آنچه که باید درباره اصول طراحی نمای ساختمان بدانید!



طراحی نمای ساختمان, اصول طراحی نمای ساختمان, نکاتی برای طراحی نمای ساختمان

اصول نمای ساختمان

 

اصول و نکاتی برای طراحی نمای ساختمان

نمای ساختمان اولین جلوه ی بصری هر ساختمان می باشد. طراحی نمای ساختمان اولین عنصر تاثیرگذار بر مخاطب می باشد و باید فکر شده و طبق اصول طراحی شود. طراحی نمای ساختمان دارای اصول و نکاتی می باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

طراحی نما چیست؟

طراحان و معماران از همان ابتدای ساخت ساختمان، طرح نما را در نظر می گیرند تا تمهیدات لازم برای اجرای آن از همان ابتدا در نظر گرفته شود. طراحی نما بر اساس شرایط محیطی و سلیقه کارفرما و همچنین قوانین شهرداری صورت می گیرد. نمی توان هر نوع نمایی که دوست دارید را اجرایی کنید، و اجرای انواع نما باید توجیه اصولی و همینطور اقتصادی داشته باشد.

 

طراحی نمای ساختمان

به عنوان بخشی از پوسته ساختمان، نما نه تنها از خانه شما در برابر تأثیرات خارجی محافظت می کند، بلکه به شکل قابل توجهی به ظاهر خانه شما کمک می کند. چه بخواهید یک نمای ساده و بدون مزاحمت متناسب با منظره شهر داشته باشید یا چیزی که واقعاً برجسته باشد، امکانات طراحی برای یک نما به اندازه خود توسعه دهندگان متنوع و فردی است.

 

اصول طراحی نما در معماری:

برای طراحی نما، معماران همه نیازها و شرایط را در نظر می گیرند. سپس بر اساس آن ها بهترین نوع نما را طراحی می کنند. بعضی از آن اصول اولیه عبارتند از :

 

شرایط اقلیمی : نمای ساختمان با توجه به شرایط اقلیمی می باشد. باید دقت داشته باشید که بنای شما کجا ساخته می شود و شرایط آب و هوایی آن به چه صورت است؟ زیرا برخی از متریال ها و یا فرم هایی از نما برای هر نوع آب و هوایی مناسب نیستند. به عنوان مثال از نما با متریال چوبی برای شهرهایی که بارندگی زیاد است، استفاده نشود.

 

متریال و مصالح مورد نیاز برای نما : برای انتخاب متریال و مصالح نما، باید از به شرایط اقلیمی توجه کنید و در دسترس بودن آن متریال و یا مصالح توجه کنید. اینکه آیا آن متریال در دسترس شما وجود دارد و می توانید آن را تهیه کنید و هزینه ی زیادی برای حمل و نقل آن نپردازید.

 

اصول و ضوابط طراحی نما : نمی توان از هر نوع مصالح و فرمی برای طراحی نمای ساختمان استفاده کرد. باید با توجه به قوانین شهرداری نمای خود را انتخاب کنید و آن را بسازید.

 

سلیقه ی کارفرما : نمای ساختمان را باید کارفرما تایید کند. به همین دلیل طراحان ساختمان باید سلیقه و نظر کارفرما را مد نظر قرار بدهند و سبک و مدل نما را انتخاب کنند.

 

هزینه طراحی نمای ساختمان : طراح باید با توجه به بودجه ای که برای نما در نظر گرفته شده است، نمای ساختمان را طراحی کند. هرگز نماهایی که خیلی هزینه بر است را برای مناطقی که نمای ساختمان زیاد مشخص نیست انجام ندهید.

 

قابل اجرا بودن نمای ساختمان : برای طراحی نمای ساختمان باید قابل اجرا بودن و جزئیات اجرایی آن نما را در نظر بگیرید.

 

نورپردازی نمای ساختمان : نورپردازی صحیح نمای ساختمان، علاوه بر روشن شدن ساختمان در شب، باعث زیباتر شدن نمای ساختمان در شب می شود.

 

تمامی این اصول را باید قبل از ساخت و نقشه کشی ساختمان بررسی کنید و آن ها را انجام بدهید.

