لشگر 20 نفره فدراسیون فوتبال برای سفر به آمریکا؛ تاج و رفقا همچنان در انتظار ویزا!



اخبار،اخبار جدید،اخبار روز
باوجود آنکه هنوز ویزای فهرست اول فدراسیون فوتبال برای سفر به آمریکا صادر نشده، خبر رسیده که فهرست دیگری هم در راه است.

به گزارش فوتبال 360، صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی آمریکا و سپس، حمله اسرائیل و آمریکا به ایران، این موضوع را تبدیل به سوژه داغی برای رسانه‌های مختلف در جهان کرد تا شرایط حضور تیم ملی در آمریکا را بسنجند. بسیاری از آن‌ها پیش‌بینی کرده‌اند با توجه به تنش موجود بین 2 کشور، ایران احتمالا در گروه اول جام جهانی قرار بگیرد تا بازی‌هایش را در مکزیک برگزار کند. این موردی است که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، هم پیش‌تر اشاره مختصری به آن داشته است. باوجود این، موضوع فقط تیم ملی نیست؛ چراکه قوانین صدور ویزا برای ایرانی‌ها، توسط دولت آمریکا با محدودیت‌های جدی مواجه شده. طبق قانون ترامپ، برای شهروندان ایران در کنار چند کشور دیگر ویزای آمریکا صادر نخواهد شد.

 

خطری بازیکنان را تهدید نمی‌کند

 البته که طبق همان قانون، عنوان شده ورزشکاران، مربیان و مسئولان ورزشی که قرار است برای حضور در 2 جام جهانی و بازی‌های المپیک به آمریکا سفر کنند، شامل این محدودیت نمی‌شوند. هرچند که بعدها عنوان شد خانواده بازیکنان هم می‌توانند برای ویزای آمریکا در طول برگزاری رقابت‌ها اقدام کنند. این‌ها در شرایطی اعلام شده که هنوز قطعیتی درباره اجرایش وجود ندارد؛ نشان به آن نشان که همین روزها هنوز ویزای مهدی تاج، امیر قلعه‌نویی و 7 نفر دیگر از فدراسیون‌نشین‌ها که چمدان را بسته تا برای حضور در قرعه‌کشی جام جهانی به آمریکا سفر کنند، صادر نشده است.

 

آمریکا ویزا نمی‌دهد؟ فدراسیون منتظر است

 فدراسیون فوتبال به طور رسمی برای 9 نفر درخواست ویزا داده و گفته می‌شود هزینه اولیه این درخواست یک و نیم میلیارد تومان شده است؛ تاج در نقش رئیس فدراسیون، نبی در قامت مدیر تیم و نایب‌رئیس اول فدراسیون، ممبینی در نقش دبیرکل، قلعه‌نویی در قامت سرمربی و الهویی در نقش دستیار او درخواست ویزا دادند و حضور مهدی ملک‌آباد در لیست هم به عنوان افسر امنیتی است. همچنین مهدی خراطی در قامت مدیر تیم‌های ملی و امید جمالی، سرپرست دپارتمان روابط بین‌الملل در کنار سیامک قلیچ‌خانی، مشاور رسانه‌ای امیر قلعه‌نویی افراد مذکور را تشکیل داده‌اند. با این حال، به نظر می‌رسد آمریکا به مدارک این افراد گیر داده و تا به الان برای آن‌ها ویزایی صادر نکرده است. اگرچه فدراسیون فوتبال به طور قطعی این مورد را تایید نکرده و گفته پروسه اخذ ویزا همچنان ادامه دارد ولی صحبت‌های محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش مجلس، با سایت خانه ملت، این ظن را تقویت کرده که آمریکا تمایلی برای صدور ویزا برای این 9 نفر نشان نداده است. 

 

فروردین در اعتراض به چنین موضوعی گفته که «این اقدام، به گفته کارشناسان، مغایر با قوانین بین‌المللی ورزش و اصول فیفا است و به نوعی «تسویه‌حساب سیاسی» تعبیر می‌شود؛ طبق تضمینی که آقای اینفانتینو در مسابقات کافا به تیم ملی فوتبال ایران و مربیان و بازیکنان داده بود؛ بد عهدی و به نوعی جسارت آشکارا محسوب می‌شود. فیفا باید برای حفظ اصول بین‌المللی و عدالت در ورزش، به این موضوع فوری ورود کند، عدم برخورد فیفا، مغایرت آشکار با قوانین بین‌المللی فوتبال و ورزش دارد». واضح است اگر پروسه اخذ ویزا در جریان بود و با پاسخ منفی روبرو نشده بود، دلیلی نداشت رئیس فراکسیون مجلس چنین موضع‌گیری انجام دهد.

