بی‌آبیِ اصفهانی‌ها در سالِ پر بارش



 اخبار اجتماعی ,خبرهای اجتماعی,زاینده رود
‌می‌گویند ذخیره سد زاینده رود دوباره مطلوب شده، اما طی یک هفته آینده این دومین روزی است که در گرمای تابستان، بی آب هستیم. این گفته یکی از شهروندان از قطعی آب منزلشان است. 

‌به گزارش ایسنا، بارش‌های بالاتر از حد نرمال طی بهار امسال در کشور و به خصوص سرچشمه زاینده رود موجب ذخیره خوب این سد شد، تا جایی که بنابر اعلام شرکت آب منطقه‌ای ذخیره سد زاینده رود در حال حاضر بیش از ۸۲۰ میلیون مترمکعب است، اگر چه مدیران این شرکت طی بهار امسال در مصاحبه‌های خود بارها اعلام کردند که تابستان امسال همانند سال گذشته مشکلی در تأمین آب شرب اصفهان نداریم، اما موضوع صرفه جویی آب همچنان در دستور کار است، با این وجود طی دو هفته گذشته شهروندان اصفهانی در نقاط مختلف شهر از جمله ملک شهر، بزرگمهر، فروغی، بهارستان و … بارها و بارها از افت فشار و قطعی آب گلایه داشته اند.

 

یکی از شهروندان در محدوده خیابان بزرگمهر، به خبرنگار ایسنا، گفت" متأسفانه طی دو هفته گذشته و درست در اوج گرما آب به طور کامل قطع می‌شود و حتی تا نیمه‌های شب نیز درگیر قطعی آب هستیم".

 

شهروند دیگری در خیابان فروغی اصفهان نیز با همین گلایه می‌گوید "متأسفانه در ساعات مختلف روز با افت شدید فشار و بعضاً قطعی آب مواجه هستیم و در پیگیری از شرکت آب جواب درستی دریافت نکرده ایم".

 

شهروند دیگری در خیابان هشت بهشت با گلایه می‌گوید: سال گذشته بهانه ذخیره اندک سد زاینده رود بود، اما امسال بارش‌ها مناسب بود و در اخبار ذخیره آب سد مناسب گزارش می‌شود، اما در اوج گرما با قطعی آب مواجه می‌شویم.

 

اگرچه میزان قطعی آب در اصفهان به گستردگی تابستان سال گذشته نیست، اما شهروندان در ساعات مختلف روز با افت فشار و قطعی آب به خصوص در طبقات بالای منازل مواجه می‌شوند.

 

البته که مدیران آب اصفهان بر این تاکید دارند که تقریباً در ۹ ماه سال و تا دمای ۳۳ درجه در تأمین آب شرب مردم مشکلی نداریم، اما با بالا رفتن دمای هوا به بیش از ۳۳ درجه پنج درصد نیاز آبی اصفهان افزایش می‌یابد و در شرایطی که سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ تنها قادر به تأمین ۱۲ مترمکعب تأمین آب است، در این شرایط شاهد کمبود دو و نیم تا سه مترمکعب آب بر ثانیه در سامانه هستیم که باید با مدیریت مصرف و فشار، شرایط را پشت سر گذاشت.

 

گلایه مردم از افت شدید و قطعی آب در حالی با افزایش گرمای هوا بیشتر می‌شود که بنابر اعلام شرکت آب و فاضلاب اصفهان، شبکه آبرسانی شهر اصفهان و سامانه ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا مجهز به سامانه هوشمند تله متری است که موجب توزیع میلیمتری آب می‌شود و تمام نقاط شهر مجهز به ایستگاه آنلاین مدیریت فشار است.

 

البته هفته گذشته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در جمع خبرنگاران آب پاکی را روی دست مردم ریخت و تاکید کرد: حتی اگر سد زاینده رود هم سرریز کند، اگر سامانه دوم آبرسانی اصفهان در مدار نباشد، ظرفیت سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ همچنان دچار کمبود است، چرا که افق سامانه اول آبرسانی اصفهان بزرگ در سال ۸۶ به اتمام رسیده است و بعد از این سال باید طرح دیگری وارد مدار می‌شد.

 

به گفته امینی، در حالیکه اجرای این سامانه باید در سال ۸۶ به اتمام و تحویلِ شرکت آب و فاضلاب اصفهان می‌شد، اما به دلایل اداری و برخی مجوزها این پروژه مهم هنوز به اتمام نرسیده است. البته باید توجه داشت که این طرح به عنوان طرح پدافند غیرعامل بعد از اتمام موجب حل مشکل جمعیت چهار میلیونی استان اصفهان می‌شود.

 

او البته تاکید کرد: با وجود کمبود آب اصلاً جیره بندی آب نداریم و با مدیریت مصرف و توزیع تابستان را با خیال راحت پشت سر می‌گذاریم.

