همه چیز درباره انگشتر نقره: تاریخچه، انواع و خواص شگفت انگیز آن



انگشتر نقره مردانه

همه چیز درباره انگشتر نقره: تاریخچه، انواع و خواص شگفت انگیز آن

 

انگشتر نقره؛ زیورآلاتی ماندگار با طراحی‌های مدرن

در این مقاله از بیتوته، به بررسی جامع انگشتر نقره پرداخته ایم. انگشتر نقره، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین زیورآلات بشر، از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف داشته است. این فلز درخشان و انعطاف‌پذیر، به دلیل خواص منحصر به فرد خود، همواره مورد توجه انسان‌ها بوده است.

همه چیز درباره انگشتر نقره :

انگشتر نقره از دیرباز یکی از محبوب‌ترین زیورآلات بوده است. زیبایی، درخشندگی و خواص درمانی نسبت داده شده به نقره، آن را به انتخابی جذاب برای بسیاری تبدیل کرده است. در این مقاله، به بررسی جامع انگشتر نقره خواهیم پرداخت و به سوالاتی چون تاریخچه، انواع، خواص و نحوه نگهداری از آن پاسخ خواهیم داد.

 

تاریخچه انگشتر نقره :

استفاده از انگشتر به عنوان زیورآلات به هزاران سال پیش برمی‌گردد. مصریان باستان، رومی‌ها و یونانی‌ها از انگشترهای نقره به عنوان نماد قدرت، ثروت، جایگاه اجتماعی و حتی از آن به عنوان مهر برای امضا اسناد استفاده می‌کردند. در برخی فرهنگ‌ها، انگشتر نقره به عنوان طلسم و محافظ در برابر نیروهای شیطانی نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

 

در ایران یکی از اصلی‌ترین کاربردهای نقره استفاده از آن در ساخت زیورآلاتی چون انگشتر عقیق ، گردنبند یا آویز نقره با نگین عقیق و دیگر نگین ها مثل فیروزه و یاقوت و ... می‌باشد. در بین این زیورآلات، انگشتر یکی از پرطرفدارترین هاست. جالب است بدانید برخی از این انگشترها به عنوان حلقه ازدواج استفاده می‌شوند و یا برخی دیگر میراث خانودگی هستند و از اشخاصی مانند مادر یا پدر به ارث می‌رسند.

 

بنابراین انگشترها صرف نظر از جنسی که دارند می‌توانند ارزش معنوی بالایی نیز داشته باشند. نقره که معمولا برای ساخت رکاب انگشتر عقیق، فیروزه و ... استفاده میشود یکی از فلزات ارزشمند و گران‌بها است که به واسطه‌ی ظاهر براق و سفید رنگ و وزن سبکی که دارد، مانند فلز طلا طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد. از دیگر کاربردهای نقره می‌توان به ساخت ظروف تزیینی، تولید مدال، سکه، آینه و غیره اشاره کرد.

 

مرسوم‌ترین نوع انگشتر که معمولا در بین آقایان و بانوان استفاده می‌شود، انگشتری با رکاب نقره و نگینی متفاوت است. این به این معنی است که در ساخت رکاب انگشتر از فلز براق و زیبای نقره و در قسمت سنگ از سنگ‌های زینتی و قیمتی مانند عقیق، زمرد، یاقوت، حدید و یا فیروزه استفاده می‌شود.

 

این نوع زیورآلات هم به عنوان انگشتر مردانه و هم به عنوان انگشتر زنانه استفاده‌ی بسیار زیادی دارند. به عنوان مثال اگر بخواهیم برای درک بهتر تعریف ساده‌ای از انگشتر عقیق داشته باشیم، به انگشتری می‌گویند که رکاب آن از نقره و سنگ آن از عقیق باشد. حال سنگ عقیق نیز به تنهایی با توجه به تفاوت در رنگ، طرح و شفافیتی که دارد از عیار و قیمت‌های متفاوتی بهره می‌برد به همین شیوه برای انگشتر فیروزه نیز می‌توان تعریف ساده‌ای از آن داشت.

