آمریکا: از کاهش اراضی غزه حمایت نمی‌کنیم/ گوترش خواستار آتش‌بس در غزه شد



جان کربی،اخبار بین الملل،خبرهای بین الملل
جان کربی عنوان کرد: آمریکا نمی‌خواهد به هیچ نحوی شاهد کاهش اراضی غزه باشد و از چنین کاری حمایت نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز سه‌شنبه در کنفرانسی خبری درخصوص مذاکرات جهت تسهیل تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی گفت: مذاکرات جدی در جریان است تا توافق تبادل اسرا انجام بگیرد.

 

هفتم اکتبر ۲۰۲۳ جنبش حماس در پاسخ به تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین، به شهرک‌های اطراف نوار غزه حمله کرد که طی آن حدود ۱۲۰۰ صهیونیست کشته، حدود ۵۴۳۱ نفر زخمی شدند و جنبش دست کم ۲۳۹ صهیونیست را اسیر کرد.

 

حماس طی آتش بس موقت یک هفته‌ای که ابتدای دسامبر پایان یافت ۱۰۵ اسیر را در ازای آزادی ۲۴۰ اسیر فلسطینی مبادله کرد. طبق گفته مقامات رژیم صهیونیستی، این رژیم تخمین می‌زند که ۱۳۶ اسیر صهیونیست دیگر همچنان در نوار غزه باشند.

 

کربی همچنین در پاسخ به این سوال که «آیا کاخ سفید از آتش‌بس ۳۰, ۶۰ و ۹۰ روزه میان اسرائیل و غزه حمایت می‌کند؟» گفت: صدالبته. اگر لازم باشد این کار را می‌کنیم. این به ما فرصتی می‌دهد تا اسرا را از آنجا خارج کنیم و کمک‌های بیشتری به این منطقه برسانیم.

 

وی ادامه داد: ما به طور کامل از وقفه بشردوستانه‌ای حمایت می‌کنیم که بیشتر از یک هفته به طول بیانجامد.

 

مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین عنوان کرد که واشنگتن از کاهش اراضی غزه حمایت نمی‌کند.

 

کربی گفت: ما (آمریکا) نمی‌خواهیم به هیچ نحوی شاهد کاهش اراضی غزه باشیم. ما از چنین کاری حمایت نمی‌کنیم.

 

این مقام ارشد آمریکایی در بخش دیگری از کنفرانس خبری خود تاکید کرد که حملات به یمن با مجوز جو بایدن انجام گرفته است‌.

 

وی گفت: حملات روز گذشته نیازمند گفت‌وگوها و رایزنی‌های بیشتر در تیم امنیت ملی بود و رئیس‌جمهور مجوز این حملات را صادر کرد.

 

گوترش خواستار آتش‌بس در غزه شد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در ابتدای این نشست به جنگ غزه اشاره کرد و گفت: ساکنان غزه با ویرانی بی‌سابقه‌ای مواجه هستند و همه ساکنان این منطقه گرسنه هستند.

 

وی با بیان اینکه مردم غزه با خطر فزاینده بیماری و اپیدمی روبرو هستند، افزود هیچ توجیهی برای مجازات دسته جمعی مردم فلسطین وجود ندارد.

 

گوترش گفت: سازمان‌های بشردوستانه برای رساندن کمک‌ها به نوار غزه با مشکل مواجهند. بقایای جنگ غزه به خطری برای امدادگران تبدیل شده است.

 

دبیرکل سازمان ملل در این جلسه شورای امنیت با شرایط دشوار انتقال کمک‌ها به مردم غزه پرداخت و تصریح کرد: ما برای ورود مواد ضروری به غزه با بازرسی‌های سخت و فرآیندهای غیر موجه روبرو هستیم.  ده‌ها کارمند بشردوستانه منتظر مجوز دولت اسرائیل برای اعطای ویزای ورود به آنها هستند.

 

گوترش در ادامه سخنان خود بار دیگر خواستار  برقراری فوری آتش‌بس در غزه شد.

 


تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------