حضور دانش آموزان در مدارس اصفهان اجباری نیست/ تغییر در دستورالعمل بوفه‌ مدارس



اخبار,اخبار اجتماعی,وضعیت مدارس در شرایط کرونا
مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان گفت: خانواده‌هایی که دغدغه سلامت فرزند خود را دارند می‌توانند او را به مدرسه نفرستند و به‌هیچ‌وجه غیبت نمی‌خورند اما کادر آموزش باید در مدرسه حاضر باشند.

به گزارش فارس، محمد اعتدادی شامگاه پنجشنبه در خصوص بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید اظهار داشت: این­که ۱۵ شهریور مدارس باز شوند تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و ارتباطی با استان اصفهان ندارد.

 

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان افزود: شیوه‌نامه بازگشایی مدارس از سوی وزارت آموزش پرورش به همه نواحی ارسال‌شده و قرار بود هر شهرستان از نظر وضعیتی که قرار دارد بازگشایی انجام شود.

 

وی سخت‌ترین حالت را وضعیت زرد دانست و تصریح کرد: سخت‌گیرانه‌ترین شیوه‌نامه مربوط به وضعیت زرد است و  مدارس باید فوق‌العاده سخت‌گیرانه به‌خصوص ازنظر بهداشتی رعایت کنند و روش‌های انجام آن را نیز به مدارس اعلام کردیم.

 

اعتدادی عنوان کرد: روز گذشته شیوه‌نامه جدیدی به همه  کشور ابلاغ شد که اصل بر باز بودن تمام مدارس است. دغدغه مردم باید رفع شود ما هم فرزند داریم که مدرسه می‌رود، خانواده‌ها باید بدانند شنبه که مدارس باز می‌شود الزامی به حضور دانش‌آموز نیست.

 

وی در ادامه گفت: خانواده‌ای که دغدغه سلامت فرزند خود را دارند می‌تواند به او را به مدرسه نفرستد و به‌هیچ‌وجه غیبت نمی‌خورند اما کادر آموزش باید در مدرسه حاضر باشند مگر در شرایطی که ستاد ملی مقابله کرونا اعلام کند پرخطر است و تعطیل شود.

 

اعتدادی ابراز داشت: یکی از دلایلی که اعلام شده مدارس باز باشند دانش‌آموزانی هستند دسترسی به تلفن هوشمند و اینترنت ندارند؛ توصیه نمی‌کنیم که خانواده‌ها برای هر دانش‌آموز تلفن همراه تهیه کند. به جهت تجربه سال گذشته هماهنگی‌ها انجام‌شده بیشتر بعدازظهرها کلاس مجازی باشد. این اتفاق مشکلاتی دارد که سعی می‌کنیم کمتر شود.

 

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان اصفهان درباره استفاده از شبکه شاد اظهار داشت: کسانی که از شبکه شاد استفاده می‌کنند می‌توانند از سیم‌کارت دانش‌آموزی نیز استفاده کنند، طبق هماهنگی صورت گرفته هزینه اینترنت برنامه شاد رایگان خواهد بود.

 

وی تصریح کرد: یک میدان تاریک جلو ما است و نمی‌دانیم این بیماری چه‌ زمانی از بین می‌رود و هیچ‌کس اطلاعات کاملی از آن ندارد، از طرفی آموزش را نمی‌توانیم تعطیل کنیم.

 

اعتدادی تعطیلی مدارس را مسبب بسیاری از آسیب‌های اجتماعی بردانش آموزان دانست و افزود: مدارس باید باز شود اما ما پروتکلی را به مدارس اعلام کردیم که سخت‌گیرانه است. قرار است تعداد دانش‌آموز در کلاس‌ها نصف شود و ساعت حضور ۳۵ دقیقه باشد. تحت هیچ شرایطی از سلامت دانش‌آموز نمی‌گذریم.

 

مدیرکل آموزش‌وپرورش اصفهان عنوان کرد: اسفندماه سال گذشته بیش از ۵ میلیارد تومان به‌عنوان سرانه بهداشتی به‌حساب مدارس نواحی مختلف واریز شد که اخیراً هم مبلغی را واریز خواهیم کرد، ضمن این‌که هیچ هزینه‌ای بابت تأمین سلامت دانش‌آموزان از خانواده‌ها دریافت نخواهد شد.

 

وی گفت: سرویس مدارس یکی از دغدغه‌های فراگیر است، نگران این هستیم که دانش‌آموزان چگونه با سرویس جابجا شوند، شرکت تاکسی‌رانی پیگیر است اما قطعاً در یک هفته پیش رو با مشکلاتی روبرو هستیم اما این قول را می‌دهیم ظرف ۱۰ روز آینده سروسامان بگیرد.

