آخرین اخبار سیاست خارجی

گروسی،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

گروسی: مذاکره ایران و آمریکا ممکن است طی هفته‌های آینده حاصل شود/ غریب‌آبادی: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز ماست

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دور دوم گفت‌گوهای هسته‌ای ایران و آمریکا را مثبت ارزیابی کرد و گفت که نقش آژانس برای راستی‌آزمایی هر توافقی میان ۲ طرف تعیین‌کننده…

عراقچی: پیشنهادات سیاسی آمریکا را با تردید زیاد می‌نگریم/ خرازی: ایران همه راه‌ها را نبسته بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم است



عراقچی،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که تهران پیشنهادات سیاسی اخیر آمریکا را با تردید زیاد می‌نگرد.

به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به سیگنال‌گیت در واشنگتن و انتشار گفت‌وگوهای مقام‌های آمریکایی در یک پیام‌رسان درباره حملات تجاوزکارانه به یمن، نوشت: مردم سراسر جهان - از جمله خود آمریکایی‌ها - اکنون می‌بینند که مقامات ایالات متحده چگونه به امور جهانی نگاه می‌کنند.

 

وزیر خارجه ایران در ادامه مطلب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بی‌کفایتی شدید و مهم‌تر از آن بی‌توجهی کامل به زندگی انسان‌ها در تصمیم‌گیری‌ها نمایان است.

 

او در ادامه و با اشاره به درخواست‌های آمریکایی‌ها برای مذاکره نوشت: در مورد ایران، شاید این هم دلیل دیگری باشد که چرا باید به پیشنهادات سیاسی اخیر آنها با تردید زیاد نگاه کنیم.

 

خرازی: ایران همه راه‌ها را نبسته بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم است

«سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در تحلیل راهبرد مذاکراتی آمریکا و عدم استقبال جمهوری اسلامی ایران از آن گفت: آنچه امروز در رفتار هیأت حاکمه آمریکا مشاهده می‌شود، یک جنگ روانی با القای سیاست «یا جنگ یا مذاکره» از طریق ارسال پیام های متضاد از سوی مسئولین آمریکایی است.

 

خرازی اظهار داشت: مواضع اخیر آقای ترامپ و اشارات مبهم برخی از مسئولین آمریکایی به نامه وی و انتشار گسترده آن در رسانه‌های غربی و منطقه با هدف ایجاد نوعی خوش‌بینی خیالی، سردرگمی و نیز ایجاد فضای دو قطبی در کشور است.

 

وی افزود: به طوری که عده‌ای در داخل کشور فکر می‌کنند دریچه‌ای برای حل مشکلات تاریخی بین ایران و آمریکا فراهم شده و آقای ترامپ صادقانه خواستار بهبود روابط با ایران است، ولی البته، مخالفینی نیز در ساختار حکومتی آمریکا دارد.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با طرح این پرسش که اما راهبرد واقعی آمریکا چیست؟ گفت: راهبرد آمریکا دعوت به مذاکره‌، در سایه تشدید تحریم‌های اقتصادی و تهدیدات نظامی است، با این هدف که ایران تحت فشار به مذاکره‌ای تن دهد که نه اصول حاکم بر آن روشن است و نه براساس تجارب گذشته، می‌تواند به وعده‌ها و امضاهای طرف مقابل خود اعتماد کند. نتیجه این راهبرد چیزی جز تحمیل خواست یک طرف به طرف مقابل در فضای تحکم و تهدید نیست.

 

خرازی گفت: اگر آقای ترامپ ایران و روحیه ایرانی را می‌شناخت، از گذشته درس گرفته بود و صادقانه یا حتی کاسبکارانه برای منافع اقتصادی کشورش، خواستار حل مشکلات تاریخی ایران و آمریکا می‌بود نوع دیگری عمل می‌کرد:

 

۱- روحیه ایرانیان را می‌شناخت که به دلیل سابقه تمدنی هزاران ساله، ابدا تحقیر را نمی‌پذیرند و در برابر تهدید و فشار بیگانگان تسلیم نمی‌شوند، همان طور که در برابر نظام تا دندان مسلح بعث عراق و مورد حمایت همه قدرت‌ها، از جمله آمریکا، ایستادند و سرزمین خود را آزاد ساختند.

 

۲- می‌دانست که روحیه جوانمردی و عیاری ایرانیان به آنها اجازه نمی‌دهد تحکم و زورگویی دیگران را برتابند، ولی وقتی در طرف مقابل فروتنی و صداقت ببینند، متناسب با آن رفتار می‌کنند.

 

۳- می‌پذیرفت که ایران اسلامی نه تنها توانسته است جنگ، فشار سیاسی و تحریم‌های اقتصادی را پشت سر بگذارد، بلکه به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، پایه‌های امنیت و استقلال خود را مستحکم سازد و لذا به این نتیجه می‌رسید که با چنین کشوری نباید زورآزمایی کند.

 

۴- به جای تکرار اشتباه‌های قبلی، صادقانه اصول حاکم بر یک مذاکره واقعی، یعنی اصل برابری، احترام متقابل و احتراز از تهدید و فشار را می‌پذیرفت و بدین ترتیب، اعتماد ایرانیان را جلب می‌کرد که خواستار مذاکره‌ای عادلانه و نه تحکم و زورمداری است.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: ولی واقعیت آن است که مسئولین جدید و تازه کار آمریکایی فاقد حافظه تاریخی از ناکامی روش‌های گذشته هستند و بر تکرار مواضع قلدرمابانه خود ادامه می‌دهند. آنها فکر می‌کنند می‌توانند ما را به مذاکره‌ای بکشانند که از قبل نتیجه آن مشخص شده است.

 

خرازی خاطرنشان کرد: البته، جمهوری اسلامی ایران همه راه‌ها را نبسته است، بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------