنایی با صافکاری خودرو با رنگ:

همانطور که قبلا گفته ایم خودرو به دو روش کلی صافکاری می شود، صافکاری بدون رنگ و صافکاری با رنگ؛ صافکاری بدون رنگ برای خش های ریز و سطحی می باشد. اما صافکاری با رنگ برای آسیب های شدید خودرو می باشد. در این مقاله بیتوته شما را با صافکاری  خودرو با رنگ آشنا می کنیم.

صافکاری چیست؟

به فرآیند یا عملیاتی که در آن سعی می شود نقاط و قطعات آسیب دیده را، به شکل و فرم اولیه بازگردانند، صافکاری می گویند. به طور کلی صافکاری به دو روش صافکاری با رنگ و صافکاری بدون رنگ انجام می شود. که با توجه به شدت آسیب آن کار می شود. برای خودروهایی که آسیب خیلی زیادی دیده اند صافکار نمی تواند آن را بدون رنگ صاف کند.

 

خودرو آسیب دیده ی خود را نزد صافکار حرفه ای و با تجربه ببرید. 

 

اگر شدت و نوع ضربه به صورتی باشد که صافکار نتواند با صافکاری بدون رنگ آن را صاف کند؛ یا باید آن قطعه را تعویض کند و یا صافکاری با رنگ کند. که تعویض خودرو هزینه ی زیادی در بر دارد، در ادامه مراحل صافکاری با رنگ را برای شما آورده ایم.

 

صافکاری با رنگ خود به سه بخش تقسیم می شود:

– بدون تراش رنگ (با استفاده از کمی بتونه)

– با تراش کامل رنگ (که به بتونه سنگی و فوری نیاز است)

– روش بادگیری (که هم نیاز به سنباده و هم بتونه کشی دارد)

 

آشنایی با صافکاری با رنگ, آشنایی با مراحل صافکاری با رنگ, نحوه ی صافکاری با رنگ

بعد از صاف کردن خودرو آن را بتونه بزنید

 

مراحل صافکاری با رنگ :

• برای صافکاری با رنگ، ابتدا قطعه ی آسیب دیده را جدا می کنند.

• با استفاده از سمباده و آب، پشت قسمت آسیب دیده را خوب تمیز می کنند تا صاف و صیقلی شود.

 

• اکنون رنگ قسمت جلوی آسیب دیده را به وسیله ی سمباده های درشت و سوهان های زبر از بین می برند. تا بتوانند بهتر نقاط فرو رفته را ببینند و عملیات نقاشی به خوبی انجام شود.

 

• سپس با شعله ی مستقیم آتش، پشت قطعه را خوب گرم می کنند. تا نرم تر شود و از حالت پایدار خارج شود و با ضربه زدن به راحتی و خوب فرم بگیرد.

 

در صافکاری با رنگ نسبت به صافکاری بدون رنگ تعداد ضربه های کمتری می زنند و صافکار نیازی نیست که به نوع و شدت ضربات خود خیلی اهمیت بدهد و فقط صاف شدن آن قسمت برایشان مهم است.

 

• در این روش صافکار با گرم نگه داشتن قطعه، خیلی راحت تر و بهتر می تواند قطعه را صاف کند.

 

• بعد از چکش زدن، با استفاده از نورخورشید یا اشعه ی فرابنفش، ناهمواری های روی قطعه را بررسی می کنند و با استفاده از ابزاری به نام مشتی، ناهمواری ها را صاف می کنند. در قسمت هایی که بیشتر فرو رفته هستند از فرآیند بادگیری استفاده می شود. زمانی که به خوبی صاف شد باید آن را بتونه بکشید که معمولا از بتونه سنگی فوری استفاده می کنند و پس از صاف شدن آن توسط یک نقاش اتومبیل، رنگ می شود.

 

• در پایان برای یک دست شدن قسمت های رنگ شده با دیگر نواحی خودرو، آن قسمت پولیش کاری می شود و در پایان توسط صافکار بر روی اتومبیل قرار می گیرد.

 

صافکاری با رنگ چگونه است, نکته هایی برای صافکاری با رنگ, نکاتی برای صافکاری با رنگ

مراحل صافکاری با رنگ

 

بادگیری چیست ؟

اگر در اثر ضربه و تصادف، خودرو به حدی آسیب دیده باشد که پس از صافکاری نیز به حالت اصلی خود برنگردد و به اصطلاح صافکاران، آهن خودرو تخت نشود، صافکار از بادگیری قطعه استفاده می کند و با روش های مختلفی که برای این کار وجود دارد ورق بدنه را منبسط می کند.

 

به عنوان مثال در یکی از این روش ها ورق را با کاربیت گرم می کنند و با وارد کردن ضربات اقدام به باد گیری ورق می کنند، که این روش اصطلاحاً به بادگیری افغانی موسوم است.

 

یا در روشی دیگر، با حرارت خیلی کم و با فاصله، ورق را گرم و بعد اقدام به بادگیری می کنند که این روش به بادگیری رشتی معروف است.

 

گردآوری: بخش خودرو بیتوته

 

تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

سایر مطالب مجله خودرو

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------