 

انگشتر شرف شمس نیز یکی از انگشترهای معروفی است که از نظر معنوی ارزش بسیار بالایی دارد و معمولا با رکاب نقره عرضه میگردد . این انگشتر با نگینی زرد رنگ ساخته و بر روی نگین آن دعایی منسوب به امام علی نوشته می‌شود. گفته شده این دعا حاوی اسامی پربرکت خداوند است و با نقش و خط‌های خاصی که برگرفته از کتب مقدس قرآن کریم، انجیل و تورات است بر روی نگین زرد رنگ توسط استادکار حکاکی می‌شود.

 

این حکاکی آداب و رسوم خاص خود را دارد. دعای شرف شمس باید در ساعت و تاریخ خاص یعنی 19 فروردین و حوالی ظهر بر روی انگشتر شرف شمس حکاکی شود و هر کسی قادر به حکاکی آن بر روی انگشتر نیست. زیرا شخصی که این کار را انجام می‌دهد در کنار اینکه یک استادکار ماهر است، باید دارای شرایط خاص باشد. به عنوان مثال این شخص باشد مؤمن، پاک و دور از گناه باشد.

 

نمونه هایی از مدل های انگشتر نقره

مدل های انگشتر نقره

 

انواع انگشتر نقره :

انگشترهای نقره در طرح‌ها، مدل‌ها و اندازه های بسیار متنوعی تولید می‌شوند، که هر کدام کاربرد و نماد خاصی دارند. برخی از انواع رایج انگشتر نقره عبارتند از:

 

انگشتر دست‌ساز : 

این نوع انگشترها توسط هنرمندان به صورت دستی ساخته می‌شوند و دارای طرح‌های منحصر به فرد و ظریف هستند. این نوع انگشتر از آنجایی که به وسیله‌ی دست ساخته می‌شود و ماشین‌ها و ابزار آلات پیشرفته در ساخت آن دخالت ندارند، نیازمند نیروی کار ماهر، هنرمند و خلاق است. انگشتر نقره دست ساز در چند مرحله مختلف ساخته می‌‌شوند. مرحله‌ی اول را ریخته‌گری و قالب گیری می‌گویند. در این مرحه نقره را ذوب و درون قالب می‌ریزند. پس از سرد شدن قالب مخصوص، انگشتر را که به شکل قالب در آمده از درون آن خارج و مرحله‌ی دوم یعنی سوهان کاری را روی آن شروع می‌کنند.

 

در این مرحله انگشتر را به وسیله‌ی سوهان به خوبی صیقل داده و قسمت‌های تیز آن را به کمک سوهان صاف می‌کنند. در این مرحله استادکار باید از دقت و استعداد بالایی برخوردار باشد زیرا فرآیند حساسی محسوب می‌شود و استادکار باید تمام قسمت‌های تیز انگشتر را به کمک سوهان صاف کرده تا شکل خوبی به رکاب داده شود. پس از آن انگشتر سایزگیری می‌شود و وارد مرحله آخر و پایانی یعنی مخراج کاری می‌شود.

 

در این قسمت نگین انتخابی توسط مشتری بر روی رکاب سوار می‌شود و طرح مورد نظر مشتری به کمک اره و یا دستگاه فرز بر روی رکاب توسط استادکار نقش زده می‌شود. برخی از استادکاران نیز نقش و طرح را قبل از مخراج کاری بر روی انگشتر نقره اعمال می‌کنند. انگشتر دست‌ساز از آنجایی که کار زیادی روی آن صورت می‌گیرد و وقت و هنر زیادی روی آن گذاشته می‌شود، از قیمت و کیفیت بالاتری نیز برخوردار است.