 

اعتدادی درباره تعداد دانش‌آموزان در کلاس گفت: قرار نیست که در دو گروه تقسیم شوند تعداد گروه‌ها متفاوت است. تصمیم‌گیرنده شورای مدارس و مدیر است که با توجه به ابعاد کلاس‌ها دانش‌آموز در آن باشد. آن‌ها باید بدانند و تصمیم بگیرند که دانش‌آموزان چند گروه شوند.

 

مدیرکل آموزش‌وپرورش اصفهان ابراز داشت: خانواده‌ها نگران فرزندان خود هستند، اما باید بدانند که آموزش‌وپرورش دارای شورا است که مسائل مختلف در جلسات شورا به بحث گذاشته می‌شود. تصمیم بازگشایی مدارس در ستاد ملی مقابله با کرونا کشور گرفته‌شده و قطعاً نگرانی خانواده‌ها نگرانی ما هم هست.

 

وی در پایان گفت: اگر مردم در طول هفته جاری به مشکل برخورد کردند به ادارات آموزش‌وپرورش محل خود مراجعه کنند و اگر به نتیجه نرسیدند ما در اداره کل در خدمت آن‌ها خواهیم بود.

 

تجربه موفق برگزاری امتحانات به صورت حضوری

محمدرضا ناظم زاده رئیس ستاد مهر استان اصفهان در ادامه گفت: در آموزش‌وپرورش اولین دغدغه‌مان سلامت دانش‌آموز است. چند تجربه خوب در اجرای برنامه حضوری داشتیم، برخی امتحانات و کارگاه‌ها حضوری و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام شد و حتی یک مورد ابتلا هم نداشتیم. این قول را می‌دهیم که رعایت سلامت دانش‌آموز اولویت ما است.

 

وی گفت: نمی‌توانیم پایانی برای بیماری کرونا مشخص کنیم و آموزش را هم نمی‌توانیم تعطیل کنیم. در دستورالعمل جدید وزارت بهداشت اجازه داده با یک سناریو زرد پیش برویم اگر شیوع گسترده شد مدارس تعطیل می‌شود.

 

ناظم زاده عنوان کرد: در شیوه‌نامه حضور پیش‌بینی کردیم که همکاران بیش از ساعت مقرر درگیر کار نباشد و اگر مدرسه به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده که نیمی از وقت معلم حضوری باشد به طبع باید نیمی دیگر را در فضای مجازی تدریس کنند.

 

رئیس ستاد مهر اصفهان تولید محتوا جزء برنامه کاری معلمان دانست و افزود: برنامه رسمی آموزش‌وپرورش شبکه شاد است اما اگر پاسخگو نبود پیش‌بینی فضاهای دیگر نیز انجام‌شده است. مدیران از طریق فضای مجازی با خانواده‌ها در ارتباط هستند که اجتماع در مدارس ایجاد نشود.

 

ناظم زاده شرایط مدارس غیردولتی مشابه مدارس دولتی خواند و تصریح کرد: همان شرایط مدارس دولتی برای غیردولتی‌ها نیز اجرا می‌گردد و باید تابع همان مقررات باشند ضمناً کادر اجرایی آن‌ها نیز باید در مدرسه باشند.

 

وی بابیان اینکه مشکلی در توزیع کتب درسی وجود ندارد ابراز داشت: اگر دانش‌آموز ثبت کتاب را در مقطع متوسطه انجام داده باشد تحویل خواهد شد.

 

رئیس ستاد مهر اصفهان گفت: همیشه در اجتماع مطرح بوده که معلمان و کادر آموزش مرجع هستند، به همین دلیل در این زمان از مردم می‌خواهیم به ما اعتماد کنند.

 

اولیاء می خواهند اولی‌ها در کلاس حضوری باشند

شهین جوانی معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش اصفهان نیز ابراز داشت: کلاس اولی ها به خاطر جنب‌وجوشی که دارند دغدغه بیشتری همراه دارند. یکی از مطالبات اولیاء در مورد کلاس اولی‌ها این است که دانش‌آموز سر کلاس حضوری باشند.

 

جوانی افزود: قول می‌دهیم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی نهایت تلاشمان را بکنیم و بچه‌ها هم باید این شیوه‌نامه‌ها را آموزش ببینند، ما باید ضامن آموزش و سلامت بچه‌ها باشیم.

 

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش اصفهان ابراز داشت: سواد حرکتی از الزامات است اما سازمان پژوهش به‌صورت خودخوان بخش‌های از دروس را حذف کرده‌ است.

 

وی گفت: حدود ۵۱ هزار نوآموز سنجش سلامت انجام دادند که همین باعث ارتقای کیفیت سلامت و آموزش است. خانواده‌ها مشارکت فعال خود را با مدرسه حفظ کنند و مثلث تربیتی که خانواده مدرسه و رسانه است را تقویت کنند.

