همه چیز درباره ی صنعت مد و مدگرایی



مدگرایی, مد و مدگرایی, درباره مدگرایی

همه چیز درباره ی صنعت مد و مدگرایی

 

آشنایی با مد و مدگرایی

مد و مدگرایی، پدیده ای است که کمابیش میان همه ی اقشار جامعه وجود دارد، اما جوانان بیشتر به مد اهمیت می دهند و مدگرا هستند. مدگرایی این است که فرد، سبک لباس پوشیدن و طرز زندگی و رفتار خود را طبق آخرین الگوها تنظیم کند و به محض آن که الگوی جدیدی در جامعه رواج پیدا کرد، از آن یکی پیروی کند. در این مقاله سعی داریم شما را با صنعت مد و مدگرایی آشنا کنیم.

مد چیست؟

مد اغلب به عنوان یک صنعت جهانی تصور می شود که در پیش بینی آنچه ما می پوشیم و چگونه می خواهیم برای دیگران ظاهر شود سرمایه گذاری شده است. اما مد فقط یک تجارت نیست. این همچنین یک پدیده فرهنگی و اجتماعی است ، که ناشی از میل به چیز جدید است. به این ترتیب ، صنعت هرگز نمی تواند مد را به طور کامل کنترل کند: مد همه چیز این است که آماده تغییر باشید.

 

مدگرایی چیست ؟

مدگرایی آن است که فرد، سبک لباس پوشیدن و طرز زندگی و رفتار خود را طبق آخرین الگوها تنظیم کند و به محض آن که الگوی جدیدی در جامعه رواج یافت، از آن یکی پیروی کند.

 

مدگرایی

مُدگرایی یا مُدپرستی به توجه افراطی به مد و پیروی جدی از آن اطلاق می شود. مدگرایان که گاهی به آنها «قربانی مد» (به انگلیسی: Fashion victim) نیز گفته می‌شود، ممکن است دچار مشکلات جسمی و روانی مختلف شوند.

 

صنعت مد محصول عصر مدرن است. تا قبل از اواسط قرن 19، تقریباً همه لباس ها برای افراد دست ساز بود، چه به صورت خانگی و چه به سفارش خیاط ها. در آغاز قرن بیستم، با ظهور فناوری های جدید مانند چرخ خیاطی، لباس ها به صورت تولیدی در کارخانه ها و داخل فروشگاه ها عرضه شدند.

 

اگرچه صنعت مد اولین بار در اروپا توسعه یافت و آمریکا، امروزه یک صنعت بین المللی و بسیار جهانی شده است، لباس هایی که اغلب در کشوری طراحی می شوند، در کشور دیگر تولید می شوند و در کشور سوم به فروش می رسند.

 

صنعت مد از چهار سطح تشکیل شده است: تولید مواد اولیه، عمدتا الیاف و منسوجات، همچنین چرم و خز. تولید کالاهای مد توسط طراحان، تولید کنندگان، پیمانکاران و دیگران؛ خرده فروشی؛ و انواع مختلف تبلیغات. این سطوح شامل بخش های جداگانه اما وابسته به یکدیگر است که همه آنها به هدف برآوردن تقاضای مصرف کننده برای پوشاک در شرایطی اختصاص داده شده است که شرکت کنندگان در صنعت مد را قادر می سازد تا با سود فعالیت کنند.

 

مدگرایی چیست, آشنایی با مدگرایی, صنعت مد چیست

صنعت مد و مدگرایی

 

سیستم مد

صنعت مد بخشی از یک پدیده اجتماعی و فرهنگی بزرگتر است که به عنوان "سیستم مد" شناخته می شود، مفهومی که نه تنها تجارت مد، بلکه هنر و صنعت مد را نیز در بر می گیرد و نه تنها تولید بلکه مصرف را نیز در بر می گیرد. طراح مد یک عامل مهم است، اما مصرف کننده فردی که لباس را انتخاب می کند، می خرد و می پوشد و همچنین زبان و تصویرهایی که به نحوه تفکر مصرف کنندگان در مورد مد کمک می کند نیز مهم است.

 

سیستم مد شامل همه عواملی است که در کل فرایند تغییر مد دخیل هستند. برخی عوامل به مد، ذاتی هستند که شامل تنوع به منظور تازگی است (به عنوان مثال، هنگامی که خطوط هم خطی برای مدتی کم بوده اند ، افزایش می یابند). عوامل دیگر بیرونی هستند (به عنوان مثال، رویدادهای مهم تاریخی مانند جنگ ها، انقلاب ها، رونق یا رکود اقتصادی و جنبش فمینیستی).

