آمار کرونا در خوزستان دیگر اعلام نمی شود!/ تهران برای ورود به وضعیت قرمز کرونا خیز برداشت



اخبار,اخبار پزشکی,ویروس کرونا در ایران
دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز اعلام كرد كه به دستور وزارت بهداشت دیگر آمار کرونا در این استان را اعلام نمی‌کند!

 روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در اطلاعیه‌ای از اعلام کرد: "از امروز پنجشنبه ٢٢ خردادماه ٩٩، بنا به دستور شورای عالی اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور؛ مقرر گردید که آمار روزانه کرونا در استان‌ها، تنها از طریق شورای عالی اطلاع‌رسانی فوق‌الذکر بوده و توسط سخنگوی وزارت بهداشت به صورت روزانه اعلام شود." این در حالی است که مدتهاست سخنگوی وزارت بهداشت، آمار مبتلایان و موارد فوتی در اثر کرونا را به تفکیک استان‌ها اعلام نمی‌کند اما می‌گوید که استان خوزستان و به ویژه شهر اهواز از نظر شیوع کرونا همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد.

 

تهران برای ورود به وضعیت قرمز کرونا خیز برداشت

فارس نوشت: در حالی که با کنترل روند شیوع ویروس کرونا تعداد فوتی‌های این بیماری به کمتر ۵۰ نفر رسیده‌بود، اما حالا شتابزدگی در برخی بازگشایی‌ها از یک سو و کاهش نگرانی و ترس عمومی از این ویروس و باور به ضعیف شدن آن از سوی دیگر موجب شده تا بخشی از دستاوردهای سیستم سلامت کشور در زمینه مهار ویروس تاجدار بر باد برود و دوباره با روند افزایشی بیماران و فوتی‌های ناشی از این بیماری مواجه باشیم.

 

بی‌خیالِ دستورالعمل‌های بهداشتی!

استان تهران یکی از مکان‌های حساسی است که با بازگشایی کسب و کارها، وسایل حمل و نقل عمومی در این کلانشهر به حالت روزهای قبل از شیوع کرونا بازگشته‌است. به گفته معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ۲۷ اردیبهشت ماه میزان رعایت پروتکل‌ها در شهر تهران ۵۶ درصد بود و تا ۱۵ خرداد ماه این میزان به ۵۴/ ۱۰ درصد کاهش یافته‌است.

 

استاندار تهران هم معتقد است انتظارات درباره اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی در مترو و اتوبوس و استفاده از ماسک برآورده نشده‌است. با تمام اینها، اما روند بازگشایی‌ها ادامه دارد.استان خوزستان هم همچنان در وضعیت قرمز است و استان‌های کردستان و کرمانشاه نیز در وضعیت قرمز قرار دارند. علاوه بر آن، شش استان از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، آذربایجان شرقی، اصفهان و یزد نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

 

تعطیلی ۲۵۰ هزار واحد صنفی

محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا از سوی مردم و اصناف، از تعطیلی بیش از ۲۵۰هزار واحد صنفی و صنعتی به این دلیل خبر می‌دهد و می‌گوید: «متأسفانه شرایط رعایت پروتکل‌ها در شهر تهران نسبت به سایر استان‌ها ناامیدکننده‌تر است و ناچار به برخوردهای قضایی و حقوقی با متخلفان هستیم.»

 

به گفته وی تا ۲۷ اردیبهشت ماه وضعیت اجرای پروتکل‌ها در کشور در حد مطلوب بود و تا میانگین ۵۷ /۷۷ درصد مردم و کسب و کارها پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند که در شهر تهران به ۵۶ درصد می‌رسید.