 

***

 

تغییر در دستورالعمل بوفه‌ مدارس

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به درنظر گرفتن تغییراتی در پروتکل‌های بهداشتی ارائه خوراکی در بوفه‌ مدارس، گفت: در صورت عدم بازگشایی حضوری مدارس ممکن است برنامه‌هایی مانند مکمل‌یاری اجرا نشود که از دانش‌آموزان می خواهیم برای تقویت سیستم ایمنی بدنشان از مصرف مکمل‌های مربوطه غافل نشوند.

 

دکتر زهرا عبداللهی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: با توجه به وجود بیماری کرونا در صورتی که شرایط برای بازگشایی حضوری مدارس فراهم باشد، دستورالعمل فعالیت بوفه‌ مدارس بازنگری شده است. در این دستورالعمل جدید تاکید شده است که در بوفه مدارس تنها مواد غذایی که دارای بسته‌بندی و مجوز بهداشتی مانند کیک‌ها، بیسکوییت، شیر ساده و... هستند را ارائه کنند. سالیان قبل در دستورالعمل فعالیت بوفه مدارس ذکر می‌کردیم در صورتی که امکان تهیه بهداشتی انواع لقمه‌ها، غذاهای گرم مانند آش و عدسی وجود دارد، می تواند عرضه شود، اما اکنون این بند از دستورالعمل حذف شده و بوفه‌ها نباید غذای پختنی ارائه دهند؛ زیرا احتمال انتقال آلودگی کرونا وجود دارد.

 

وی درباره برنامه‌های وزارت بهداشت برای اجرای طرح شیر مدرسه و مکمل‌یاری، تصریح کرد: باید منتظر باشیم تا ببینیم شرایط کشور با وجود کرونا چگونه پیش می‌رود؛ اگر مدارس باز باشند به شرط تامین اعتبارات لازم برنامه شیرمدرسه پیگیری می‌شود. طی دو سال اخیر مشکلاتی در تامین اعتبار این طرح وجود داشت و تعطیلی مدارس در سال قبل به واسطه کرونا نیز مزید برعلت شد تا عدم اجرای طرح شیرمدرسه در سال قبل به وقوع بپیوندد. اجرای برنامه شیرمدرسه در صورت تامین اعتبارات امری ضروری است؛ آنهم در شرایطی که حضور کرونا را در جامعه شاهد هستیم، شیر می‌تواند تامین کننده نیاز بچه‌ها به پروتئین و کلسیم باشد و با تقویت سیستم ایمنی بدن به پیشگیری از ابتلا به کرونا نیز کمک کند.

 

وی افزود: در مورد مکمل‌یاری نیز در صورت بازگشایی حضوری مدارس ترجیحمان این است که به واسطه تامین مکمل‌ها بتوانیم به تقویت سیستم ایمنی دانش‌آموزان کمک کنیم. درصورتی که امکان بازگشایی حضوری مدارس فراهم نباشد نیز به دانش‌آموزان و والدین توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از کم‌خونی و فقر آهن هفته‌ای یک عدد مکمل قرص آهن مصرف کنند. همچنین مصرف ماهیانه یک عدد قرص ویتامین D پنجاه هزار نیز از توصیه‌های ما است.

 

عبداللهی با بیان اینکه در سال تحصیلی گذشته طرح مکمل‌یاری مدارس اجرا شد، اظهار کرد: البته باز به دلیل محدودیت‌های اعتباری پوشش طرح حدودا ۸۵ درصد بود، اما اجرا شد و امیدواریم امسال هم بتوانیم آن را اجرا کنیم.

 

وی به برنامه کنترل چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان اشاره کرد و ادامه داد: در قالب این برنامه با شناسایی کودکان چاق آنها را به مراکز جامع خدمات سلامت ارجاع می‌دادیم تا کارشناس مربوطه با مشاوره و ارائه برنامه غذایی بتواند وضعیت اضافه وزن کودک را مدیریت کند؛ حال که مدتی است مدارس تعطیل هستند، افراد می‌توانند با مراجعه به مراکز ما خدمات دریافت کنند. کارشناسان تغذیه نیز در شرایط فعلی کرونا به صورت تلفنی از سامانه ۴۰۳۰ مشاوره تغذیه می‌دهند.

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: درصورتی که قرار بر بازگشایی حضوری مدارس باشد توصیه اصلی ما پایبندی به پروتکل‌های بهداشتی است یعنی استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها است. در کنار رعایت این نکات توصیه می‌کنیم دانش‌آموزان در مدرسه خوراکی‌های خود را بخورند و به یکدیگر تعارف نکنند، از خرید خوراکی‌های فله‌ای به شدت خودداری کنند و با رعایت نکات این‌چنینی به حفظ سلامت خود کمک کنند.

 

وی تاکید کرد: در شرایط فعلی توجه به تغذیه و پیروی از رژیم غذایی درست به پیشگیری از ابتلا به کرونا کمک می‌کند. کاهش مصرف نمک، قند، چربی، نوشابه های گازدار، فست‌فودها از توصیه‌های جدی ما است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------