 

نکاتی برای خرید انگشتر نقره

نمونه ای از مدل انگشتر نقره دست ساز

 

انگشتر نقره ماشینی :

در این نوع روش ساخت، همانطور که از نام ماشینی نیز پیداست، در ابتدا یک سایز مورد نظر تعیین شده و سپس به روش ریخته گری تعداد قالبی که مورد نیاز است توسط ماشین ساخته می‌شود. شکل و طرح این نوع انگشتر کاملا در قالبی که برای آن در نظر گرفته‌اند طراحی می‌شود و تنها یک مرحله‌ی پرداخت برای آن در نظر گرفته می‌شود. ظرافت و طرح نهایی نیز بیشتر بسته به همان قالبی است که انگشتر در آن ساخته شده است.

 

انگشترهای نقره ماشینی با توجه به اینکه در مدت زمان کوتاه و تعداد بالا آماده می‌شود، معمولا اجرت یا هزینه ساخت پایین‌تری نسبت به نوع دستی دارند. قیمت‌گذاری انگشتر نقره که به صورت ماشینی تولید می‌شود نیز بسته به نوع قالب، مقدار آلیاژ نقره و عیار آن تعیین می‌شود. از طرفی نگین استفاده شده در آن نیز بی تاثیر در قیمت نهایی نیست.

 

انگشتر نقره زنانه

شیک ترین مدل انگشتر نقره زنانه

 

انگشتر ساده :

این نوع انگشترها فاقد نگین یا تزئینات اضافی هستند و بیشتر برای استفاده روزانه مناسب هستند.

 

تولید انگشتر نقره در ایران

مدل انگشتر نقره ساده

 

انگشتر نگین دار:

این نوع انگشترها با انواع مختلفی از نگین‌ها مانند فیروزه، عقیق، یاقوت و الماس تزئین می‌شوند.

 

خواص درمانی انگشتر نقره

مدل های انگشتر نقره نگین دار

 

انگشتر نقره ای با روکش طلا:

این نوع انگشترها ترکیبی از زیبایی نقره و درخشندگی طلا هستند و قیمت بالاتری دارند.

 

تولید انگشتر نقره در ایران :

کشور ایران یکی از قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین کشورها در ساخت و تولید انگشترهای نقره دست ساز و ماشینی است. از مهم‌ترین شهرهای کشورمان که در این صنعت بیشتر و بهتر عمل می‌کنند می‌توان به مشهد، زنجان، تبریز، قم، اصفهان، تهران و یزد اشاره کرد. شهر مشهد در تولید انگشتر نقره دارای کارگاه‌های بسیار بیشتری نسبت به شهرهای دیگر می‌باشد. کیفیت کار در شهرهای اصفهان و قم به دلیل وقت بالایی که روی انگشترها توسط استادکار گذاشته می‌شود به مراتب بیشتر از دیگر شهرهاست.

 

در شهر مشهد چون برای افزایش سرعت در ساخت انگشترهای نقره دست‌ساز از چند نفر نیروی کار در بخش‌های مختلف ساخت کمک گرفته می‌شود، معمولا کیفیت کار به نسبت شهر قم و اصفهان کمی پایین‌تر می‌آید ولی این قاعده همیشگی نیست و کاملا به تجربه و هنر استاد کاری که انگشتر را می سازد وابسته است. پس از مشهد قطب اصلی ساخت انگشتر به شهر قم برمی‌گردد. البته به دلیل نزدیک بودن نیشابور به مشهد و دسترسی بهتر به فیروزه نیشابور انگشتر فیروزه در حوالی استان خراسان خصوصا مشهد و نیشابور از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار است.

 

نکاتی برای نگهداری از انگشتر نقره

ساخت انگشتر نقره

 

خواص انگشتر نقره :

به نقره خواص درمانی بسیاری نسبت داده شده است. برخی از این خواص عبارتند از:

 

تنظیم گردش خون :

از اصلی ترین خواص نقره، تنظیم گردش خون است. به همین دلیل به بسیاری از زنان و مردانی که فشار خون بالایی دارند، استفاده از انگشتر نقره توصیه می‌شود. همچنین توصیه استفاده از انگشتر نقره بیشتر به آقایان شده است زیرا از فشار عصبی و پرخاشگری نیز جلوگیری می‌کند. بسیاری از داروهای پزشکی مربوط به چنین بیماری‌هایی نیز حاوی نقره می‌باشند.