 

سخنگوی شرکت آبفای استان اصفهان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا- در پاسخ به گلایه مردم نسبت به افت فشار و قطعی آب در مناطق مختلف اصفهان، می‌گوید: با توجه به منابع تأمین آب، شرکت آبفا پیش از این نیز قطعی و افت فشار آب را در پیک مصرف تابستان و زمانی که دما به صورت مستمر بالای ۳۵ درجه باشد، پیش بینی کرده بود.

 

به گفته علی اکبر بنی طبا، حداکثر ظرفیت اسمی تصفیه خانه باباشیخعلی اصفهان حدود ۱۰.۳ مترمکعب در ثانیه است که می‌توانیم استفاده و وارد شبکه توزیع آب کنیم، همچنین حدود ۱.۲ مترمکعب نیز از منابع چاه‌ها تأمین می‌شود و در مجموع حداکثر ظرفیت تأمین آب شرب ۵۶ شهر و بیش از ۳۰۰ روستا در حوزه آبرسانی اصفهان بزرگ به میزان ۱۱.۵ مترمکعب بر ثانیه از زاینده رود بهره مند می‌شوند.

 

وی افزود: در پیک مصرف با توجه به موجودی ۱۱.۵ مترمکعب بر ثانیه بین ۲.۵ تا ۳ مترمکعب بر ثانیه با کمبود آب مواجه هستیم چرا که در پیک مصرف در فصل تابستان بین ۱۴ تا ۱۴.۵ متر مکعب میزان مصرف است و ما دچار کمبود می‌شویم.

 

وی اظهار کرد: اگر دمای هوا ۳۳ درصد باشد منابع آبی موجود تکافوی نیاز ما را می‌دهد، اما در دمای هوا بیشتر با توجه به اینکه سیستم‌های برودتی وارد مدار می‌شود و تبخیر آب بالاتر می‌رود منابع موجود اصفهان دیگر تکافوی نیاز مردم نخواهد بود.

 

سخنگوی شرکت آبفای استان تاکید کرد: چاره‌ای نداریم که تا زمان تکمیل سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ از منابع محلی و چاه‌ها استفاده کنیم، البته استفاده از چاه‌ها به منزله این نیست که در کیفیت آب شرب مردم اختلال ایجاد شود، به طور قطع آب موجود از شاخص‌های لازم برای شرب و بهداشت برخوردار است و وضعیت آن از سوی دستگاه نظارتی و مرکز بهداشت بررسی می‌شود و کیفیت آب هیچ مشکلی ندارد.

 

وی با بیان اینکه در مجموع برداشت ما از چاه‌ها ۱۲۰۰ لیتر بر ثانیه است در حالی که ۱۰ هزار و ۳۰۰ لیتر آب از تصفیه خانه باباشیخعلی تأمین می‌شود، تاکید کرد: در این شرایط و در فصل گرم ناچار به استفاده از منابع محلی هستیم، چرا که از ابتدای هفته نخست تیرماه با افت فشار و قطعی آب در برخی نقاط شهر و شهرستان‌ها مواجه بودیم.

 

بنی طبا در خصوص مدیریت مصرف نیز، تصریح کرد: شهروندان باید مطابق سال گذشته که ۷ درصد کاهش مصرف آب نسبت به سال ۹۶ داشتند، امسال نیز این روند حفظ کنند و جاری بودن زاینده رود را چراغ سبزی برای عدم مدیریت مصرف تلقی نکنند و اگر همانند سال گذشته رفتار کنند، گذر از گرمای تابستان به راحتی میسر خواهد بود، با این وجود انتظار می‌رود که سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ هر چه سریع‌تر راه اندازی شود.

 

وی با تاکید بر اینکه شرکت آبفا در ارتباط با سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ کوتاهی نکرده است، گفت: شرکت‌های آبفای شهری متولی تأمین آب نیستند و مجری سامانه دوم آبرسانی اصفهان بزرگ شرکت آب منطقه‌ای است و باید از این مجموعه مطالبه گری کرد.

 

بنی طبا گفت: امیدواریم با تلاش صورت گرفته آسیب‌های ناشی از کمبود آب و محدودیت منابع آبی به حداقل کاهش یابد و با بهره برداری از این سامانه در سال‌های آینده با مشکل مواجه نشویم. البته در شرایطی که مردم دچار کمبود و افت فشار آب هستند می‌توانند نسبت به تهیه ذخایر استراتژیک آب یا همان پمپ آب اقدام کنند.

 

وی به شهروندان توصیه کرد تا از مخازن ذخیره آب استفاده کنند به این دلیل که پمپ‌های داخل منازل یکی از مخازن استراتژیک هستند و به منابع آبی ذخیره اصفهان کمک می‌کنند.

 

سخنگوی شرکت آبفای اصفهان تاکید کرد: تا زمانی که تأمین آب شرب اصفهان در شرایط مطلوبی قرار نگیرد، به صورت مؤکد برای انشعابات مسکونی و غیرمسکونی، استفاده از این مخازن را تاکید می‌کنیم که البته شهروندان بعد از نصب مخازن، باید اقدام به نصب پمپ کنند.

 

ایسنا / ریحانه سجادی 

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------