آشنایی با نحوه نورپردازی نما + عکس نورپردازی نمای ساختمان



نورپردازی نما

 

نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نما علاوه بر این که تاثیر زیادی بر زیباسازی فضای شهر در شب دارد ، نقشی بسیار مهم در برجسته کردن ویژگیها و کاربردهای بخش های مختلف ساختمان دارد.

یکی از لزومات زندگی شهری زیباسازی فضا و ساختمان ها در شب است بنابراین در شهرهای مدرت نورپردازی نمای  ساختمان بخشی جدانشدنی از معماری شهری است.

نورپردازی نما یا همزمان با طراحی انجام شده و جزو ایده های طراحی بنا است یا پس از طراحی یک ساختمان و شخصی سازی آن انجام میشود.

 

طراحی نورپردازی نما

به نحوه طراحی نورپردازی نما و برنامه‌ریزی آن برای چگونگی نمایش ساختمان در شب معماری نور گفته می‌شود. نورپردازی نما عامل اصلی زیبایی منظره ساختمان در شب است.

استفاده غلط از نورهای مصنوعی و جهت دهی اشتباه آن ها در نورپردازی نما می تواند منجر به آلودگی نوری شود و با ایجاد خیرگی در نمای ساختمان موجب دفع مخاطب شود. 

 

عکس نورپردازی نمای ساختمان, انواع نورپردازی نمای ساختمان, نورپردازی نمای کلاسیک

طراحی نورپردازی نما کارخانه

 

تفاوت نورپردازی نما با توجه به کاربری ساختمان

در ساختمان‌های مختلف با کاربری‌های متفاوت نیاز به نورپردازی نما متفاوت است به عنوان مثال : 

• روشن کردن قاب پنجره‌های مهم برای تاکید بر آنها

• تاکید بر ستون و روشن کردن ستون از پایین یا بالا، تاکید بر ریتم ساختمان و ستون ها، • روشن نمودن پس زمینه یا طرفین ستون ها

• روشن تر کردن  بخشی از نما که میخواهید بر آن تاکید داشته باشید. 

• تاکید بر ورودی عابر پیاده و سواره 

 

در واقع استفاده از نور، باید به گونه‌ای باشد که گویای کاربری انجام شده در آن محل باشد.

 

انواع نورپردازی نمای ساختمان, نورپردازی نمای کلاسیک, نحوه نورپردازی نما

نورپردازی نمای کلاسیک

 

نورپردازی نما ساختمان مسکونی :  در نورپردازی فضای بیرونی ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی، بیشتر تأکید به ورودی‌های سواره و پیاده و دیواره‌های خارجی ساختمان مد نظر است. در ساختمان‌هایی که دارای حیاط و یا روف گاردن است، به نورپردازی مسیرها و فضاهای نشستن تأکید می‌شود.

 

در نورپردازی نما ساختمان‌های دو طبقه : بسیاری از ساختمان‌های کم ارتفاع به عنوان گالری، رستوران و کافی شاپ مورد استفاده قرار می‌گیرند.در نورپردازی  نما این فضاها ورودی، پیش فضا و تابلوها نقش مهمی دارد. توجه به همجواری‌ها در طراحی نورپردازی ساختمان‌های تجاری دو طبقه اهمیت ویژه‌ای دارد. برای مثال نورپردازی ساختمان‌های تجاری که در یک ردیف قرار دارند از یک الگوی مشخص پیروی کنند و در شب منظره شبانه یکپارچه ایجاد کنند. در نورپردازی ساختمان‌های دوطبقه باید خیرگی کنترل و از چشم زدگی جلوگیری شود لذا بهترین منبع نور به صورت نور مخفی است.

 

 نورپردازی نما, تجهیزات نورپردازی نما, طراحی نورپردازی نما

نورپردازی نما نمایشگاه

 

نورپردازی نمای ساختمان کلاسیک : به دلیل اهمیت ورودی در این گونه ساختمان‌ها نورپردازی این بخش مهم تر است. نورپردازی قوس‌ها و انحناهای نما نیز با استفاده از نورپردازی مخفی می‌تواند راهکار مناسبی را ارائه دهد. وجود برجستگی‌های نمای رومی و کلاسیک ، سایه اندازی‌های زیادی در نورپردازی نما ایجاد میکند بنابراین برای رفع این مشکل می‌بایست انتخاب تجهیزات مناسب و جای گذاری مناسب آن‌ها صورت گیرد تا حجم‌های موجود در نمای کلاسیک به درستی و زیبایی نورپردازی شود.

