گنج سکّه‌های 600 ساله از زیر دیوار قدیمی بیرون آمد



سکه،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون
در سال ۲۰۱۸، در جریان کاوش‌های باستان‌شناسی در کنیسه هوکوق در شمال فلسطین، گنجینه‌ای ارزشمند شامل ۳۶۴ سکه طلایی و نقره‌ای متعلق به قرون چهاردهم و پانزدهم میلادی کشف شد.

به گزارش فرادید، این یافته که در دو کوزه در کنار دیوار فرو ریخته‌ای در نزدیکی کنیسه‌ای قدیمی قرار داشت، تصویری تازه و شگفت‌انگیز از زندگی در فلسطین قرون وسطی ارائه می‌دهد.

 

این کنیسه که نخستین بار در متون مقدس یهودی از آن یاد شده و همچنین به نام عربی یاکوک شناخته می‌شود، در کنار چشمه‌ای آب شیرین و حدود سه کیلومتری شمال غرب دریاچه طبریه واقع است؛ جایی که سابقه سکونت در آن به حدود سه هزار سال پیش از میلاد بازمی‌گردد.

 

سکه،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون

کاوش‌های تیم باستان‌شناسی، علاوه بر یافتن این گنجینه سکه، ساختمانی چشمگیر از پایان دوره رومی را آشکار کرد که با موزاییک‌های رنگارنگ و مناظر نمادین کتاب مقدس آراسته شده بود. همچنین مشخص شد که در اوایل قرن شانزدهم، این ساختمان بازسازی و گسترش یافته و دوباره به عنوان کنیسه مورد استفاده قرار گرفته است. این کشف، هوکوق را به اولین کنیسه اواخر قرون وسطی تبدیل می‌کند که تاکنون در فلسطین یافت شده است.

 

باستان‌شناسان خاک حاوی کوزه را به آزمایشگاه منتقل کردند و درآنجا سکه‌ها را در شرایطی کنترل شده از کوزه بیرون آوردند.

 

سکه،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون

گنجینه سکه‌ها شامل انواع مختلفی از دوکات‌ها و گروسسی‌های ونیزی، دینارها و درهم‌های مملوکی و همچنین سکه‌ای نادر از صربستان است. سکه‌ها حکاکی‌های زیبایی دارند؛ روی دوکات‌ها تصویر سنت مارک، قدیس حامی شهر و در پشت آن نقشی از حضرت مسیح در هاله‌ای بادامی‌شکل دیده می‌شود. سکه‌های مملوکی نیز با نقوش اسلامی تزئین شده‌اند.

 

این منطقه در طول تاریخ به عنوان مکانی مقدس و محل دفن یکی از پیامبران شناخته شده بود و به همین دلیل، به نقطه‌ای برای زیارت تبدیل شده بود. پژوهشگران بر این باورند که این گنجینه ممکن است به حضور زائران در منطقه مرتبط باشد و سکه‌ها طی سال‌ها به تدریج جمع‌آوری شده باشند.

 

هوکوق در مسیر جاده بین‌المللی برید قرار داشت که در قرن چهاردهم توسط سلطان مملوکی برای اتصال قاهره به دمشق ایجاد شده بود. گردش سکه‌های ونیزی، به ویژه در شمال فلسطین، در آن دوره پدیده‌ای رایج بود.

 

سکه،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------