انتخاب رشته اشتباه موجب...



 

 

 

انتخاب رشته

 

 

مشاور رییس سازمان سنجش با اعلام نتایج تحقیقات انجام شده در زمینه انتخاب رشته داوطلبان، گفت: افت تحصیلی دانشجویان یكی از عوامل انتخاب رشته نادرست است.

دكتر پرند، با اشاره به تحقیق انجام شده توسط سازمان سنجش در زمینه انتخاب رشته در طی سالهای اخیر، افزود: بررسی های انجام شده نشان می دهد، دانشجویانی كه با افت تحصیلی در دانشگاه ها مواجه می شوند به دلیل انتخاب نادرست در انتخاب رشته است.

وی افزود: بر اساس تحقیقات سازمان سنجش كه طی نظرسنجی در سال ۱۳۸۷ توسط مركز مطالعات سازمان از شش هزار داوطلب آزمون سراسری۸۷ و۶۰۰ دانشجوی سال اول داوطلب آزمون ۸۶ و۱۳۰ مشاور آموزش و پرورش، انجام شده است مشكلات داوطلبان در فرآیند انتخاب رشته مورد بررسی قرار گرفت.

پرند عدم آشنایی از رشته ها و دانشگاه ها را یكی از عوامل انتخاب اشتباه رشته عنوان كرد و افزود: در این بخش جامعه آماری به عدم اطلاع از خود رشته، بازار كار، ادامه تحصیل در این رشته، توانایی های لازم برای موفقیت در رشته و عدم آگاهی از امكانات موجود دانشگاهی اشاره كرده اند.

مشاور رییس سازمان سنجش، فشار روانی والدین در زمینه انتخاب رشته های تحصیلی را از دیگر عوامل انتخاب رشته نادرست بیان كرد و گفت: متاسفانه برخی از والدین داوطلبان را مجبور به انتخاب رشته های خاص می كنند.

وی با بیان اینكه كمبود افراد كاردان و راهنما برای انتخاب رشته موجب انتخاب رشته نادرست می شود، اظهاركرد: عدم اطلاع از سطح نمره تراز و احتمال پیش بینی قبولی، عدم تناسب بین استعداد و رشته تحصیلی، عدم آشنایی با ضوابط و چگونگی انتخاب رشته چون عدم آشنایی با بومی گزینی، انواع سهمیه ها و غیره، از جمله عوامل انتخاب رشته نادرست بیان شده است.

پرند با بیان اینكه سازمان سنجش به منظور راهنمایی داوطلبان و اطلاع رسانی صحیح و دقیق نرم افزار سامان رشته را طراحی كرده است، خاطرنشان كرد: این نرم افزار به معرفی رشته های دانشگاهی، توانایی لازم برای موفقیت در هر رشته، فرصت های شغلی و ادامه تحصیل در هر رشته می پردازد.

مشاور رییس سازمان سنجش افزود: در بخش دیگر این نرم افزار به آشنایی با دانشگاه های دولتی، غیر دولتی، پیام نور، نیمه حضوری، مجازی و بین الملل اشاره شده است و در عین حال میزان شهریه دانشگاه ها نیز در این نرم افزار ذكر شده است.

وی با بیان اینكه در بخش دیگری از نرم افزار به رتبه داوطلبان پذیرفته شده در آزمون سال گذشته اشاره شده است، اظهاركرد: در این بخش توزیع فراوانی رتبه كشوری و رشته های انتخابی پذیرفته شدگان آزمون سراسری به تفكیك گروه های آزمایشی و دوره های روزانه، شبانه، غیر انتفاعی و غیره عنوان شده است.

پرند با اشاره به ذكر میانگین و فراوانی نمرات خام پذیرفته شدگان ۸۸ در این نرم افزار گفت: مصاحبه با نفرات برتر آزمون سراسری ۸۷ و ۸۸ در بخش دیگر این نرم افزار عنوان شده است.

وی با اشاره به توزیع صد هزار نرم افزار سامان رشته به همراه ویژه نامه سامان رشته در سراسر كشور، گفت: در ویژه نامه سامان رشته به سهمیه بندی، گزینش بومی، محاسبه نمره خام، تراز نمره كل، روشهای گزینش دانشجو، اهمیت و ضرورت توجه به زمینه های شغلی، توصیه های كاربردی برای والدین و مراحل انتخاب رشته اینترنتی اشاره شده است..../تحلیل:ایسنا

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------