هواشناسی ایران (۱۴۰۰/۰۵/۱۵)؛ هشدار سیلاب و آبگرفتگی معابر در ۱۹ استان؛ گرمای بی سابقه در پاییز



وضعیت آب و هوای کشور،اخبار اجتماعی،خبرهای اجتماعی
سازمان هواشناسی با اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی در کشور نسبت به وقوع ابگرفتگی معابر و سیلاب ناگهانی در ۱۹ استان هشدار داد.

به گزارش تسنیم، بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی طی 2 روز آینده در برخی مناطق آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب و ارتفاعات غرب اصفهان، چهارمحال و بختیاری، فارس، ارتفاعات استان‌های مرکزی، بوشهر، کرمان و هرمزگان دامنه و ارتفاعات استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، قزوین، البرز، تهران و سمنان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رشد ابر، رگبار باران،‌ وزش باد شدید موقتی، رعدوبرق و در مناطق مستعد احتمال خیزش گردوخاک پیش بینی می‌شود.

 

فردا همچنان در مناطق ذکر شده بارش‌ها ادامه دارد و در استان‌های واقع در شمال غرب و غرب بر شدت آن افزوده می شود. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی روزهای یکشنبه و دوشنبه آینده آسمان در اکثر مناطق کشور صاف است و در برخی مناطق استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و شمال اردبیل افزایش ابر، بارش پراکنده، گاهی رعدوبرق و وزش باد روی می‌دهد.

 

سه شنبه در اکثر مناطق کشور جو آرام و آسمانی صاف پیش بینی شده است. طی 5 روز آینده در برخی مناطق شمال شرق، شرق، مرکز و جنوب شرق کشور به ویژه در منطقه زابل و خراسان جنوبی در برخی ساعات وزش باد شدید با احتمال خیزش گردوخاک و کاهش دید افقی و کیفیت هوا پیش بینی می‌شود.

 

توصیف سامانه اول: ادامه فعالیت سامانه بارشی

نوع مخاطره: رگبار باران و رعدوبرق، وزش بادشدید موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ

 

منطقه اثر:

جمعه 1400/05/15 : جنوب آذربایجان غربی، جنوب آذربایجان شرقی، کردستان، زنجان، قزوین، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، فارس، بوشهر، جنوب کرمان، شمال و غرب هرمزگان، شمال خراسان شمالی، ارتفاعات در استانهای البرز، تهران، سمنان، مازندران، گلستان.

 

شنبه 1400/05/16 : آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نوار غربی اصفهان، شمال و غرب فارس، ارتفاعات در استانهای البرز و تهران.

 

اثر مخاطره: احتمال جاری شدن روان آب در مسیل‌ها، احتمال برخورد صاعقه و بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، احتمال آبگرفتگی موقت و محدود.

 

توصیه: احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، تقویت سازه‌های موقتی، احتیاط در چرای دام در مسیل‌ها و مناطق مرتفع و احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی.

 

توصیف سامانه دوم: تقویت اختلاف فشار در سطح زمین (افزایش فعالیت بادهای 120 روزه)

نوع مخاطره: وزش باد شدید گاهی خیلی شدید و توفان گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا و دید افقی.

 

منطقه اثر: شرق خراسان جنوبی، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان.

 

اثر مخاطره: احتمال وقوع طوفان شن، خیزش گردوخاک، کاهش دید، تاخیر در پروازهای احتمالی، کاهش کیفیت هوا، اختلال در تردد جاده‌ای و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی.

 

توصیه: خودداری از تردد غیر ضروری برای تمام گروه ها، احتیاط در تردد جاده ای، محکم کردن سازه‌های موقت، تابلوهای تبلیغاتی، احتیاط در عبور از مجاورت ساختمان های نیمه کاره.

 

 ***

 

پاییز امسال، گرمتر از حالت عادی است

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با بیان اینکه پاییز امسال نیم تا یک درجه گرمتر از حالت عادی است، گفت: بر اساس تغییرات اقلیمی در ایران، فراوانی و شدت وقوع پدیده‌های حدی مثل امواج گرمایی، سیل، تگرگ و بارندگی‌های شدید و ... در کشور رو به افزایش است.

 
«صادق ضیائیان» روز جمعه در گفت‌وگو با ایرنا درباره چرایی علت سیلاب‌های تابستانی در کشور و ادامه آن در هفته‌های آینده، افزود: این بارش‌ها غیر معمولی نیست و در سواحل دریای خزر بارش‌های تابستانی هرساله وجود دارد؛ هم چنین در خطه جنوب بارش موسمی هر ساله قابل پیش بینی است.

 

وی گفت: عمدتا بارش‌های تابستانی از «ابرهای همرفتی» شکل می‌گیرد و خاصیت ابرهای همرفتی رگبار باران با شدت زیاد است که در محدوده جغرافیایی محدود و کوچک رخ می‌دهد و اثر آن در کاهش خشکسالی نیز محدود است.  

 

ضیاییان اضافه کرد: در روزهای آینده برای نوار شمالی کشور و در بخش‌هایی از جنوب کرمان، فارس، کهکیلویه و بویراحمد بارش رگباری خواهیم داشت. در هرمزگان و غرب کشور هم بارش‌های رگباری ادامه دارد.  

 

رییس مرکز ملی پیش بینی ادامه داد: بر اساس تغییرات اقلیمی که برای کشور ما رخ داده است اکنون و در آینده «پدیده‌های حدی» مثل سیل، رعد و برق، رگبار ناگهانی، گرما و سرمای شدید افزایش خواهد داشت و تعداد و شدت وقوع آن افزایش خواهد یافت.

 

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: امسال در فصل بارش (زمستان)، بارش مناسب نداشتیم و بر این اساس برای کل سال زراعی کاهش بارندگی ثبت شده است.

 

وی گفت: نقشه‌ها درحال حاضر نشان می‌دهد در پاییز امسال با احتمال ۶۰ تا ۷۰ درصد، کم بارشی در حدود سی درصدی نسبت به بلند مدت خواهیم داشت؛ یعنی احتمال دارد ۲۰ تا ۳۰ درصد بارش‌های پاییزی امسال نسبت به بلند مدت کاسته شود. انتظار داریم بارندگی های پاییزی دیرهنگام شروع شود و پاییز امسال نیم تا یک درجه گرمتر از نرمال باشد. شایان ذکر است بارش های سیل آسا در زمره پیش بینی های فصلی و ماهانه جای ندارد و پیش بینی آنها چند روز قبل از وقوع قابل پیش بینی است.

 

به گزارش ایرنا، تازه‌ترین گزارش مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی بیانگر آن است که از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه۱۳۹۹ ) تا هفتم تیرماه ۱۲۹.۹ میلی‌متر بارش رخ داده و این درحالی است که در دوره بلندمدت ۲۲۴.۳ میلیمتر بارندگی اتفاق افتاده و این موضوع کاهشی به میزان ۴۲.۱ درصد را نشان می‌دهد.

 

این میزان کاهش بارش اثر منفی خود را بر روی موجودی مخازن سدها گذاشته و سبب کاهش بیش از ۴۹ درصدی آب موجود در مخازن سدها شده که همین امر تامین آب را با چالش‌های جدی همراه کرده است.

 

براساس گزارش مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی، از ابتدای تیرماه تا هفتم این ماه،  فقط یک دهم میلی‌متر بارندگی روی داده که در مقایسه با دوره بلندمدت که ۰.۹ میلیمتر بوده، کاهشی ۸۶.۷ درصدی را نشان می‌دهد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------