آخرین اخبار سیاسی

مهدی طغیانی،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

نماینده مجلس: دلار ۳۸ هزار تومانی دریافت کردند اما با ارز ۱۰۰ هزار تومانی خودرو می‌فروشند

نماینده مجلس از تخصیص میزان ارز واردات و قیمت فروش خودرو افشاگری کرد. به گزارش عصرایران، "مهدی طغیانی" نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:…

مزد بی‌لیاقتی در قالب وام‌ نجومی یا پاداش خوش‌خدمتی برای تامین بودجه‌های دولت سیزدهم از جیب سهامداران؟



اخبار،اخبار جدید،اخبار روز
در تعطیلات هفته گذشته و در حالی که طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر بورس تهران دوره‌های متوالی افت را تجربه کرده و در مقطعی شاخص بورس اوراق بهادار به زیر دو میلیون واحد هم رسید؛ خبری منتشر شد که اندوه و حسرت زیان‌دیدگان بازار سرمایه را دو چندان کرد.

به گزارش «توسعه ایرانی» ماجرا از آن جا آغاز شد که سازمان بازرسی در نامه‌ای به وزیر اقتصاد اعلام کرد که ۵ نفر از مدیران ارشد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران از محل منابع داخلی این سازمان در مجموع بیش از ۱۰ میلیارد تومان به خودشان وام داده‌اند.

 

این ۵ نفر که نام آنها به‌عنوان گیرندگان وام ذکر شده شامل مجید عشقی، رئیس هیات مدیره سازمان بورس؛ علیرضا ناصرپور، نایب رئیس هیأت‌ مدیره؛ رضا عیوضلو، عضو هیأت مدیره؛ مهراد مسعود‌ی‌فر، معاونت حقوقی و  حسن فرج‌زاده دهکردی، معاونت اجرایی بوده‌اند.

 

بر اساس این نامه که در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر شده است، وام‌گیرندگان در ازای ارائه تضمین به اندازه مبلغ تسهیلات، این وام را دریافت کرده‌اند. نرخ سود برای بازپرداخت این وام‌ها از طرف پنج عضو هیات مدیره بورس ۴ درصد در یک دوره ۱۰ ساله بوده است.

 

وام ۴ درصدی به مدیران ارشد بورس در حالی است که طبق مصوبه شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی، سقف نرخ سود تسهیلات در شبکه بانکی کشور ۲۳ درصد است. بیشترین وام در این فهرست که ارائه آن با تصمیم شورای عالی بورس بود، متعلق به خود عشقی با رقمی معادل ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است و سهم چهار نفر دیگر از این وام هر کدام حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بود.

 

در نامه سازمان بازرسی به همتی آمده است که اطلاع سهامداران از این موضوع بر نارضایتی آنها که ناشی از «عملکرد مسئولان» بازار بورس است، خواهد افزود.

 

در این نامه، سازمان بازرسی کل کشور خواهان ارائه دلایل و مستندات برای چنین استفاده‌ای از منابع سازمان بورس شده است و در بخشی از آن گفته شده این اتفاق زمانی رخ داده که عملکرد بورس کمتر از حد انتظار بود.

 

اجازه ویژه‌خواری به هیچکس نخواهیم داد

متعاقب این خبرِ در نوع خود شوک‌آور و تأسف‌بار در این دوره رکود و زیانبار بورس؛ وزیر اقتصاد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «پس از نامه سازمان بازرسی در مورد وام قرض‌الحسنه دریافتی توسط رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان بورس، موضوع را جهت بررسی سریع کارشناسی و اعلام نظر به بازرسی وزارتخانه ارجاع داده است.»

 

عبدالناصر همتی، ادامه داد: «در دولت چهاردهم برای حذف رانت‌ها آمده‌ایم و اجازه ویژه‌خواری به هیچکس نخواهیم داد.»

 

عشقی: دروغی بزرگ است

مجید عشقی، رئیس هیأت مدیره سازمان بورس که در مهرماه ۱۴۰۰ در دوران ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار منصوب شد و دانش‌آموخته دانشگاه امام صادق است؛ در واکنش به این گزارش‌ها پرداخت وام به خود و سایر اعضای هیأت مدیره را «دروغ بزرگ» خواند.

 

او که بهتر از هر کسی می‌داند در دوره مسئولیتش ارزش قیمت سهام ملت چقدر مفت و ارزان شده است؛ در گفت‌وگو با سیمای جمهوری اسلامی با اشاره به این که پرداخت این تسهیلات «بر اساس مصوبه شورای عالی بورس و بر قوانین و مقررات» بوده است، گفت که «این مصوبه صرفا برای اعضای هیأت مدیره نبوده؛ بلکه برای کل کارکنان سازمان بورس و اوراق بهادار است.»

 

عشقی همچنین افزود به دلیل «شرایط خاص و محدودیت‌های متعدد» که برای کارکنان و مدیران این سازمان وجود دارد، لازم بود این تسهیلات پرداخت شود.

 

مدیران پررو!

 محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا در یادداشتی تلگرامی نوشت: «بورس در دوران عشقی در بحرانی‌ترین حالت خود بوده و او نالایق‌ترین رئیس بورس است و عجیب که حالا مزد بی‌لیاقتی خود را در قالب وام‌ نجومی دریافت کرده.

 

او می‌گوید چنین ارقامی به سایر کارکنان سازمان بورس هم ‌پرداخت شده. اگر این حرف او راست باشد که چه فاجعه بزرگی اتفاق افتاده و اگر دروغ باشد چه تهمتی به‌کارمندان وارد شده. بقیه کارمندان دولت آدم‌ نیستند که این وام‌ها فقط سهم بورسی‌ها شده؟در حالی‌که کارآفرینان و مردم عادی برای شندرغاز تسهیلات، پاشنه در بانک‌ها را از جا می‌کنند، وام مثل راحت الحلقوم از گلوی آقای عشقی پایین می‌رود.کاش آقای پزشکیان سخنان مولا در نهج‌البلاغه را که فرمود اگر کارگزاران، بیت‌المال را حتی به کابین زنان خود درآورده باشند، از آنان بازمی‌ستاند، در مورد مدیران پررو اعمال کند.»

 

عشقی باید  برکنار و  به مراجع قضایی  معرفی شود 

تصویب وام عشقی که بعد از سقوط بالگرد مرحوم ابراهیم رئیسی و در دوره انتقالی دو دولت از جیب سهامداران بیچاره انجام شده است؛ واکنش‌های بسیاری در فضای مجازی به دنبال داشت.

 

بسیاری از کاربران معتقدند که رئیس امام‌صادقی سازمان بورس، که بورس را نابود کرد، باید به‌سرعت برکنار، اقدامات غیرقانونیش بررسی و به مراجع قضایی معرفی شود.

 

برخی نیز دلیل برخورداری عشقی و دوستانش از این وام هنگفت را به خوش‌خدمتی که او برای تامین بودجه‌های دولت سیزدهم از جیب سهامداران کرده است، نسبت می‌دهند و برخی دیگر او و هیأت مدیره‌اش را با قوم مغول و تاتار  مقایسه می‌کنند.

 

به هر حال مسلم اینکه از این پس واژه «وام عشقی»  در ادبیات سیاسی ایران معنای تازه‌ای می‌گیرد. وام کلانی که مدیران در روزهای آخر مسئولیت با کارمزد کم و بازپرداخت طویل‌المدت به خودشان پرداخت می‌کنند!

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------