 

راهنمای طراحی نمای ساختمان, آشنایی با طراحی نمای ساختمان,اصول و طراحی نمای ساختمان

آشنایی با اصولی برای طراحی نمای ساختمان

 

اصول طراحی نمای ساختمان :

اصولی که باید بر اساس آن طراحی نمای زیبا و دوستانه برای شهرهای قرن بیست و یکم را آغاز کنیم چیست ؟

 

1- تقارن :

تقارن در طبیعت نشانه ی سلامتی است. مردم ماقبل تاریخ قبلا از تقارن اجسام آنقدر قدردانی می کردند که ابزار ستگی خود را متقارن می ساختند، حتی اگر هیچ دلیل کاربردی برای این کار نداشتند. تقارن نیز اغلب در معماری سنتی استفاده شده است. اما این تنها تقارن «جهانی» نیست که مهم است. بسیاری از ساختمان های سنتی به طور کلی متقارن نبودند. ما باید تقارت های «محلی» ایجاد کنیم، که خود را در مقیاس کوچکتر نشان دهند. به عنوان مثال، در طراحی پنجره ها، درها، دروازه ها یا در دروازه ها یا در ساختار زیورآلات.

 

اصول طراحی نمای ساختمان, نکاتی برای طراحی نمای ساختمان,راهنمای طراحی نمای ساختمان

یکی از اصول نمای ساختمان تقارن می باشد

 

2- مواد، رنگ ها و بافت های طبیعی :

مواد طبیعی، مانند چوب، تاثیر مثبت قابل اندازه گیری بر روی انسان دارند. وجود چوب با بافت قابل مشاهده می تواند ما را آرام کند. سنگ صیقل نیافته که با زبری طبیعی یا گچ خشن با بافتی نامنظم و ناقص باقی مانده است، نسبت به مواد مصنوعی یا شیشه های کامل و مسطح، پتانسیل ایجاد فضایی اصیل و انسانی تر را دارد. مینیمالیسم و رنگ های سفید یا خاکستری که امروزه بسیار محبوب هستند، نشانگر محیطی نامناسب است که شرایط خوبی برای بقا در طبیعت برای ما فراهم نمی کند.

 

تکنیک های نمای ساختمان, اصولی برای طراحی نمای ساختمان,نکته هایی برای طراحی نمای ساختمان

استفاده از متریال طبیعی برای نمای ساختمان بسیار زیباتر به نظر می رسد

 

3- الگوهای طبیعی :

ما میلیون ها سال است که در طبیعت در حال تکامل بوده ایم. در آنجا، به دلیل نحوه رشد موجودات بیولوژیکی، اصول بصری خاصی حاکم است. مغز ما، که برای آن درک سریع و نقشه برداری از محیط اطرافش بسیار مهم بود، با هندسه طبیعت سازگاری پیدا کرد.

 

به همین دلیل است که گذراندن وقت در طبیعت تاثیر مفیدی بر ما دارد. این محیطی است که مغز ما می تواند به راحتی در آن جهت گیری کند. وقتی از یک مکان آشنا بازدید می کنیم، حتی خود را به حالت دیگری تغییر می دهد، به اصطلاح " توجه بدون جهت یا بدون دقت (undirected attention) " می گویند.

 

در این مدت بهتر می توانیم ظرفیت های ذهنی خود را بازسازی کنیم. هنگام قدم زدن در یک شهر، با تمام مشکلات آن، مانند ترافیک ماشین و هندسه صنعتی، باید از "توجه متمرکز (focused attention)" خود استفاده کنیم که ظرفیت های مغز ما را خسته می کند.

 

بنابراین مهم است که در معماری سعی کنیم تا حد امکان به سازمان هندسی محیط طبیعی نزدیک شویم. به عنوان مثال، هنگام انتخاب الگوها و بافت ها برای تزئین نمای ساختمان ها. چنین زیور آلات به هیچ وجه اضافی نیست. آنها عملکرد عاطفی مهمی دارند. آنها به اصطلاح غذای مغز ما هستند.

 

نکته هایی برای طراحی نمای ساختمان, نورپردازی نمای ساختمان,شیک ترین نمای ساختمان

استفاده از الگوهای طبیعی در نمای ساختمان

 

4. پیچیدگی و پیوستگی سازمان یافته و فراکتال

وقتی به یک درخت نگاه می کنیم، می بینیم که از نظر بصری بسیار پیچیده است. دارای بسیاری از جزئیات کوچک، برگ و شاخه است. با این وجود، ما می توانیم به سرعت اصول رشد آن را درک کنیم. یک شاخه رشد می کند، به دو قسمت تقسیم می شود، سپس به دو قسمت دیگر تقسیم می شود و پس از تعداد معینی از تکرار، برگ ها در انتها ظاهر می شوند.

