به دلیل تنش آبی؛ برخی روستاهای کهگیلویه و بویراحمد خالی از سکنه شدند



تنش آبی در سیستان و بلوچستان،اخبار اجتماعی،خبرهای اجتماعی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: برخی از روستاهای این استان به دلیل تنش آبی خالی از سکنه شدند.

به گزارش ایسنا، سید علی احمدزاده در دیدار معاون جهاد آبرسانی وزارت نیرو افزود: این استان با مشکلات عدیده ای در حوزه آبرسانی مواجه شده که در این خصوص نیازمند عزم و اراده جدی است.

 

وی با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد برخوردار از ۱۰ درصد آب کشور است، اظهارکرد: در تمام نقاط استان رودخانه و چشمه زار وجود دارد اما مردم در اغلب مناطق و روستاها با تنش آبی مواجه هستند.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برخی از روستاها به دلیل تنش آبی خالی از سکنه شدند، خاطرنشان کرد: جلسه ای در تهران پیرامون وضعیت آب شرب استان کهگیلویه و بویراحمد گرفته و افراد صاحب نظر و صاحب اختیار ملی دعوت شوند؛ از استان هم در این جلسه حاضر می شویم تا یکبار برای همیشه مشکل تنش آبی استان حل شود.

 

احمدزاده با اشاره به اینکه اعتبارات خوبی به بخش آب استان اختصاص داده شد، تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور به استان ۱۳ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت های استان اعتبار اختصاص داده شد که بیشتر این مبلغ  در حوزه آب است.

 

وی با اشاره به فرسودگی شبکه آب در استان ادامه داد: در شهر یاسوج ۵۷ درصد هدر روی آب وجود دارد که از محل سفر اول دولت به استان مبلغی برای رفع مشکل آب یاسوج اختصاص داده شده است.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه شهر یاسوج نیازمند دو مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی است، عنوان کرد: چاه ها تامین کننده آب شهر یاسوج نیستند و باید از سد تنگ سرخ آب پایدار در اختیار مردم مرکز استان قرار گیرد.

 

احمدزاده تاکید کرد: خط انتقال آب از سد تنگ سرخ برای شهر یاسوج به طول ۳۵ کیلومتر است که ضرورت دارد این پروژه در اولویت وزارت نیرو قرار گیرد.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تصفیه خانه اضطراری شهر یاسوج گفت: این پروژه تنها تصفیه خانه شهر یاسوج است و به دلیل مشکل موتورهای پمپاژ، هنوز به بهره برداری نرسیده است و لازم می دانیم که تیم مهندسی وزارت نیرو برای حل مشکل این پروژه ورود کند.

 

احمدزاده افزود: گچساران یک شهر راهبردی کشور است اما با تنش آبی مواجه بوده و در مواقعی مردم تا بیش از هفت روز آب نداشتند، می طلبد که مشکل این شهر نفت خیز به صورت ریشه ای و اساسی حل شود.

 

وی با اشاره به پروژه آبرسانی به شهر لیکک اظهارکرد: برای آبرسانی به لیکک از شهر ارجان خوزستان به طور مفصل با رئیس جمهور صحبت کردیم مشکل این طرح در هفت کیلومتر خط انتقال آب به لیکک است که میراث فرهنگی شهر ارجان همکاری لازم را ندارد.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: رئیس جمهور هم در سخنرانی در جمع مردم لیکک و هم در نشست خبری فرودگاه یاسوج اعلام کرد که اولویت با آب شرب مردم است و برای رفع مشکل آبرسانی به لیکک دستورات لازم را ارائه کردند.

 

احمدزاده تصریح کرد: آقای اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور طی نامه ای خواستار رفع مشکل آب شهر لیکک است که وزارت نیرو پیگیر این دستور رئیس جمهور جهت اجرایی شدن باشد.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص اخذ ماده ۲۳ پروژه های حوزه آب گفت: برای اخذ ماده ۲۳ پروژه ها به استان اختیار داده شده است.

 

احمدزاده با اشاره به اینکه در برخی از مواقع معارضات مانع انجام پروژه های حوزه آبرسانی است، بیان کرد: فرمانداران و بخشداران برای رفع معارضات ورود می کنند تا کسانی که مانع انجام پروژه ها می شوند به مراکز قضایی معرفی شوند.

 

همچنین خان احمدی، معاون جهاد آبرسانی وزارت نیرو با اشاره به نهایی شدن سند آبرسانی به مناطق محروم گفت: پیشرفت پروژه های آبرسانی به مناطق محروم در کهگیلویه و بویراحمد حدود ۸۰ درصد است.

 

وی عنوان کرد: وزارت نیرو برای آبرسانی به مناطق محروم با عزم جدی پای کار آمده است.

 

خان احمدی اظهار کرد: درخواست ها و مواد مطرح شده قطعا پیگیری خواهد شد.

 

امید صالحی، مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: از مجموع ۱۸۹ روستایی که در تعهد بسیج و وزارت نیرو بود به ۹۸ روستا آبرسانی شده است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------