عوامل پنچر شدن و رانندگی با لاستیک پنچر



دلایل پنچر شدن لاستیک خودرو, عکس لاستیک پنچر شده, آموزش رانندگی با لاستیک پنچر

لاستیک پنچر سبب می شود خودرو نتواند به درستی حرکت کند

 

حرکت با لاستیک پنچر چه عوارض و خطراتی دارد؟ 

پنچر شدن لاستیک، یکی از دردسر هایی است که می تواند هر راننده ای را نگران کند. این اتفاق، ممکن است که در هر زمانی رخ دهد و تشخیص زمان رخ دادن این اتفاق، در بیشتر مواقع غیر ممکن است. در ادامه ی این مطلب، با ما همراه باشید تا درباره حرکت و رانندگی با لاستیک پنچر، اطلاعات بیشتری به شما بدهیم.

چه عواملی باعث پنچرشدن لاستیک خودرو می شود؟

 

ماشین پنچر شده, لاستیک پنچر, پنچر شدن لاستیک

پنچر شدن لاستیک ممکن است ناشی از گرمای هوا باشد

 

پنچر شدن لاستیک، سبب می شود که خودرو نتواند به درستی حرکت کند، اما اگر راننده بخواهد که با لاستیک پنچر به حرکت خود ادامه دهد، قطعا آسیب هایی را به خودرو وارد می کند. در ادامه، به برخی از عوامل پنچر شدن لاستیک خودرو اشاره خواهیم کرد.

 

گرما

یکی از مهم ترین دلایل پنچر شدن لاستیک خودرو، گرمای هوا است. هنگامی که هوا بیش از حد گرم باشد، لاستیک و سطح آسفالت نیز بسیار گرم خواهند شد. افزایش دما، باعث می شود که فشار هوای موجود در لاستیک خودرو افزایش پیدا کند. در نتیجه، فشار هوای موجود در لاستیک، از حد تحمل لاستیک فرا تر می رود و لاستیک خودرو پنچر می شود. 

 

شرایط جاده ای

بعضی از جاده ها و خیابان ها، برای رانندگی بسیار مناسب نیستند و ناهمواری های فراوانی در آنها وجود دارد. وجود این ناهمواری ها، ممکن است که باعث پنچر شدن لاستیک خودرو شود.

 

سرعت بالا

یکی دیگر از مهم ترین دلایل پنچر شدن لاستیک خودرو، سرعت بالا است. با افزایش سرعت خودرو، اصطکاکی که بین لاستیک خودرو و آسفالت وجود دارد، به شکل قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد که باعث افزایش انرژی درونی می شود. 

 

انرژی درونی، یک انرژی تلف شده است که در اکثر مواقع باعث افزایش دما در اجسام می شود. با افزایش دمای لاستیک خودرو، میزان سیالیت آن افزایش خواهد یافت و همچنین به علت گرما، فشار هوای درون آن افزایش پیدا می کند. در نتیجه، احتمال پنچر شدن و یا انفجار لاستیک افزایش خواهد یافت.

 

تلاش کنید که در سرعت های بسیار بالا رانندگی نکنید، زیرا پنچر شدن لاستیک در سرعت های غیر مجاز، می تواند بسیار خطرناک باشد و زندگی راننده و سرنشینان خودرو را به خطر بیندازد.

 

نفوذ اشیای تیز در لاستیک

در برخی مواقع، ممکن است که در مسیر، اشیای تیزی وجود داشته باشند که هنگام عبور خودرو، وارد لاستیک خودرو می شوند. لاستیک خودرو، در اثر ورود این اشیای تیز، پنچر خواهد شد. 

 

استفاده از لاستیک های بی کیفیت

لاستیک ها، دارای کیفیت های متفاوتی هستند. در صورتی که یک لاستیک از کیفیت پایین تری برخوردار باشد، احتمال پنچر شدن آن نیز بالا تر است. در نتیجه، تلاش کنید از لاستیک های مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.

 

تنظیم نبودن میزان باد لاستیک ها

در صورتی که میزان باد لاستیک ها کم تر از حالت عادی باشد، میزان اصطکاک میان لاستیک و سطح جاده افزایش خواهد یافت و دما بالا تر می رود. در این حالت، احتمال پنچر شدن لاستیک بسیار زیاد است.

توجه داشته باشید که اگر باد لاستیک های خودرو از حد مجاز بیشتر باشد، باعث می شود که فرسایش لاستیک ها افزایش یابد و در نتیجه احتمال پنچر شدن آنها افزایش یابد.

 

حرکت با لاستیک پنچر

 

ماشین پنچر شده, لاستیک پنچر, پنچر شدن لاستیک

حرکت با لاستیک پنچر خسارات زیادی به همراه دارد

 

حرکت با لاستیک پنچر، می تواند خسارات بسیار زیادی را به خودرو وارد کند. در نتیجه، راننده باید تا جایی که می تواند از حرکت کردن با لاستیک پنچر خودداری کند. در ادامه، به برخی از عوارض رانندگی با لاستیک پنچر اشاره خواهیم کرد.