 

تا ۱۵ خرداد ماه این میانگین در کل کشور به ۶۶ /۲۲ درصد نزول کرد و شهر تهران که گلوگاه اصلی مراودات و کسب و کار در کل کشور است، به‌۵۴/ ۱۰ درصد نزول کرد که این موضوع زنگ خطری را برای ما به صدا درمی‌آورد.وی با اشاره به وضعیت مترو می‌افزاید: «طبیعتاً اجرای طرح ترافیک در کنار بازگشایی مراکز کسب و کار و ادارات، حجم ترددها را افزایش می‌دهد و امکانات شهرداری تهران و شهرداری‌های سایر استان‌ها محدود است و لازم است که ناوگان عمومی تقویت شود. با همین ناوگان کم، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی الزامی است. حتی اگر ماسک بزنیم، اما در مترو و اتوبوس تراکم جمعیت داشته باشیم، قطعا ماسک فاقد ارزش می‌شود.»

 

فرهادی با اشاره به فعالیت زیر زمینی برخی تالارها می‌افزاید: «تاکنون مصوبه‌ای برای بازگشایی تالارهای پذیرایی نداشتیم. البته طبیعتاً این موضوع در دستور کار قرار دارد و احتمالاً تالارهای پذیرایی به صورت پلکانی بازگشایی شوند. پیشنهادمان این است که با توجه به گرم شدن هوا تالارهای روباز شاید بتوانند زودتر از سایر تالارها فعالیت‌شان را آغاز کنند.»

 

افزایش روند ابتلا و بستری در تهران

مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه بر اساس آمار وزارت بهداشت متأسفانه طی ۱۰ روز اخیر با روند افزایشی در ابتلای بیماری کووید ۱۹ روبه‌رو بودیم، می‌گوید: «روند ابتلا و بستری طی یک هفته اخیر در تهران افزایش یافته‌است.»

 

به گفته پیام طبرسی روند افزایشی در تهران دو منشأ عمده دارد؛ اولین عامل ایجاد پیک افزایشی این روزها به مسافرت‌های گسترده تعطیلات عید فطر و چند روز تعطیلی خرداد برمی‌گردد، دلیل بعدی این مسئله نیز مربوط به بیمارانی است که از استان‌های دارای شیوع بالا به بیمارستان‌های شهر تهران مراجعه کرده‌اند. این روند باعث شد تا یک بخش جدید برای بیماران کرونایی در بیمارستان مسیح دانشوری ایجاد شد.وی در پایان تصریح کرد: همچنین تغییری در شرایط و وضعیت بیمارن ایجاد نشده و درصد بیماران با شرایط حاد و متوسط مانند گذشته است، به گونه‌ای که از ابتدای شیوع بیماری در کشور بخش آی سی یوی بیمارستان مسیح هیچ‌وقت خالی نشده‌است.

 

فوت ۲۴ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته در تهران

دکتر علیرضا زالی در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره آخرین آمار بیماران بستری مبتلا به کرونا در تهران گفت: در 24 ساعت گذشته، 193 نفر در بخش‌های عادی و 67 نفر در بخش‌های ویژه بیمارستان‌های استان تهران به‌عنوان موارد جدید با تشخیص بیماری کرونا بستری شدند‌.

 

وی افزود: 256 بیمار از بخش‌های درمانی کرونا ترخیص شدند.

 

زالی تصریح کرد: 24 نفر از هم‌وطنان تهرانی در طی 24 ساعت گذشته در اثر کووید19 در استان تهران فوت کردند و از این جمع، 22 نفر، بیمارانی بودند که مدتی در بخش‌ مراقبت‌های ویژه بستری بودند و علی‌رغم همه تلاش‌های صورت گرفته توسط گروه‌های درمانی به دلیل وجود بیماری‌های همراه، فوت شدند.

 

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران خاطرنشان کرد: 5 درصد از مراجعین بخش‌های بهداشتی و درمانی در بخش‌های عادی و ویژه بستری شدند که این درصد، نسبت به روزهای قبل، تفاوت چشمگیری را نشان نمی‌دهد و وضعیت آماری ما با نوسانات مختصری در حال ادامه و استمرار است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------