آخرین اخبار اقتصادی

اخبار،اخبار جدید،اخبار روز

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

۶۰ لیتر سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه خودروهای شخصی بدون هیچ‌گونه تغییری، ساعت ۲۴ امشب در کارت‌های هوشمند سوخت شخصی شارژ می‌شود.…

افزایش قیمت لبنیات نداریم/ آغاز توزیع برنج از فردا



 اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی,لبنیات
مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی گفت: علی رغم افزایش قیمت‌ها، فروش محصولات لبنی بر مبنای نرخ مصوب است که با این وجود کارخانه‌ها چاره‌ای جز تعطیلی ندارند.

رئیس ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه فعلا احتمال افزایش قیمت لبنیات منتفی است، از توزیع ۳۰ هزار تن برنج از فردا در سطح استان‌ها خبر داد و گفت: بر اساس تصمیمات مجموعه اقتصادی دولت مصوب شده با همکاری گمرک جمهوری اسلامی، بانک مرکزی و مجموعه وزارت صمت حدود سه میلیون تن کالای اساسی با حداقل تشریفات از فردا ترخیص شود. 

 

به گزارش ایسنا، عباس قبادی، امروز (دوشنبه) در حاشیه جلسه تنظیم بازار در جمع خبرنگاران گفت: در این جلسه گزارش وضعیت و قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی اعلام شد که نشان می‌دهد نسبت به ماه گذشته به غیر از یک یا دو قلم کالا در سایر کالاها شاهد ثبات نسبی در بازار هستیم.

 

وی با اشاره به افزایش قیمت اخیر در بازار برنج اعلام کرد: در این جلسه مصوب شده ۳۰ هزار تن برنج از ذخایر کشور در سطح ۳۱ استان با قیمت تحویل به فروشگاه‌ها ۱۷ هزار تومان و مصرف کننده حداکثر ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان توزیع شود و این مصوبه از فردا اجرا خواهد شد و استان ها می توانند برای تحویل برنج اقدام کنند. 

 

قبادی در ادامه درباره رسوب کالاهای اساسی در گمرک نیز گفت: بر اساس تصمیمات مجموعه اقتصادی دولت مصوب شده با همکاری گمرک جمهوری اسلامی، بانک مرکزی و مجموعه وزارت صمت حدود سه میلیون تن کالای اساسی با حداقل تشریفات از فردا ترخیص شود. این تصمیم فعلاً برای کالاهای اساسی آغاز شده اما به کالاهای واسطه‌ای و مورد استفاده در بخش تولید هم خواهد رسید.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر در تولید روغن وقفه ایجاد شد، تصریح کرد: از هفته گذشته این وقفه برطرف شده و با افزایش تولید و عرضه به بازار مشکل بازار روغن در حال حل شدن است.

 

وی همچنین وعده داد که تا پایان هفته در بازار روغن خوراکی مشکلی وجود نداشته باشد و به وفور در فروشگاه‌ها یافت شود و گفت: مشکلاتی در زمینه مواد اولیه و انتقال روغن خام به کارخانجات وجود داشته که باعث ایجاد وقفه در تولید و عرضه روغن شد. اما به طور کلی در بحث تامین روغن در کشور وجود ندارد.

 

این مقام مسئول همچنین از کاهش جوجه ریزی خبر داد و گفت: در این زمینه مقرر شده مشکل تولیدکنندگان مرغ برطرف شود و جوجه ریزی افزایش پیدا کند. بنابراین تا با نزدیک شدن به انتهای سال شرایط بازار مرغ بهتر خواهد شد. رفع مشکلاتی که چند وقت یک بار در بازارهای مختلف ایجاد میشود نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها در بخش تامین و تخصیص ارز است. همچنین مقرر شده این هفته نظارت بر بازار پیگیری شود.

 

شیر گران نمی‌شود

قبادی درباره افزایش قیمت شیر و لبنیات نیز گفت که افزایش قیمت در این بخش مورد تایید ستاد تنظیم بازار نیست و افزایش صادرات محصولات لبنی و افزایش قیمت شیر خام باعث نوسانات در بازار محصولاتی شده که مشمول قیمت گذاری نیستند، اما تا این لحظه کالاهای لبنی مشمول قیمت گذاری با قیمت قبل عرضه می‌شود.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا احتمال افزایش قیمت لبنیات وجود دارد تاکید کرد فعلا این احتمال منتفی است.

 

این مقام مسئول در پایان در پاسخ به اینکه آیا ستاد تنظیم بازار قصد ورود به بازار خودرو را دارد نیز تصریح کرد: در حال حاضر شیب قیمت‌ها در بازار خودرو نزولی است و ضرورتی برای ورود به این بازار نمیبینم اما اگر مسئولان کشور در این زمینه درخواستی داشته باشند مطیع هستیم.

 

سایه سنگین تعطیلی بر سر صنعت لبنیات/حذف لبنیات از سفره دهک‌های پایین

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی گفت: علی رغم افزایش قیمت‌ها، فروش محصولات لبنی بر مبنای نرخ مصوب است که با این وجود کارخانه‌ها چاره‌ای جز تعطیلی ندارند.