 

گسترش آسیب به لاستیک

در صورتی که پس از پنچر شدن لاستیک، راننده تصمیم به حرکت بگیرد، ممکن است که آسیب وارد شده به لاستیک افزایش پیدا کند و اوضاع را بدتر کند. حرکت با لاستیک پنچر، فشار زیادی به لاستیک وارد می کند و باعث آسیب دیدن بیشتر لاستیک می شود.

 

آسیب دیدن رینگ خودرو

در صورتی که تصمیم داشته باشید با لاستیک پنچر به حرکت خود ادامه دهید، باید به این نکته دقت کنید که هر چه بیشتر به حرکت خود با لاستیک پنچر ادامه دهید، فشار بیشتری به رینگ ها وارد می شود و ممکن است آسیب ببینند.

 

آسیب دیدن رینگ خودرو در اثر حرکت با لاستیک پنچر، می تواند تا حدی جدی باشد که رینگ خودرو دیگر قابل استفاده نباشد. در نتیجه، برای اینکه به رینگ خودرو خسارت وارد نشود، بهتر است تا جایی که می توانید از رانندگی با لاستیک پنچر خودداری کنید.

 

وارد شدن خسارت به سیستم تعلیق خودرو

سیستم تعلیق خودرو، یکی از مهم ترین و گسترده ترین سیستم هایی است که در خودرو ها به کار گرفته می شود و وظیفه خنثی کردن ارتعاش ها و تکان های شدید هنگام حرکت را دارد. اگر سیستم تعلیق خودرو وجود نداشت، رانندگی در سرعت های بالا غیر ممکن بود. 

حرکت با لاستیک پنچر، می تواند به سیستم تعلیق خودرو و اجزای آن مانند کمک فنر چرخ ها، بلبرینگ ها و... آسیب برساند. در نتیجه، فورا تصمیم به حرکت با لاستیک پنچر نگیرید و تا جایی که می توانید از انجام این کار خودداری کنید.

 

آموزش حرکت با لاستیک پنچر

 

آموزش رانندگی با لاستیک پنچر, نحوه تعویض لاستیک پنچر شده, ماشین پنچر شده

حرکت با لاستیک پنچر ملزم به رعایت نکات ایمنی است

 

حرکت کردن با لاستیک پنچر، به هیچ عنوان توصیه نمی شود و می تواند باعث آسیب های بیشتر در خودرو شود. اما در برخی موارد، شرایطی به وجود می آید که راننده باید با وجود پنچر بودن لاستیک خودرو، به حرکت خود ادامه دهد. هنگامی که لاستیک خودرو پنچر می شود، حرکات خودرو محدود می شوند؛ در نتیجه، راننده باید نکاتی را رعایت کند تا کمترین آسیب را به خودرو وارد کند.

 

هنگام رانندگی با لاستیک پنچر، اولین نکته ای که باید آن را رعایت کنید، محکم گرفتن فرمان است. هنگامی که لاستیک خودرو پنچر می شود، فرمان پذیری کاهش پیدا می کند و ممکن است که خودرو تمایل داشته باشد از مسیر منحرف شود. پنچر شدن لاستیک، باعث می شود که اتاقک خودرو بیش از پیش تکان بخورد. در نتیجه، راننده باید محکم بنشیند و فرمان را به طور ثابت نگه دارد تا خودرو از مسیر منحرف نشود.

 

پنچر بودن لاستیک، باعث ایجاد محدودیت در حرکت و مانور خودرو می شود. در نتیجه، راننده نباید به صورت ناگهانی فرمان بدهد. هنگامی که لاستیک پنچر می شود، راننده باید سرعت خود را پایین بیاورد، و تلاش کند خودرو را به سمت راست جاده ببرد تا خودرو های دیگر امکان سبقت گرفتن را داشته باشند. 

 

یکی از مهم ترین مواردی که باید آن را هنگام رانندگی با خودروی پنچر رعایت کنید، حفظ خونسردی است. پنچر شدن لاستیک خودرو، می تواند کنترل خودرو را بسیار دشوار کند، اما رانندگانی که می توانند در این شرایط خونسردی خود را حفظ کنند، خودرو را در بهترین حالت کنترل کرده و متوقف می کنند. 

 

یکی از مواردی که باید آن را هنگام رانندگی با لاستیک پنچر رعایت کرد، این است که تا جایی که می شود نباید از ترمز برای کنترل حرکت استفاده کرد. دلیل استفاده نکردن از ترمز هنگام رانندگی با لاستیک پنچر، این است که ممکن است هنگام ترمز گرفتن، خودرو به سمت لاستیکی که پنچر شده است متمایل شود و سبب ایجاد انحراف شود. در این شرایط، رانندگی با دنده های سنگین می تواند کنترل مناسب تری را فراهم کند، به طوری که راننده باید به صورت ملایم گاز دهد، و در صورتی که می خواهد سرعت خود را کاهش دهد، کم تر گاز بدهد. 

 

جمع بندی مطالب و سخن پایانی

حرکت کردن با لاستیک پنچر، کاری است می تواند باعث شود که خودرو آسیب های بسیار بیشتری ببیند. تنها در شرایطی تصمیم به حرکت با لاستیک پنچر بگیرید که مجبور باشید.

 

گرداوری: بخش خودرو بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب مجله خودرو(دنیای خودرو، بازار خودرو، اصول تعمیر و نگه داری خودرو و ...)

    سایر مطالب مجله خودرو

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------