 

تجهیزات نورپردازی نما, طراحی نورپردازی نما, نورپردازی نما ساختمان

نورپردازی نما ساختمان تجاری

 

نورپردازی نما ساختمان اداری : نورپردازی در ساختمان‌های اداری و ساختمان‌های خدماتی و رفاهی مثل هتل‌ها با مشخص کردن حجم کلی بنا، تأکید بر ورودی‌ها و یا روشن و خاموش بودن فضاهای داخلی و کاملا کاربردی انجام میشود. 

 

نورپردازی نمای برج : در نورپردازی برج‌ها بهتر است یا سناریورهای خاصی برای آن برج طراحی شود و یا قسمت بالایی برج نورپردازی شود. این کار در شهر سنگاپور و دبی که دارای ساختمان‌های بلند مرتبه متعدد است انجام شده است.

 

انواع نورپردازی نمای ساختمان, نورپردازی نمای کلاسیک, نحوه نورپردازی نما

نورپردازی نما فراتاب

 

انواع چراغ هایی که برای نورپردازی نما استفاده میشوند

چراغ‌های خطی : نورپردازی خطی، برای نشان دادن مرزها، مسیرها و تأکید بر خطوط نما به ویژه ساختمان هایی که نماهای تخت و فاقد برجستگی دارند، کاربرد دارد. استفاده از نور خطی در بالا یا پایین لبه نوارهای نما با طراحی افقی موجب افزایش تأثیر بصری ساختار افقی می‌شود. استفاده از فیبر نوری، نوارها و تیوب‌های ال.ای.دی این امکان را فراهم می‌کند که نورپردازی به صورت خطی صورت گیرد. فیبر نوری حالت انعطاف‌پذیر تری داشته  و به راحتی برای تأکید بر فرم‌‌های مختلف معماری به کار میرود.

 

چراغ‌های خطی به طور کلی برای تأکید بر عناصر مختلف نما به کار می‌روند. برای مثال، با استفاده از قرار دادن منابع نور خطی در منافذ پنجره‌های نما و یا در کنار آنها، می‌توان بر قاب فضاهای باز نما تأکید کرد.

 

نحوه نورپردازی نما, نورپردازی نما, تجهیزات نورپردازی نما

نورپردازی نما ساختمان تجاری

 

نور فراتاب : منابع نوری مختلفی از لامپ‌های هالوژن، زنون و متال هالید تا ال.ای.دی ‌ها در این موارد کاربرد دارند. با قرارگیری و مکان‌یابی مناسب چراغ‌های کف می‌توان نوری یکنواخت برای سطح نما تأمین کرد. از طرفی استفاده از چراغ هار فراتاب با زاویه‌های مختلف و با فاصله می‌تواند کاربرد تزیینی یا تأکیدی برای سطوح نما یا قسمت‌هایی از آن نظیر ستون‌ها داشته باشد. با استفاده از نورهای فراتاب در نمای خارجی می‌توان به المان‌های عمودی نما تاکید نمود. کاربرد این نور در داخل موجب می‌شود که نسبت به نور فروتاب، تأثیر بیشتری بر روی جلوه بصری نما داشته باشد.

 

انواع نورپردازی نمای ساختمان, نورپردازی نمای کلاسیک, نحوه نورپردازی نما

نورپردازی نما با ال ای دی

 

لامپ‌ های بلوری ال ای دی و ال سی دی : اساساً ال ای دی ‌ها لامپ ‌های کم‌ نوری هستند که به آسانی در مدارهای الکترونیکی قرار می‌گیرند؛ اما برخلاف لامپ ‌های معمولی، گرم نمی‌شوند. نکته دیگر تأثیر دما بر روی این نوع لامپ‌هاست به طوری که هرچه دمای محیط کمتر باشد، نور خروجی ال ای دی افزایش می یابد.این لامپ‌هادر مورد ال سی دی ها هم کاربرد دارند. در واقع با کنار هم قرار دادن ال.ای.دی­‌های RGB که از سه منبع نوری آبی، سبز و قرمز ایجاد شده‌اند، می‌توان بسیاری از رنگ‌ها را تولید و صفحه­‌های نمایشگر با ابعاد بزرگ فراهم کرد.

 

گردآوری : بخش مد و دکوراسیون بیتوته

 



دکوراسیون ایده آل خود را بسازید

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------