 

 به  گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان ؛علی احسان ظفری از افزایش قیمت شیرخام خبر داد و گفت: در حال حاضر شیرخام ۲ برابر نرخ مصوب عرضه می‌شود که برای بحث صنایع تبدیلی کار سختی است.

 

او افزود: علی رغم افزایش قیمت مواد اولیه اعم از شیرخام، بسته بندی و حمل‌ونقل، اما فروش محصولات لبنی بر مبنای نرخ مصوب است که با این وجود کارخانه‌ها چاره‌ای جز تخلف یا تعطیلی ندارند.

 

ظفری با بیان اینکه مخالف افزایش قیمت محصولات لبنی هستیم، گفت: دولت باید تدابیری بیندیشد تا مواد اولیه با قیمت مناسب در اختیار صنعت قرار گیرد، در غیر این صورت واحدهای لبنی دیگر توان تولید با زیان را ندارند.

 

افزایش قیمت لبنیات راه چاره صنعت نیست

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی درباره تاثیر گرانی لبنیات بر سرانه مصرف بیان کرد: با افزایش مجدد قیمت محصولات لبنی، میزان مصرف کاهش می‌یابد، چرا که دهک‌های پایین جامعه به سبب عدم توان خرید، لبنیات نمی‌خرند.

 

او پرداخت یارانه مستقیم را یکی از راهکارهای استمرار فعالیت کارخانه‌های لبنی اعلام کرد و گفت: اگر دولت از این صنعت حمایت نکند، به سبب افزایش قیمت لبنیات ناشی از بالارفتن هزینه‌های تولید، محصولات لبنی از سفره خانوار حذف می‌شود.

 

 حذف لبنیات از سفره دهک‌های پایین

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی ادامه داد: با وجود افزایش هزینه‌های تولید، صنعت لبنیات چاره‌ای جز افزایش ۲ تا ۳ برابری قیمت‌های فعلی ندارد که با این وجود لبنیات به عنوان کالای لوکس از سبد مصرفی بسیاری از اقشار حذف می‌شود.

 

ظفری با اشاره به دلایل عدم اجرای مصوبه اخیر کارگروه تنظیم بازار بیان کرد: با وجود مصوبه کارگروه تنظیم بازار در ۳۰ شهریور مبنی بر اصلاح فوری قیمت شیرخام و محصولات لبنی از سوی وزارت جهاد و سازمان حمایت، اما افزایش قیمت به نتیجه‌ای نرسید چرا که وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت هر کدام دلایلی دارند، اما آنچه حائز اهمیت است در ابتدا باید مصرف‌کننده دیده شود.

 

این مقام مسئول ادامه داد: دولت با حمایت‌های لازم باید کاری کند که مصرف‌کننده، قدرت خرید محصولات لبنی و واحدهای فرآوری و دامپروری، قدرت تولید شیر را داشته باشند و بدون شک اگر خود را کنار بکشد و تمامی مشکلات را بر دوش صنایع لبنی بگذارد، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شویم.

 

او با بیان اینکه افزایش ۲ برابری قیمت‌محصولات لبنی راهگشای مشکل صنایع لبنی نیست، گفت: اگرچه در شرایط فعلی صنایع لبنی متحمل زیان هستند، اما با افزایش قیمت مشکل حل نمی‌شود چرا که با این وجود بخش عمده مصرف‌کنندگان را از دست می‌دهیم و کار به جایی می‌رسد که با کاهش تولید، تعدادی از واحدهای لبنی به تعطیلی کشانده می‌شوند.

 

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی با اشاره به اینکه سامانه بازارگاه نهاده دامی راهکار مناسبی برای حمایت از صنعت لبنیات نیست، بیان کرد: با وجود انحراف سامانه بازارگاه نهاده‌های دامی، مشکلات ۲ چندان شد، در حالی که اگر دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را پس از تبدیل به ریال به طور مستقیم به محصولات لبنی اختصاص دهد تا هر کیلو شیر با نرخ یک هزار تومان و پنیر با نرخ ۳ هزار تومان در اختیار مردم قرار گیرد، صنایع لبنی رونق می‌گیرند و با این وجود همه مردم می‌توانند کالای لبنی را مصرف کنند.

 

کاهش سرانه مصرف لبنیات در راه است

این مقام مسئول با انتقاد از کاهش سرانه مصرف لبنیات گفت: سرانه مصرف لبنیات از ۱۲۰ کیلو در سال ۸۹ به کمتر از ۶۰ کیلو گرم رسیده که این امر یک فاجعه است و البته افزایش مجدد قیمت لبنیات بر کاهش مجدد سرانه مصرف لبنیات و تعطیلی کارخانه‌ها یکی پس از دیگری دامن‌ می‌زند که حمایت دولت تنها راهکار رونق صنعت است که متاسفانه دولت در بحث مالیات، ارزش افزوده، بیمه و بانک فشار بر صنعت لبنیات می‌آورد.

 

به گفته ظفری، علی رغم آنکه مواد پتروشیمی در اختیار دولت است، اما در طول یکسال سه برابر رشد می‌کند که با این وجود چطور می‌توان انتظار داشت که قیمت محصولات لبنی بالا نرود.

 

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی در پایان تصریح کرد: دولت باید فضایی را ایجاد کند که مردم از لبنیات گریزان نشوند، چرا که در صورت تحقق این امر چند برابر این منابع باید صرف واردات دارو شود.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------