اتهام جدید انگلیس به روسیه/ استعفای فرمانده نیروی دریایی آلمان پس از اظهارنظر درباره پوتین
- مجموعه: اخبار بین الملل
- تاریخ انتشار : یکشنبه, 03 بهمن 1400 08:33

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزرای رویترز، وزارت خارجه انگلیس مدرکی در تایید ادعاهایش ارائه نداده است، اتهاماتی که در اوج تنشها میان روسیه و غرب بر سر صفآرایی نظامیان روس در نزدیکی مرز با اوکراین مطرح میشوند. مسکو هم بارها تاکید کرده است که هیچ برنامهای برای حمله به اوکراین ندارد.
وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد، اطلاعاتی دارد مبنی بر اینکه دولت روسیه در حال بررسی یوهن مورایف، قانونگذار سابق اوکراینی به عنوان یک نامزد بالقوه برای هدایت یک رهبری حامی روسیه در اوکراین است.
لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس در پیامی توییتری نوشت: ما توطئه کرملین برای منصوب کردن رهبری طرفدار روسیه در اوکراین را تحمل نخواهیم کرد. کرملین میداند که تهاجم نظامی یک اشتباه بزرگ استراتژیک خواهد بود و بریتانیا و شرکای ما هزینه سنگینی را بر روسیه تحمیل خواهند کرد.
بیانیه دولت انگلیس امروز (یکشنبه) به وقت مسکو و کییف منتشر شده و هنوز کرملین یا شخص مورایف به آن واکنشی نداشتهاند.
یک منبع در وزارت خارجه انگلیس با بیان اینکه به اشتراک گذاشتن مسائل اطلاعاتی امری غیرعادی است، گفت جزئیات پس از آن از حالت محرمانه خارج میشوند که با دقت مورد ارزیابی قرار گرفته باشند تا بتوان مقابل روسیه بازدارندگی ایجاد کرد.
در بیانیه وزارت خارجه انگلیس همچنین آمده است: برخی از کسانی که با افسران اطلاعاتی روسیه در تماس بودند، در حال حاضر در برنامهریزی برای یک حمله علیه اوکراین مشارکت دارند.
وزارت خارجه روسیه این اظهارات را "اطلاعات نادرست" خوانده و انگلیس و ناتو را به "تشدید تنش" بر سر اوکراین متهم کرده است. این وزارتخانه در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد: اطلاعات نادرست منتشر شده به دست وزارت خارجه بریتانیا شاهد دیگری است که نشان میدهد اینها کشورهای ناتو به رهبری آنگلوساکسونها هستند که تنشها را در مورد اوکراین تشدید میکنند. ما از وزارت خارجه بریتانیا میخواهیم تا از این فعالیتهای تحریکآمیز دست برداشته، انتشار یاوه و مهمل را متوقف کند و در نهایت تلاش خود را روی مطالعه تاریخ یوغ مغول – تاتار متمرکز کند.
ادعاهای انگلیس یک روز پس از آن مطرح شد که دیپلماتهای ارشد آمریکا و روسیه از حصول پیشرفت در مذاکراتی به منظور حل و فصل بحرانی درباره اوکراین باز ماندند، با این حال آنها برای ادامه مذاکرات توافق داشتند.
استعفای فرمانده نیروی دریایی آلمان پس از اظهارنظر درباره پوتین
رئیس نیروی دریایی آلمان که گفته بود رئیسجمهوری روسیه لایق احترام است و کییف هرگز نمیتواند کریمه الحاق شده به مسکو را پس بگیرد، پس از انتقادهای گسترده از سمتش استعفا داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزرای رویترز، آدمیرال کای-آخیم شونباخ، فرمانده نیروی دریایی آلمان در بیانیهای گفت: من از کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع خواستم تا فورا مرا از مسوولیتهایم کنار بگذارد و وزیر هم درخواست مرا پذیرفته است.
اظهارات جنجالی شونباخ درباره ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه جمعه گذشته در اندیشکدهای در هند مطرح و ویدیوی آن در رسانههای اجتماعی منتشر شد. این اظهارات در زمان حساسی مطرح میشود، وقتی که روسیه با دهها هزار نیرو در مرزهای با اوکراین صفآرایی کرده است.
فرمانده نیروی دریایی آلمان نگرانی کشورهای غربی درباره حمله روسیه به اوکراین را ''بیهوده'' توصیف کرده بود. او گفته بود: آنچه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه میخواهد، احترام در شرایط برابر است.
او با بیان اینکه روسیه یک کشور قدیمی و مهم است، تاکید کرده بود: خدای من، احترام گذاشتن به دیگران کم هزینه و شاید بیهزینه باشد... کاری ندارد که احترامی که او میخواهد و احتمالا لایق آن هم هست، به او بدهیم.
این نظامی ارشد آلمان گفته بود: باید به اقدامات روسیه در خصوص اوکراین رسیدگی کرد، اما شبه جزیره کریمه دیگر از دست رفته است و باز نمیگردد و این یک حقیقت است.
شونباخ اما یک روز بعد، از اظهارات خود عقب نشست و در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: چیزی برای تفسیر وجود ندارد، این یک اشتباه آشکار بود. اظهارات عجولانه من در هند، فشار زیادی را به جایگاهم وارد کرد. استعفای من ضروری است تا از خسارت بیشتر به نیروی دریایی آلمان، نیروهای آلمان و به ویژه جمهوری فدرال آلمان جلوگیری به عمل آید.
در همین خصوص، سخنگوی وزارت دفاع آلمان هم گفت که سخنان شونباخ، "با مواضع این وزارتخانه مطابقت ندارد."
وزارت خارجه اوکراین روز شنبه (۲۲ ژانویه) اعلام کرد که مقامهای دولت این کشور در گفتوگو با آنکا فلدهوزن، سفیر آلمان در اوکراین، به صراحت اعلام کردهاند که اظهارات فرمانده نیروی دریایی آلمان ''کاملا غیرقابل قبول'' است.
وزارت خارجه اوکراین همچنین در جریان احضار سفیر آلمان، "ناامیدی عمیق" خود را از مخالفت آلمان برای تحویل تسلیحات به اوکراین ابراز کرد.
مخالفت آلمان با ارسال تسلیحات به اوکراین، باعث ایجاد تنش بین کییف و برلین شده است. با توجه به استقرار گسترده نیروهای روسیه در مرز اوکراین، دولت کییف از مدتها پیش از آلمان درخواست کرده تا تجهیزات دفاعی و نظامی لازم را برای اوکراین ارسال کند.
این در حالی است که دولت آلمان میگوید که سلاحهای مرگبار نباید به مناطق بحرانزده انتقال داده شوند. در همین خصوص، کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع آلمان روز شنبه بار دیگر تاکید کرد: برلین فعلاً قصد تحویل تسلیحات به اوکراین را ندارد.