آمریکا برای اولین بار موشک های دوربرد به اوکراین می دهد/واکنش واشنگتن به وجود تسلیحات بیولوژیکی آمریکا در اوکراین
- مجموعه: اخبار بین الملل
- تاریخ انتشار : چهارشنبه, 12 بهمن 1401 07:54

به گزارش مهر، رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی مطلع گزارش داد که ایالات متحده در حال آماده شدن برای ارائه بسته تسلیحاتی جدید ۲.۲ میلیارد دلاری به اوکراین است.
گفته شده این بسته تسلیحاتی آمریکا به اوکراین برای اولین بار شامل موشکهای دوربرد هم میشود.
این گزارش میافزاید که علیرغم نگرانیهای قبلی دولت بایدن در مورد ارائه سامانههای موشکی به کیف که قادر به حمله به عمق خاک روسیه هستند، ایالات متحده این بار به نیروهای اوکراینی موشکهایی با برد بیشتر را ارائه خواهد داد.
این گزارش میافزاید که این بسته شامل سایر سلاحها و مهمات نیز خواهد بود.
پیش از این، شبکه خبری سی ان ان به نقل از منابع آگاه خود اعلام کرده بود که دولت واشنگتن در حال نهایی کردن طرح ارسال تانکهای آبرامز به اوکراین است. این رسانه آمریکایی به استناد منابع مطلع خود یادآور شد که بسته کمکهای جدید واشنگتن برای ارتش اوکراین، شامل نزدیک به ۳۰ تانک آبرامز خواهد بود.
پیشتر همچنین «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین در گفتگو با خبرنگاران در رابطه با تصمیم آمریکا برای ارسال تانکهای آبرامز به اوکراین گفته بود: «در مورد تأثیر این تانکها نباید بزرگ نمایی انجام شود. این تانکها هم مانند ما قبلیهای خود خواهند سوخت.» سخنگوی کاخ کرملین به نقل از دیدگاه برخی از کارشناسان، ارسال این تانکها به اوکراین را اقدامی «بیهوده» دانست و گفت: «این نقشه به دلایل فنی بی اثر میماند، از سوی دیگر در مورد آنچه که قرار است بر قابلیت ارتش اوکراین بیفزاید اغراق میشود.»
از سوی دیگر، از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲(۵ اسفند ۱۴۰۰)، آمریکا بیش از یک میلیون توپ ۱۵۵ میلیمتری به اوکراین ارسال یا جواز ارسال آن را صادر کرده است. یک مقام ارشد آمریکا به تایمز گفته که «بخش قابلتوجهی» از این توپهای ارسالی، از موجودی زرادخانههای تسلیحاتی آمریکا در کره جنوبی و تلآویو تأمین شده است.
واکنش واشنگتن به وجود تسلیحات بیولوژیکی آمریکا در اوکراین
کاخ سفید گزارش های جدید روسیه مبنی بر اینکه ایالات متحده تسلیحات زیستی در اوکراین در اختیار دارد را رد کرد.

به گزارش مهر به نقل از اردوپوینت، «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه ایالات متحده آزمایشگاههای تسلیحات زیستی یا بیولوژیک در اوکراین دارد را، رد کرد.
یک روز قبل از این، ژنرال «ایگور کریلوف»، فرمانده کل نیروهای دفاع شیمیایی و بیولوژیکی ارتش روسیه گفته بود که ارتش روسیه اطلاعات جدیدی در مورد شخصیتهای کلیدی دخیل در پروژه تسلیحات بیولوژیکی نظامی آمریکا در اوکراین دریافت کرده است.
با این حال در واکنش به این موضوع، جان کربی در نشست خبری خود در روز سه شنبه و بامداد چهارشنبه به وقت تهران گفت: «هیچ آزمایشگاه تسلیحات زیستی مربوط به آمریکا وجود ندارد، هیچ کار تسلیحات زیستی از سوی ایالات متحده یا با همکاری اوکراین در اوکراین انجام نمیشود.»
کربی افزود که ایالات متحده با اوکراینیها در زمینه پیشگیری و تحقیقات بیماریهای همه گیر کار کرده است، هرچند همه آن تأسیسات تحقیقاتی قبل از شروع جنگ روسیه تخلیه و به طور ایمن غیرفعال شدند.
روسیه معتقد است که ایالات متحده در حال تحقیق بر روی پاتوژن ها در نزدیکی مرز روسیه برای استفاده در برنامه سلاحهای بیولوژیکی خود است.
