اتحادیه اروپا: نشست با چین، گفت‌وگوی کرها بود! / اروپا باید دیر یا زود نفت و گاز روسیه را تحریم کند



  اتحادیه اروپا,اخبارسیاسی ,خبرهای سیاسی
مسئول روابط خارجه اتحادیه اروپا نشست اخیر میان این اتحادیه و چین را «گفت‌وگوی کرها» توصیف کرده و گفت، رهبر چین «نمی‌خواست راجع به اوکراین صحبت کند.» 

به گزارش ایسنا، به نقل از وبسایت روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، جوزپ بورل، مسئول روابط خارجه اتحادیه اروپا به قانون‌گذاران پارلمان اروپا گفت که لی کچیانگ، نخست‌وزیر چین و شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری این کشور می‌خواستند به‌جای اوکراین، بر روی «چیزهای مثبت» تمرکز کنند.

 

بورل که این سخنان را در شهر «استراسبورگ» فرانسه مطرح کرد، گفت: چین می‌خواست تفاوت‌هایمان بر سر بحران اوکراین را کنار بگذاریم، آن‌ها نمی‌خواستند راجع به اوکراین حرف بزنند، نمی‌خواستند راجع به حقوق بشر و دیگر مسائل حرف بزنند و در عوض می‌خواستند بر چیزهای مثبت متمرکز باشند.

 

او ادامه داد: این (نشست) یک گفت‌وگو نبود، (اگر هم بود) شاید گفت‌وگوی کرها بود... نتوانستیم درباره اوکراین حرف بزنیم و بر سر هیچ چیز دیگری هم به توافق نرسیدیم.

 

نخستین نشست دوجانبه اتحادیه اروپا و چین در دو سال گذشته، در تاریخ یکم آوریل (جمعه گذشته) و از طریق کنفرانس ویدئویی انجام شد. در این نشست، علاوه بر بورل، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا و شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز حضور داشتند.

 

طرف اروپایی با شروع جلسه، مصمم بود که چین را به دلیل موضعش در مورد بحران اوکراین مورد انتقاد قرار دهد. چین تا کنون حمله روسیه به اوکراین را محکوم نکرده است.

 

بورل بار دیگر تایید کرد که رهبری چین تعهدی مبنی بر عدم حمایت مالی و اقتصادی از مسکو نداده است.

 

بورل از کلی‌گویی و عدم ارائه جزئیات طرف چینی گفت

این دیپلمات اتحادیه اروپا به قانون‌گذاران این اتحادیه گفت: طرف چین به بیانیه‌های کلی خود چسبید، از جمله آرزوی دستیابی به صلح و اینکه چین کشوری صلح‌طلب بوده و به جایی حمله نمی‌کند و خواستار تنش‌زدایی شد؛ اما از ارائه تعهدات مشخص و شفاف خودداری کرده و از هر صحبتی راجع به روسیه خودداری کرد.

 

بورل با این حال تصریح کرد که یک مسئله در رابطه با روسیه وجود دارد که برای چین «خط قرمز» است و آن «سلاح کشتار جمعی» است.

 

او گفت: این مسئله در صحبت‌هایمان در آستانه این نشست در کمال شفافیت تصریح شد.

 

روایت چین از این نشست

این در حالیست که پکن توصیف مثبت‌تری از این نشست سه ساعته داشت. در یکی از بیانیه‌های طرف چینی درباره این نشست آمده است: چین و اتحادیه اروپا دارای منافع مشترک گسترده و پایه محکمی برای همکاری هستند.

 

در ادامه این بیانیه‌ آمده است: شی جینپینگ از اتحادیه اروپا خواست تا فهم خود از چین را داشته، یک سیاست چین مستقل اتخاذ کرده و برای رشد پایدار روابط چین - اتحادیه اروپا، با پکن همکاری کند.

 

رئیس شورای اروپا : اتحادیه اروپا باید دیر یا زود نفت و گاز روسیه را تحریم کند

رئیس شورای اروپا با محکوم کردن "جنایت علیه بشریت" در بوچا "و بسیاری از شهرهای دیگر" اوکراین، گفت: اتحادیه اروپا باید دیر یا زود تحریم‌هایی را علیه نفت و گاز روسیه اعمال کند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از فیگارو، شارل میشل، رئیس شورای اروپا در گردهمایی نمایندگان پارلمان اروپا در جلسه عمومی در استراسبورگ گفت: من فکر می‌کنم که دیر یا زود اقداماتی در مورد نفت و حتی گاز ضروری خواهد بود.

 

وی افزود: امروز، ما خشم خود را نسبت به جنایات علیه بشریت، علیه غیرنظامیان بی گناه در بوچا و بسیاری از شهرهای دیگر ابراز می کنیم. یک مدرک بیشتر مبنی بر اینکه وحشیگری روسیه علیه مردم اوکراین حد و مرزی ندارد. این یک عملیات ویژه نیست بلکه جنایات جنگی است.

 

کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه به بیست وهفت کشور اروپایی پیشنهاد کرد که تحریم‌ها علیه مسکو را با توقف خرید زغال‌سنگ روسیه که ۴۵ درصد واردات از اتحادیه اروپا را شامل می‌شود، و با بستن بنادر اروپایی به روی کشتی‌های روسیه، تشدید کنند.

 

قرار است امروز اعضای اتحادیه اروپا بنا به پیشنهاد کمیسیون اروپا در مورد تحریم ذغال سنگ وارداتی از روسیه و همچنین نفت تصمیم‌گیری کنند. وضع تحریمهای جدید نیازمند موافقت کلیه اعضا می‌باشد. با این حال پیش‌بینی می‌شود مجاب کردن برخی کشورها به ویژه برای تحریم نفت روسیه آسان نباشد. 

 

پیشتر به دلیل نیاز مبرم اروپا به گاز روسیه این انرژی از لیست تحریمی پیشنهادی حذف شده بود. 

 

همچنین انتظار می رود در جلسه امروز علاوه بر تحریم ۴ بانک دیگر روسیه و افزوده شدن بر فهرست افراد تحریمی صادرات برخی از اقلام و کالاها به روسیه محدود شود. 

 

دبیرکل ناتو:چند هفته طول می‌کشد تا نیروهای روسیه برای حمله در شرق اوکراین آماده شوند

ینس استولتنبرگ گفته ناتو باید از این فرصت استفاده کند تا مطمئن شود اوکراین آنچه را که برای دفاع از خود نیاز دارد، در زمان وقوع حمله داشته باشد.

 

در همین حال، ایالات متحده تائید کرد موشک‌های زمین به هوای جاولین به ارزش صد میلیون دلار را در اختیار اوکراین می‌گذارد.

 

دیروز گزارش شد که جمهوری چک نیز تعدادی تانک ساخت روسیه را به اوکراین می‌فرستد.

 

در بریتانیا، وزارت دفاع می‌گوید که وضعیت در بندر محاصره شده ماریوپل در حال بدتر شدن است و نیروهای روسیه از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به صد و شصت هزار نفری که در شهر هستند، جلوگیری می‌کنند.

 

اخبار نگران‌کننده از شهرهای ماریوپل و بوچا، موج جدیدی از تحریم‌های بین‌المللی را بر ضد روسیه به راه انداخته و انتظار می‌رود ایالات متحده محدودیت‌های بیشتری را برای بانک‌های روسیه و همچنین برای دو دختر ولادیمیر پوتین اعلام کند.

 

قرار است سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز برسر ممنوعیت واردات زغال سنگ از روسیه گفتگو کنند.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------