 

طرفداران منحصربه فرد (به عنوان مثال، مدونا و دیانا، شاهزاده خانم ولز ) نیز نقش دارند، مانند تغییر در شیوه زندگی (به عنوان مثال، ورزش های جدید، مانند زمانی که اسکیت بورد در دهه 1960 معرفی شد) و موسیقی (به عنوان مثال، راک اند رول، هیپ هاپ)) مد یک پدیده پیچیده اجتماعی است که شامل انگیزه های گاه متضادی مانند ایجاد هویت فردی و عضویت در گروه، تقلید از رهبران مد و قیام علیه مطابقت است.

 

صنعت مد با تنوع و انعطاف پذیری کافی پیشرفت می کند تا تمایل هر مصرف کننده ای را برای پذیرش یا حتی رد مدگرایی برآورده سازد، هرچند این اصطلاح ممکن است تعریف شود.

 

علل و عوامل پیدایش مد

− تنوع طلبی و نوگرایی

− همانند سازی

− رقابت و چشم و همچشمی با دیگران

− مدگرایی و التزام ناشی از دوستی

− مدگرایی و جلب توجه دیگران

− مدگرایی و تشخّص طلبی

 

درباره مدگرایی, مدگرایی چیست, آشنایی با مدگرایی

آسیب های ناشی از مدگرایی

 

مد و مدگرایی از نظر شرعی

مد و مد گرایی که غالباً ریشه در زیبایی جویی و تنوع طلبی دارد، بنابراین اگر در چهارچوپ موازین شرعی و عرفی باشد و مورد تأیید عقل باشد، اشکالی ندارد، بلکه حسن ارزیابی می شود. اما اگر ناشی از تقلید کورکورانه از بیگانگان باشد، بسیار مذموم و منفی ارزیابی می شود که در شأن انسان های کمال یافته و فرهیخته نیست.

 

مد و مد گرایی نباید منجر به اسراف شود. لباس و غیر لباس از وسایل زندگی هنگامی دور انداخته می‌شود که یا پاره شود یا مندرس و رنگ و رو رفته شود یا تنگ و کوتاه شود و از این قبیل، و الا صرف به بازار آمدن مد و مدل جدید نمی‌تواند مجوز و دلیل عقلانی برای دور انداختن یک کالا باشد. این کار یکی از مصادیق اسراف است و اسراف از جمله گناهان کبیره است.

 

مد بایستی مطابق حدود شرعی باشد. یعنی لباس بیرون خانم ها، به غیر از صورت و دست ها، بقیه قسمت های بدن را بپوشاند و همچنین چسبنده، مهیج و تحریک کننده برای نا محرم ها نباشد.

 

با عرف جامعه متناسب باشد؛ به عنوان مثال در جامعه ی ما پوشیدن شلوارک برای مردان در بیرون از خانه، زشت و قبیح است.

 

آن مد باعث فخر فروشی نشود.

 

آسیب های مدگرایی چیست؟

بحران هویت عمده پیامد روحی و روانی مدگرایی است چرا که افراد پیگیر مد، هویت ثابتی ندارند. مد به خودی خود ناپسند نیست و با شدت و ضعف درمیان همه طبقات اجتماعی دیده می شود فقط آنچه که مهم است، شیوه برخورد با مد است.

 

پیروی از مدگرایی از بیگانه از ابعاد مختلف روان شناختی ، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آسیب ها و پیامدهای منفی به دنبال دارد. احساس شک وناکامی، فرد گرایی، تضییع انرژی عاطفی و روانی ، اضطراب واسترس و ازدست دادن اراده و اختیار از جمله پیامدهای روحی و روانی پیروی از مد و مدگرایی غیر اصولی و نادرست است.

 

چنانچه مد و مدگرایی در حد اعتدال باشد در صورتی که در چهارچوب شرع و ارزش های ملی و فرهنگی باشد، مذموم نخواهد بود. اما مد گرایی افراطی یا خارج از چهارچوب شرع مذموم است و در صورت ابتلا بایستی از آن رهایی یافت. چون مدگرایی افراطی می تواند منجر به رشک و حسد ورزی، فشار و گرفتگی و ملال روحی وچندین ناخوشی و ناملایمات روحی دیگر شود.

 

صنعت مدگرایی چیست, آشنایی با صنعت مد, سیستم مد چیست

علت پیدایش مد و مدگرایی

 

گردآوری: بخش مد بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------