 

با این حال، اگر نگاه دقیق تری به ساختار خود برگ ها بیندازیم، متوجه می شویم که اصول مشابه در اینجا دوباره تکرار می شوند، فقط در مقیاسی متفاوت. هندسه طبیعی را می توان به سادگی با قوانین خاصی توصیف کرد. و این قوانین برای صدها و هزاران سال در معماری منعکس شده است. پیچیدگی سازمان یافته یکی از آنهاست.

 

در طول صد سال گذشته، معماران اغلب به دنبال دستیابی به افراط های بصری بوده اند. آنها یا ساختمان های مینیمالیست و کارکردگرا ساختند که تحریک بصری ناکافی و محیطی نامناسب برای مغز انسان فراهم می کرد، یا به چنین ساختمان هایی با پیچیدگی خارق العاده ای پاسخ دادند که این قوانین هندسی قابل درک را نداشتند. حتی امروزه نیز اغلب از ترتیب پنجره ها و ایوان ها استفاده می شود تا نما کمتر منظم و خسته کننده به نظر برسد. اما اگر چنین افزایش پیچیدگی قوانین قابل فهمی را نشان ندهد، به اندازه فقدان محرک های بصری برای مغز گیج کننده است.

 

آشنایی با طراحی نمای ساختمان,اصول و طراحی نمای ساختمان, تکنیک های نمای ساختمان

استفاده از پنجره ها و ایوان ها در نما، آن را نامنظم و غیر خسته کننده می کند.

 

5. مقیاس انسانی و جزئیات

آخرین اما نه کم اهمیت، در مورد مقیاسی است که ما در آن می سازیم. از نظر شهرسازی، نگهداری ساختمان ها در یک شهر حداکثر در پنج طبقه ایده آل است. این به این دلیل است که تقریباً فاصله ای است که ما هنوز می توانیم چهره افراد پایین آن را تشخیص دهیم و بنابراین ارتباط با زندگی اطراف از بین نمی رود. همچنین، هر چه زمان بیشتری برای پایین آمدن به طبقه همکف طول بکشد، انتقال به بیرون را بیشتر به عنوان یک «رویداد» جداگانه درک می کنیم و کمتر احتمال دارد که بازدیدهای کوتاه و خودانگیخته از فضای عمومی که در آن جامعه شکل می گیرد، داشته باشیم.

 

اما این فقط مقیاس ساختمان نیست. مقیاس جزئیات نیز بسیار مهم است. وقتی از این واقعیت صحبت می کنیم که نما باید اشکال ارگانیک داشته باشد، در مورد ساختمان های یادبود و ارگانیک صحبت نمی کنیم که فقط در یک عکس یا از یک هلیکوپتر خواهید دید. ما در مورد جزئیات در مقیاس انسانی صحبت می کنیم - زیور آلات به اندازه چند سانتی متر تا چند میلی متر. به عنوان مثال جزئیات دستگیره در یا قرنیزها.

 

اصولی برای طراحی نمای ساختمان,نکته هایی برای طراحی نمای ساختمان, نورپردازی نمای ساختمان

ساخت ساختمان های کمتر از 5 طبقه

 

وجود جزئیات کوچک برای مغز انسان مهم است.

برای شروع ساخت ساختمان های مردم پسند، باید بر موانع زیادی غلبه کنیم. ما باید آموزش معماری را با دانش علمی در مورد انسان به روز کنیم. ما باید هنجارهای جدیدی ایجاد کنیم که امکان ایجاد چنین ساختمان ها و فضاهای عمومی را فراهم کند. و ما باید بر ترسی که اغلب توسعه دهندگان و معماران را از طراحی خوب باز می دارد غلبه کنیم. در این صورت اما نباید خود را به آزمایش های هنری بیاندازیم. معماری باید به هنری تبدیل شود که بر اساس دانش علمی، فضای مناسبی برای رفاه مردم ایجاد کند.

 

طراحی نمای ساختمان,نکاتی برای طراحی نمای ساختمان,آشنایی با طراحی نمای ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان بر زیبایی آن می افزاید

 

گردآوری: بخش مد بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------