تیرک چوبی هزارساله با «چهرۀ انسان» از عمق دریاچه بیرون آمد



تیرک چوبی،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون
باستان‌شناسان دانشگاه نیکولای کوپرنیکوس (NCU) در دریاچه لِدنیچا، بین شهرهای پوزنان و گنیزنو در غرب لهستان، تیرک چوبی حکاکی‌شده‌ای را کشف کرده‌اند که چهره‌ای انسانی بر روی آن نقش بسته است.

به گزارش فرادید، این تیرک از چوب بلوط ساخته شده و تصویری از چهره انسانی روی آن حک شده که کارشناسان قدمت آن را حدود سال ۹۶۷ میلادی، یعنی اواسط قرون وسطی، تخمین زده‌اند. باستان‌شناسان باور دارند این تیرک بخشی از باروهای دفاعی قلعه‌ای به نام «گرود» است که در «اوسترو لِدنیچی» ساخته شده؛ جزیره‌ای که در مرکز دریاچه است. 

 

گمان می‌رود «اوستروو لِدنیچی» محل حکمرانی خاندان پیا بوده، نخستین دودمان تاریخی حاکم بر لهستان. پژوهش‌های قبلی در این جزیره منجر به شناسایی بقایای یک قصر، یک کلیسا و یک پایگاه نظامی بزرگ شده است. 

 

همچنین گمان می‌رود این جزیره محل تعمید لهستان باشد، جایی که میشکو اول، بنیان‌گذار نخستین دولت متحد لهستان به نام «چیویتاس شینسخه» در سال ۹۶۶ میلادی مسیحیت را پذیرفته است. 

 

احتمال دارد این تیرک چوبی نقش یک «قلاب» ساختاری را داشته که برای اتصال بخش‌های مختلف دیوارهای بارو طراحی شده بود. تصویر چهره رو به سمت بیرون و دریاچه قرار داشته که نشان‌دهنده یک معنی نمادین است. 

 

تیرک چوبی،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون

احتمال دارد این چهره‌ی حکاکی‌شده‌ی رو به دریاچه، معنا یا اهمیت معنوی داشته است. باستان‌شناسان حدس می‌زنند شاید نماد نگهبان یا روح محافظ بوده که تصور می‌شد در آب‌ها زندگی می‌کند. اگرچه حکاکی‌های انسان‌نمای مشابهی در مکان‌هایی مانند وُلین کشف شده‌اند، اما چنین یافته‌هایی در سراسر دنیای اسلاو بسیار نادر هستند. 

 

کُنراد لووک از مرکز باستان‌شناسی زیرآبی در مصاحبه با خبرنگاران توضیح داده که این کشف نخستین نمونه از نوع خود مربوط به اوایل قرون وسطی در این بخش از اروپا است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------