 

9 به علاوه 11 نفر دیگر!

 ابهام درباره سفر فدراسیون‌نشین‌ها به آمریکا، فقط مربوط به صدور ویزا نمی‌شود. اینکه چرا باید این فهرست این قدر طولانی باشد، محل سوال است. فدراسیون در واکنش به این مورد عنوان کرده ورکشاپ‌های دیگری هم در حال برگزاری است و دلیل این اعزام به همین خاطر است. با این حال، اظهارات تازه هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال، نشان می‌دهد برای حضور در ورکشاپ‌های مدنظر، فهرست 11 نفره دیگری قرار است تهیه شود! یعنی علاوه بر 9 نفری که فدراسیون ابتدا فهرست کرده، قرار است فهرست دیگری هم برای درخواست ویزای آمریکا تهیه و اعلام شود.

 

ممبینی می‌گوید: «حدود 5-4 روز ورکشاپ‌های مختلف برای افراد مختلف و مسئولین تیم‌هایی که آن‌جا حضور دارند برگزار می‌شود. حضور در این ورکشاپ‌ها الزامی است. یک لیست 11-10 نفره دیگر هم از ما خواسته‌اند که معرفی کنیم تا در بخش‌های مختلف برای ورکشاپ‌ها معرفی کنیم. این‌ها همه طبق برنامه‌ریزی انجام می‌شود و همه باید در آنجا حضور داشته باشند». به این ترتیب، به نظر می‌رسد اگر اسامی مشترکی بین فهرست اول و دوم وجود نداشته باشد، فدراسیون قصد دارد 20 نفر را برای حضور در آمریکا معرفی کند. حال اینکه برای آن‌ها ویزا صادر شود یا نه، موضوعی ثانویه است.

 

هزینه‌ها با چه کسی است؟

 بدیهی است با توجه به شرایط کنونی و رشد نرخ ارز و قیمت پرواز و سایر موارد، این پرسش مطرح می‌شود که هزینه این 20 نفر برای سفر به آمریکا به عهده چه کسی است؟ این یکی هم از آن دست مواردی است که وحدت رویه در آن دیده نمی‌شود؛ ابتدا از خود فدراسیون اجازه انتشار این شایعه داده شد که هزینه‌ها با فیفا است ولی مصاحبه اخیر هدایت ممبینی به صراحت نشان می‌دهد، فیفا قرار نیست هزینه همه این افراد اعزامی به آمریکا را بپردازد.

 

ممبینی در توضیح این شرایط هم گفته که «بخش زیادی از هزینه‌ها را فیفا پرداخت می‌کند». البته او مشخص نکرده کدام بخش از این هزینه را فیفا پرداخت می‌کند و کدام بخش دیگر را فدراسیون فوتبال ایران. همچنین مشخص نکرده، فیفا برای کدام برنامه و برای چند روز، همان بخشی از هزینه‌ها را تقبل کرده و بقیه قرار است چه مدت در آمریکا حضور داشته باشند.

 

وزیر مخالف لشگرکشی است

 همچنان که شایعات درباره فهرست فدراسیون فوتبال برای درخواست ویزای آمریکا و عدم تمایل آمریکا برای صدور ویزا برای افراد معرفی شده داغ است، احمد دنیامالی، وزیر ورزش هم وارد کارزار شده و به تازگی با اشاره مختصری نسبت به شایعات رواج یافته، خواسته افراد کمتری به آمریکا سفر کنند. او گفته است که «با آقای تاج هم صحبت کرده‌ام. مشخص نیست دولت آمریکا به چند نفر از اعضا و مدیران فدراسیون فوتبال ویزا بدهد. قطعا دوستان فدراسیون به طور خلاصه (تعداد کمتر) در مراسم قرعه کشی جام جهانی 2026 در آمریکا حضور پیدا خواهند کرد».

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------