این دونفر می خواهند پادشاه شوند



 اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل ,

 

درحالی که دموکراسی در بخش بزرگی از کشورهای دنیا به راهبرد اصلی و بی بدیل اداره جامعه تبدیل شده است و رهبران احزاب ونهادهای مدنی برای گردش قدرت از مسیر انتخابات آزاد تلاش می کنند دردونقطه از جهان اما دونفر راهی تازه را ابداع می کنند تا برکشورشان ریاست کنند.این دونفر می خواهند پادشاه شوند.

 

یکی از این دونفر محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی است که  به سختی و با جدیت مشغول فراهم کردن زمینه جانشینی پدرش ملک سلمان است.این ولیعهد جاه طلب عربستانی برخلاف قاعده و روالی که برای تعیین جانشین پادشاه عربستان سعودی تا کنون مرسوم بوده رفتار می کند. دو قاعده اصلی جانشینی در دربار پادشاهی سعودی، یکی اصل تقدم فرزند ارشد است و دیگری تداوم پادشاهی در میان اعضای خاندان آل سعود. از آنجا که ولیعهد ۳۴ ساله بسیار بی‌ملاحظه و جاه‌طلب و خواهان نشستن بر جای پدر ۸۴ ساله‌اش ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود است هر دو قاعده را نقض کرده و ثبات پادشاهی را به خطر انداخته است.

 

اگر او خواستار رسیدن به هدفش باشد، که بسیاری از شواهد آن را تأیید می‌کند، باید از طرفی تمام کسانی را کنار بزند که مطابق قاعده فرزند ارشد استحقاق بیشتری برای رسیدن به تاج و تخت را دارند، از طرف دیگر هم باید علیه کسانی اقدام کند که در شورای خاندان آل سعود علیه او هستند.

 

همه اعضای خاندان سلطنتی باید وفاداری خود را به مردی اعلام کنند که هم اکنون و به عنوان ولیعهد بیش از تمام پادشاهان سعودی در چند دهه گذشته اهرم‌های قدرت را در اختیار گرفته است.از آنجا که ارتش، گارد ملی و دستگاه امنیتی عربستان همه تحت فرمان محمد بن سلمان قرار دارند، خود به خود هیچ یک از شاهزادگان سعودی توان بسیج قوا برای کنار گذاشتن ولیعهد از قدرت را ندارند.محمد بن سلمان در پنج سال گذشته مرتب بر قدرت خود افزوده است و در این مسیر تصویر چند پاره‌ای از خود به نمایش گذاشته است.

 

راه هموارترپوتین

در سوی دیگری از دنیا اما یک مرد نیرومند با ارایه راهبردهای انحصاری و برپایه اعمال قدرت بی بدیل به نام ولادیمیر پوتین توانسته است راه خود رابرای رهبری روسه تا 16 سال دیگرهموار کند. در روسیه برخلاف عربستان اما تاامروز فرد یا گروهی نتوانسته است دربرابر پوتین قدعلم کند. مصوبه مورد مناقشه پارلمان روسیه به او امکان می‌دهد دو دوره بیشتر رئیس جمهور باشد و مطابق مصوبه اصلاح قانون اساسی، پوتین می‌تواند تا ۸۴ سالگی رئیس جمهوری روسیه بماند.

 

پیش‌نویس تغییر قانون اساسی روسیه که چند روز پیش در پارلمان (دوما) تصویب شده بود به امضای ولادیمیر پوتین رسید و روز شنبه ۲۴ اسفند (۱۴ مارس) در مسکو منتشر شد.

 

پوتین سه‌شنبه ۲۰ اسفند با حضور در نشست دوما ادعا کرد که همچنان با رفع محدودیت ریاست جمهوری برای دو دوره مخالف است اما "نیاز کشور به ثبات و امنیت" و اصرار دیگران او را قانع کرده که بار دیگر نامزد ریاست جمهوری شود.کنستانتین اگرت، گزارشگر دویچه‌وله در روسیه، معتقد است ولادیمیر پوتین سودای "ریاست جمهوری ابدی" را در سر دارد و پیش از این نیز با پایان دو دوره ریاست جمهوری با ترفندی عملا قدرت خود را حفظ کرد.فراهم شدن زمینه ادامه ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین برای دو دوره دیگر با واکنش مخالفت‌آمیز منتقدان و گروه‌های اپوزیسیون روبرو شده است. با این همه ناظران معتقدند هیچ تردید جدی در موافقت دادگاه قانون اساسی و اکثریت شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی با تغییرات قانون اساسی وجود ندارد و اگر شیوع ویروس جدید کرونا رای‌گیری در روز ۲۲ آوریل را به تاخیر نیندازد، روسیه از ماه آینده دارای یک قانون اساسی جدید خواهد بود.

 

 

ساعت 24  

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------