پالس های معنادار یک آمار عجیب در بخش مسکن ایران



مسکن در ایران،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی

روزنامه نسل فردا نوشت: بخش مسکن ایران در سال های گذشته، با چالش‌های جدی رو به رو بوده است. تشدید تحریم‌های خارجی علیه ایران و در عین حال، تداوم برخی نابسامانی‌های ساختاری در اقتصاد کشورمان، همه و همه بر بخش مسکن نیز اثرگذار بوده‌اند و موجب شده اند قیمت مسکن در ایران اوج گیری قابل توجهی داشته باشد.

 

موضوعی که عملا سبب شده تا خانه‌دار شدن برای طیف‌های قابل توجهی از مردم ایران به یک مساله بسیار سخت و حتی دور از دسترس تبدیل شود. گزارش‌های رسمی حاکی از این هستند که قیمت هر متر مربع مسکن در تهران به عنوان پایتخت ایران به 113 میلیون تومان رسیده است.

 

 افزایشی که به دیگر بخش‌های کشورمان نیز سرایت کرده است. با این همه، مشکلات بخش مسکن ایران صرفا به حوزه خرید و فروش محدود نمی شود و در بحث بازار اجاره نیز مستاجران با مشکلات جدی و عدیده‌ای دست به گریبان هستند. براساس برخی گزارش ها، بیش از نیمی از درآمد خانوارهای مستاجر در تهران به پرداخت اجاره‌بها تخصیص پیدا

می‌کند.

 

در دیگر استان‌های کشورمان نیز بالارفتن اجاره بها سبب شده تا مشکلات اقتصادی خانوارهای مستاجر چند برابر شود.

 

 مسائل و معادلاتی که همه و همه این گزاره را تایید می کنند که کلاف بازار اجاره در کشورمان به شدت سردرگم است و حل مشکلات در این حوزه، یک اراده جدی و قابل توجه را می طلبد. با این همه، به تازگی خبرگزاری فارس در گزارشی معنادار، از وجود 2.8 میلیون واحد مسکونی خالی در ایران خبر داده است!

 

 این در حالی است که بر پایه گزارش بانک مرکزی کشورمان، 3 میلیون خانوار مستاجر در ایران وجود دارند. تعداد مسکن خالی در کشورمان به اذعان کارشناسان در سال های اخیر یک شیب صعودی قابل توجه پیدا کرده است. موضوعی که در نوع خود با 2 پیام مهم همراه است. اول اینکه تاکنون بارها در مورد بنگاه داری برخی نهادهای مهم در کشورمان نظیر بانک ها هشدار داده شده است.

 

گزارش های مختلف به این موضوع اشاره دارند که شماری از بانک‌ها در حوزه مسکن فعال هستند و سرمایه‌های در دسترس خود را به این بخش منتقل کرده اند. برونداد این وضعیت نیز این شده که بانک ها به یک بازیگر ذینفع مهم در بخش مسکن تبدیل شده اند و عملا یک مانع جدی در امر کاهش قیمت ها در این بازار هستند.

 

 بالارفتن آمار مسکن خالی در ایران نیز تا حدی ریشه در بنگاهداری نهادهایی نظیر بانک‌ها در کشورمان دارد. موضوعی که بارها از سوی صاحب نظران به عنوان یک چالش معرفی شده و از ضرورت مقابله با آن صحبت شده است.

 

 نکته دوم اینکه در حوزه حکمرانی بخش مسکن، شاهد رویکردهای فرسایشی هستیم که به جای حل مساله صرفا درمان های موقت پیشنهاد می کنند.

 

همین مساله سبب شده تا شمار مسکن خالی در ایران سال به سال بیشتر شود این در حالی است که نیاز به مسکن در ایران زیاد است. اتخاذ رویکردهای فعال نظیر وضع مالیات موثر بر مسکن خالی در ایران، می تواند تا حد زیادی هزینه‌های احتکار مسکن در ایران را بالا ببرد و درعین حال، بخش قابل توجهی از مشکلات در حوزه کمبود مسکن در کشورمان را نیز حل کند. موضوعی که آن نیز اراده ای جدی می طلبد و باید هر چه سریعتر در دستورکار مسئولان و نهادهای ذی‌ربط باشد.

 

سعیده اسکندری

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------