ماه گذشته نیز، «دیمیتری پولیانسکی»، معاون اول نمایندگی روسیه در سازمان ملل در جریان برگزاری نشست شورای امنیت گفته بود که مسکو به تلاشهای خود برای اثبات همه حقایق مرتبط با فعالیتهای آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در اوکراین ادامه خواهد داد، هرچند شورای امنیت سازمان ملل از انجام چنین تحقیقاتی استقبال نکرده است.
این دیپلمات روسی گفت: «صرف نظر از نتیجه رأی گیری در شورای امنیت، ما هنوز سوالاتی از ایالات متحده و اوکراین داریم. پروندههای ضمیمه شده به شکایت ما همچنان نیاز به توضیح دارد. ما به اقدام در چارچوب کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی و سمی و تلاشهای لازم برای ایجاد همه موارد ادامه خواهیم داد. حقایقی مرتبط با نقض تعهدات ایالات متحده و اوکراین در مورد کنوانسیون فعالیت آزمایشگاههای بیولوژیکی در خاک اوکراین وجود دارد که نیازمند بررسی بیشتر است.»
پیش از این نیز، «ولادیمیر یرماکوف» (Vladimir Yermakov) مدیر اداره منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه در سخنانی اعلام کرده بود: «مسکو قصد دارد موضوع فعالیتهای نظامی- بیولوژیکی آمریکا در اوکراین را در نشستهای علنی شورای امنیت سازمان ملل در آیندهای نزدیک مطرح کند.» بر اساس اعلام این رسانه، مقام روسیه در این خصوص گفت که به زودی اسناد و مدارک آزمایشها و فعالیتهای بیولوژیک آمریکا در خاک اوکراین که بر اساس شواهد و واقعیات است ارائه خواهد شد.
«ولادیمیر یرماکوف» در این باره گفته بود: «قصد داریم در آیندهای نزدیک جلسات علنی با موضوع بررسی فعالیتهای بیولوژیک غیرقانونی آمریکا در اوکراین و بحث درباره کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی را در شورای امنیت سازمان ملل برگزار کنیم. اسناد و مدارک مربوط به آزمایشهای بیولوژیکی- نظامی آمریکا در خاک اوکراین هم جمع آوری شده و به زودی منتشر خواهند شد.»
وی در این باره افزود: «ما از آمریکا و متحدانش میخواهیم به جای بهانههای واهی پیشین، منطبق با کنوانسیون کاربرد سلاحهای بیولوژیک، اطلاعات و اسناد جامعی درباره اینگونه فعالیتها در خاک اوکراین ارائه دهند.»
وزارت دفاع روسیه پس از افشای آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در اوکراین و رسانهای کردن اسناد آن، دو ماه پیش اعلام کرد که دست کم ۴ آزمایشگاه بیولوژیکی ایالات متحده در نیجریه وجود دارد. وزارت دفاع روسیه در این خصوص ادامه داد: «آبله میمون از آزمایشگاههای بیولوژیکی آمریکا در نیجریه پخش شده است. بر این اساس، مسکو از سازمان بهداشت جهانی (WHO) میخواهد تا فعالیتهای مراکز تحت حمایت مالی ایالات متحده در این کشور (نیجریه) را مورد بحث و بررسی قرار دهد.»
براساس گزارش اسپوتنیک، اسناد رسمی توسط وزارت دفاع روسیه منتشر شده است که تأیید میکند آژانس کاهش تهدیدات دفاعی ایالات متحده (DTRA) در اوکراین با تمرکز نظامی- بیولوژیکی خاص فعالیت میکند. گزارش مذکور میافزاید: «یک یادداشت تفاهم مشابه به عنوان بخشی از پروژه UP-۱ با هدف مطالعه سایر بیماریهای منتشر شده توسط بندپایان تهیه شد. در این سند به نیاز به انتقال همه مجموعههای پاتوژن های خطرناک به آزمایشگاه مرجع مرکزی اشاره شده است که امکان تسهیل فرآیند صادرات آنها به ایالات متحده را فراهم میکند.»
همچنین در ماه مارس نیز وزارت دفاع روسیه فاش کرد که آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای بهره برداری از آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین هزینه کرده است.
به گفته ارتش روسیه، صندوق سرمایه گذاری «هانتر بایدن»، پسر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، در تأمین مالی این برنامه مشارکت داشته است.