راهنمای خرید دوربین کارکرده و دست دوم
- مجموعه: متفرقه اينترنت و كامپيوتر
خرید دوربین و انواع تجهیزات عکاسی کارکرده
ممکن است شما در فکر خرید یک دوربین عکاسی باشید که در عین حال با کیفیت بوده و قیمت آن مناسب باشد. در این صورت به فکر خریدن دوربین های دست دوم می افتید اما در عین حال سوالاتی برایتان مطرح می شود که چگونه بدانیم که این دوربین ها سالم هستند و آیا دوربین کارکرده ای که برای فروش گذاشته می شود حتما معیوب است؟ در این مقاله به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد.
هنگام خرید دوربین های کارکرده به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
اگر تصمیم به خرید دوربین کار کرده دارید، طبیعی است که این سوال برایتان پیش بیاید که آیا دوربینی که برای فروش گذاشته شده سالم است یا معیوب؟ و یا هنگام خرید چنین کالایی باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
توجه به قیمت دوربین کارکرده
حتما این مثال را شنیده اید که هیچ گرانی بی حکمت و هیچ ارزانی بی علت نیست. اگر چه اغلب دوربین های دست دوم مدت گارانتی شان به اتمام رسیده اما برخی از آنها نیز دارای وارانتی هستند؛ تفاوت گارانتی با وارانتی در این است که گارانتی شامل مدت زمان محدودی است و در این مدت در صورت معیوب بودن کالای مرجوعی مبلغ پرداخت شده به مشتری برگردانده می شود، اما وارانتی دارای محدودیت زمانی نیست و در آن خبری از برگرداندن وجه پرداخت شده به مشتری نیست ولی محصول خریداری شده تقریبا تا ابد دارای یک ضمانتی است که در صورت خراب شدن آن، تمام هزینه های تعمیر توسط صادر کننده وارانتی پرداخت می شود.
اگر فروشنده برای فروش دوربین قیمت معقولی را طلب می کند می توانید از سالم بودن دوربین اطمینان حاصل کنید. اما در صورتی که این قیمت بسیار پایین باشد احتمالا به علت وجود یک عیب بزرگی است که فروشنده می خواهد از شر آن راحت شود.
توجه به مشخصات دوربین هنگام خرید دوربین کارکرده
بعد از اینکه به علت قیمت معقول دوربین تصمیم گرفتید آن را بخرید باید به نکاتی در مورد اجزای تشکیل دهنده آن توجه کنید.
بررسی شاتر
شاتر در برخی از دوربین ها از نوع مکانیکی است و می تواند زودتر از قسمت های الکترونیکی دچار از کار افتادگی شود.
معیار مناسب برای اطمینان از سالم بودن شاتر الزاما تعداد شات ها نیست. کافی است با دوربین چند عکس بگیرید و از عملکرد درست و بدون تأخیر شاتر اطمینان حاصل کنید. شاتر اگر خراب باشد کار نمی کند و اگر سالم باشد کار می کند یعنی حد وسطی برای آن وجود ندارد. پس اگر دوربین مورد نظر به خوبی شات می زند جای نگرانی نیست.
بررسی سنسور
برای بررسی سنسور کافی است با دیافراگم بسته مثلا f/22.0 از یک سوژه روشن مانند آسمان چند عکس بزنید. چند عکس با فوکوس های مختلف بزنید و با درب بسته لنز نیز عکس بزنید.
عکس هایی که زدید را در کامپیوتر بررسی کنید، بر روی آنها زوم کرده و ایراد های غیر عادی را پیدا کنید. در صورت مشاهده شکل هایی مانند تار عنکبوت در عکس باید احتمال دهید که نوعی کپک در حال رشد بر روی سنسور است و باید از خرید آن خودداری کنید.
اگر بر روی عکس نقاط یا خطوط محوی دیدید احتمالا به دلیل گرد و غبار بر روی سنسور است که این مشکل به راحتی برطرف می شود اما باید برای تمیز کردن آن از ابزاری مخصوص استفاده کرد و این کار باید توسط یک حرفه ای انجام شود.
لنز را جدا کنید، آینه را قفل کرده و سنسور را با یک ذره بین بررسی کنید تا مطمئن شوید که این مشکل به علت گرد و غبار است و نه چیز دیگری.
