تشخیص ۳۰ نوع سرطان با ردگیر رادیواکتیو جدید



اخبار,اخبار پزشکی

محققان نوع جدیدی از پرتودارو را توسعه دادند که قادر است ۳۰ نوع تومور بدخیم را شناسایی کند. این پرتودارو که ۶۸Ga-FAPI نام دارد، امکان تصویربرداری از مجموعه‌ای از تومورها را با بهره‌گیری از روش تصویربرداری Pet/CT فراهم می‌کند.

به گزارش ایرنا، پرتوداروها گروهی از داروها با خاصیت رادیواکتیو هستند که به عنوان یک عامل تشخیصی یا درمانی کاربرد دارند. این داروها به طور ذاتی دارای تشعشع هستند و با داروهای حاجب پزشکی که پرتوهای الکترومغناطیسی یا مافوق صوت محیط را جذب کرده یا تغییر می‌دهند، تفاوت دارند.

 

پرتو دارو ۶۸Ga-FAPI فیبروبلاست‌های مرتبط با سرطان را که تا ۹۰ درصد از حجم تومورها را تشکیل می‌دهند، هدف‌گیری می‌کند. فیبرو بلاست‌ها سلول‌هایی در بافت متصل‌کننده هستند که کلاژن و سایر انواع فیبرها را تولید می‌کنند. بسیاری از فیبروبلاست‌های سرطانی به واسطه توصیف خاص پروتئین فعال‌کننده فیبرو بلاست (FAP) با فیبروبلاست‌های عادی تفاوت دارند.

 

محققان در آزمایشات اولیه با استفاده از این پرتودارو و تصویربرداری PET/CT از بدن ۸۰ بیمار مبتلا به ۲۸ نوع سرطان تصویربرداری و میزان جذب ۶۸Ga-FAPI را در تومورهای سرطانی اندازه‌گیری کردند. در این آزمایش مشخص شد میزان جذب این پرتودارو در تومورها در مقایسه با داروهای متداول بین ۳ تا ۶ برابر بیشتر است و با استفاده از آن تصاویری با وضوح بسیار بالا به دست می‌آید که امکان تشخیص انواع سرطان را در اختیار می‌گذارد.

 

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of Nuclear Medicine منتشر شده است.

 


کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------