 

کاهش استرس و اضطراب :

با استفاده از انگشتر نقره شما می‌توانید سوخت و ساز بدن خود را تنظیم کنید که باعث ایجاد آرامش کلی در بدن می‌شود.

 

ضدعفونی‌کنندگی:

نقره دارای خاصیت ضدعفونی‌کنندگی طبیعی است و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

 

کاهش التهاب:

گفته می‌شود که نقره می‌تواند به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کند.

 

تنظیم دمای بدن:

نقره به عنوان یک رسانای حرارتی خوب شناخته شده است و می‌تواند به تنظیم دمای بدن کمک کند.

 

تغییر رنگ نقره در هنگام استفاده از آن نیز به تنهایی نشانگر چند نوع اختلال در بدن است که یکی دیگر از خواص نقره به حساب می‌آید. اگر نقره در استفاده‌ی شما دچار کدری و تیره‌رنگی شد، یعنی شخص دارای یک مشکل در سیستم غدد درون ریز خود است. خلاف این مورد نیز کاملا صادق است. اگر نقره پس از مدتی استفاده‌ی شما از آن بسیار شفاف شد، این امر ناشی از یک اختلال جدی کلیوی است زیرا تعریق در بدن باعث منتشر شدن موادی حاوی نیتروژن در بدن می‌شود که با نقره واکنش داده و باعث شفافیت این فلز می‌شود. 

 

همچنین گفته می‌شود نقره باعث از بین رفتن 650 نوع میکروب می‌شود و از آنجایی که یکی از معدود فلزاتی است که حساسیت زا نمی‌باشد، می‌توان گفت استفاده‌ی بالایی دارد.

 

نکات نگهداری از انگشتر نقره

مدل انگشترهای نقره

 

نکات نگهداری از انگشتر نقره :

برای حفظ زیبایی و درخشندگی انگشتر نقره، رعایت نکات زیر ضروری است:

 

دور نگه داشتن از مواد شیمیایی: تماس انگشتر نقره با مواد شیمیایی مانند عطر، لوسیون و مواد شوینده می‌تواند باعث تغییر رنگ و از بین رفتن درخشندگی آن شود.

 

پاک کردن منظم: برای پاک کردن انگشتر نقره، از محلول آب و صابون ملایم استفاده کنید و سپس آن را با یک پارچه نرم خشک کنید.

 

نگهداری در جای خشک: انگشتر نقره را در یک جعبه جواهرات یا کیسه پارچه‌ای نرم نگهداری کنید تا از خراشیده شدن و تغییر رنگ آن جلوگیری شود.

 

فواید انگشتر نقره

مدل انگشتر نقره مردانه

 

خرید انگشتر نقره :

هنگام خرید انگشتر نقره، به نکات زیر توجه کنید:

 

عیار نقره: عیار نقره نشان‌دهنده میزان خلوص نقره است. عیارهای رایج نقره 925 و 950 هستند.

 

کیفیت ساخت: انگشتری را انتخاب کنید که به خوبی ساخته شده باشد و دارای ظاهری زیبا و بادوام باشد.

 

اندازه انگشتر: اندازه انگشتر باید به گونه‌ای باشد که به راحتی در دست شما قرار گیرد.

 

سخن پایانی :

در نهایت، انتخاب انگشتر نقره به سلیقه شخصی و بودجه شما بستگی دارد. با توجه به تنوع بالای مدل‌ها و طرح‌های موجود، می‌توانید انگشتری را انتخاب کنید که با سبک و شخصیت شما هماهنگ باشد.

 

گردآوری: بخش مد بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------