عکس های تاریک و روشن را باهم مقایسه کنید تا از سالم بودن پیکسل مطمئن شوید. اگر هر دو عکس دارای نقاط سیاه یا سفید در قسمت های مشخصی هستند ممکن است یک یا چند پیکسل بر روی سنسور سوخته باشد.
بسیاری از سنسور ها ممکن است چند پیکسل سوخته داشته باشند یا برخی از پیکسل ها در اثر گرم شدن دچار خطا شوند. این مورد در صورتی مشکل آفرین است که تعداد پیکسل های سوخته قابل توجه باشد. برخی از کمپانی ها پیکسل های سوخته کمتر از حدود 13 مورد را عادی می دانند و دلیلی بر معیوب بودن حسگر حساب نمی کنند.
بررسی لنز دوربین
دوربین های سطح بالا معمولا بدون لنز به فروش می رسند و در این صورت شما باید اطمینان حاصل کنید که لنز مناسبی برای آن در اختیار دارید.
دوربین های سطح مبتدی معمولا با لنز کیت عرضه می شوند. قسمت های جلو و پشت لنز دوربین را به خوبی بررسی کنید. وجود خط و خش های ریز بر روی آن چندان مهم نیست اما باید اطمینان حاصل کنید که دچار صدمات جدی نشده باشد. مطمئن شوید که حلقه کنترل دستی دیافراگم به نرمی کار می کند و تیغه های آن به درستی باز و بسته می شوند.
لنز را در حالی که هر دو درب آن باز است به سمت نور بگیرید و مطمئن شوید از گوشه های آن آثاری از جرم های خارجی و یا کپک قابل مشاهده نیست.
بدنه لنز را از نظر ضربه و فرورفتگی و... به خوبی بررسی کنید تا از صحت مکانیزم فوکوس آن اطمینان حاصل کنید.
بررسی منظره یاب
صفحه نمایش یا منظره یاب یکی از قسمت های مهم دوربین است که از طریق آن با دوربین ارتباط برقرار می کنید. از سالم بودن ال سی دی آن مطمئن شوید که دارای پیکسل سوخته نباشد. آن را از لحاظ خط و خش نیز بررسی کنید و مطمئن شوید که در زیر شیشه ال سی دی رنگ های غیر عادی وجود نداشته باشد.
به داخل منظره یاب نیز نگاه کنید و از وجود هر گونه خش و خط و گرد و غبار مطمئن شوید. نقاط فوکوس مختلف را انتخاب کنید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
لوازم جانبی
دوربینی که قصد خرید آن را دارید بهتر است دارای جعبه اصلی، لوازم جانبی و بروشور های اصلی دوربین باشد و از فروشنده بخواهید آنها را به شما ارائه دهد. دوربین باید دارای وسایلی مانند شارژر باتری، کپ های بدنه و لنز و کابل های دوربین باشد و مطمئن شوید که هنگام خرید آنها را از فروشنده دریافت می کنید.
بررسی شکل ظاهری
یکی دیگر از معیار هایی که در انتخاب دوربین باید به آن توجه کنید سالم و تمیز بودن شکل ظاهری آن است زیرا این مورد تا حد زیادی نشان می دهد که دوربین در چه وضعیتی بوده و آیا از آن به خوبی نگهداری شده یا نه. علاوه بر این ها دکمه ها و حلقه ها را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید که به نرمی و بدون تأخیر کار می کنند. همچنین با نصب یک لنز بر روی آن مطمئن شوید که مکانیزم نصب و جدا کردن آن به خوبی کار می کند.
سخن پایانی
اگر چه با در نظر گرفتن نکاتی که ذکر شد شما می توانید تا حد زیادی یک خرید موفق داشته باشید اما توصیه می شود که تا جای ممکن سعی کنید از مراکز فروش معتبر خرید خود را انجام دهید. برخی از مراکز معتبر دوربین های کار کرده را بعد از بررسی های لازم خریداری می کنند و سپس با قیمتی مناسب برای فروش عرضه می کنند. وقتی شما از این مراکز خرید می کنید علاوه بر اینکه از سرقتی نبودن آن ها اطمینان حاصل می کنید دیگر نیازی به بررسی های ذکر شده توسط خودتان نخواهد بود.
گرداوری: بخش اینترنت و کامپیوتر بیتوته