آخرین اخبار اقتصادی

بیت کوین،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی

بیت کوین رکورد قیمتش را شکست

بیت‌کوین بزرگترین ارز دیجیتال جهان به رکورد قیمتی جدیدی رسید. به گزارش جماران، بیت‌کوین بزرگترین ارز دیجیتال جهان با ثبت…

عدم تحویل به موقع آب به کشاورزان در اصفهان موجب نابودی بخش عمده‌ای از کشت غله



کشاورزان اصفهان،اخبار اقتصادی،خبرهای اقتصادی
رییس صنف کشاورزی اصفهان اعلام کرد: پیش می‌بینی می‌کنیم تولید گندم در این شهرستان به‌دلیل نامناسب بودن زمان تخصیص آب به مزارع، کمتر از یک چهارم میزان سال گذشته باشد.

حسین وحیدا روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سال قبل بیش از ۶۴ هزار تُن گندم در استان تولید شد اما امسال پیش بینی می‌کنیم که در خوشبینانه‌ترین حالت، تنها ۱۵ هزار تُن محصول برداشت شود.

 

وی اضافه کرد: دلیل کاهش محسوس تولید سالجاری، نامناسب بودن زمان تخصیص آب از زاینده‌رود برای آبیاری مرحله دوم مزارع در فروردین امسال بود، به این معنا که آب دیر به کشاورزان تحویل شد و همین موضوع، نابودی بخش عمده‌ای از کشت غله را در پی داشت.

 

رییس صنف کشاورزی اصفهان افزود: بر همین اساس بخش قابل توجهی از اراضی زیر کشت رفته شرق اصفهان به‌دلیل بی‌آبی و قطع آّب زاینده‌رود خشک و به کشاورزان ضرر و زیان وارد شد.

 

وحیدا تصریح کرد: خروجی سد زاینده‌رود با پایان نوبت چهارم آبیاری زمین‌های کشاورزی از روز گذشته پایان یافت و از امروز هم بعد از سد «نکوآباد» در شهرستان‌های غرب استان، شاهد توقف جریان آب خواهیم بود.

 

وی گفت: در بازگشایی‌های اخیر زاینده‌رود، افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغ‌ها و پوشش گیاهی و یک هزار و ۵۰۰ هکتار از سطح سبز منطقه شامل دیگر محصولات کشت شده، تا حدودی از نابودی نجات یافت و دامداری‌ها هم توانستند به کار خود ادامه دهند.

 

رییس صنف کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: با اینکه میزان آب ذخیره شده در سد زاینده‌رود نسبت به سال قبل کمتر است اما برخلاف جداول منابع و مصارف، بازهم در اختیار دیگر حوزه‌ها آب قرار می‌گیرد و در این میان، تنها بخش کشاورزی استان متضرر می‌شود.

 

به گزارش ایرنا، خروجی سد زاینده‌رود به‌منظور تخصیص آب برای مرحله چهارم و آخرین مرحله آبیاری زمین‌های زراعی برخی از نواحی شرقی استان ۲۰ اردیبهشت افزایش یافت.

 

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌ قرن اخیر سپری می‌کند، افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، طرح‌های انتقال آب، افزایش صنایع و برداشت‌های بالادست، شرایطی ایجاد کرده است که آب رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به‌دفعات خشکانده شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.

 

مجموع اراضی زراعی قابل‌ کشت استان اصفهان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که بدلیل کمبود منابع آبی و خشک شدن زاینده‌رود، بخش قابل توجهی از آن زیر کشت نمی‌رود.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------