فوتبال و تکنیک، فدای چمن!



اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,فوتبال و تکنیک

از پارک دوپرنس تا آزادی
فوتبال و تکنیک، فدای چمن!

بازیکنانی که در 12-10 سال اخیر تحت عنوان لژیونر به اروپا رفته بودند و محیط تازه‌ای را تجربه می‌کردند، با یک اتفاق تازه در باشگاه‌هایشان مواجه می‌شدند

همیشه 10 دقیقه قبل از بازی‌‌ها سیستم آب‌پاشی ورزشگاه‌ها به یکباره شروع به کار می‌کرد و برای دقایقی چمن ورزشگاه را آب می‌داد. بازی که به نیمه می‌رسید و بازیکنان به رختکن می‌رفتند، بین دو نیمه دوباره آب‌پاش‌ها از زمین بیرون می‌آمد و همین اتفاق تکرار می‌شد.

بسیاری از لژیونرهای ما که از زمین‌های درب و داغان ایران به فوتبال اروپا رسیده بودند، بی‌آنکه دلیل این اقدام را بدانند، بر اساس تصورات شخصی خود به تحلیل این کار می‌پرداختند. مثلا یکی از همین بازیکنان برای دوستانش تعریف می‌کرد که در باشگاه ما قبل بازی و بین دو نیمه به زمین ورزشگاه آب می‌دهند تا تیم حریف سر بخورد یا چون تیم حریف روی زمین و تکنیکی بازی می‌کرد، با گل‌آلود کردن چمن تیم میزبان قصد مهار بازیکنان تکنیکی حریف را داشت. این تصور حتی نزد بسیاری از خبرنگاران و گزارشگران تلویزیونی هم وجود داشت و بارها در مسابقات خارجی وقتی بین دو نیمه یا پیش از شروع بازی‌ سیستم آب‌پاشی شروع به کار می‌کرد، آقای گزارشگر بی‌خبر از همه جا با خنده و تمسخر جوری برای مخاطبان تلویزیونی به تشریح حادثه غیرمترقبه می‌پرداخت که انگار از سوی میزبان گافی صورت گرفته یا مسوول این بخش به اشتباه دستش روی دکمه خورده که این ماجرا پدیده آمده است.


چند روز پیش یک شبکه تلویزیونی خارجی گزارشی تهیه کرده بود از باشگاه پاری‌سن‌ژرمن فرانسه. در بخشی از این گزارش به وضعیت چمن ورزشگاه پارک‌دوپرنس اشاره می‌شد.

 

در این بخش از گزارش گفته می‌شد باشگاه پاری‌سن‌ژرمن بازیکنان تکنیکی و سرعتی زیادی دارد و فوتبال این تیم روی زمین است و برای مربی آنها کیفیت زمین از درجه اهمیت بالایی برخوردار است به همین خاطر مسوولان باشگاه یک متخصص از انگلیس استخدام کرده‌اند که وظیفه‌اش نگهداری و مراقبت از چمن ورزشگاه است. پاری‌سن‌ژرمن ماهی 20 هزار یورو به این متخصص می‌پردازد تا نظارت کافی بر کیفیت زمین داشته باشد و از همه جالب‌تر اینکه چمن را جوری کوتاه کند که بازیکنان پاری‌سن‌ژرمن بهترین کیفیت بازی را از خود به نمایش بگذارند. در این برنامه تلویزیونی اعلام شد که اندازه چمن چیز محرمانه‌ای است که کسی از آن خبر ندارد و تقریبا در تمام باشگاه‌های مطرح دنیا این مساله افشا نمی‌شود.


یک صحنه از کارلوس کی‌روش در ذهن داریم که سرمربی تیم ملی روی چمن کمپ تیم‌های ملی راه می‌رود و از وسط زمین چند عدد قارچ می‌چیند و بعد وقتی با خبرنگاران مواجه می‌شود، با کنایه می‌گوید: «این زمین به درد درست کردن سوپ می‌خورد!» جدا از این اظهارنظر خاص، بارها کارلوس کی‌روش به وضعیت چمن کمپ تیم‌های ملی اعتراض داشته که پستی و بلندی‌های فراوانی دارد و برای یک تیم فوتبال حرفه‌ای در سطح بین‌المللی مناسب نیست.

 

البته این را هم بدانیم که زمین کمپ تیم‌های ملی جزو بهترین چمن‌های تمرینی فوتبال در ایران است. همین زمین بارها صدای اعتراض کی‌روش را بلند کرده که نه تنها مسطح نیست، که به دلیل نداشتن زیرسازی مناسب خشک و سفت به نظر می‌رسد که موجب آسیب‌دیدگی بازیکنان می‌شود. از همه مهم‌تر نمی‌توان روی این زمین فوتبال تکنیکی و باکیفیت را تمرین کرد.


حال چاره چیست؟ وقتی بهترین زمین تمرینی ایران از استانداردهای دنیا کیلومترها فاصله دارد، چاره‌ای نیست جز اینکه تیم ملی در ورزشگاه 100 هزار نفری تمرین کند که لااقل زمینی مسطح دارد. البته شاید برای چند روز با این درخواست کی‌روش موافقت شده اما در مجموع مسوولان ورزشگاه آزادی به سختی این زمین را در اختیار کی‌روش می‌گذارند و با کلی مکاتبه، نامه‌نگاری و در نهایت التماس، شاید فقط چند جلسه به تیم ملی اجازه تمرین در این زمین داده شود.


برگردیم به سیستم آب‌پاشی زمین قبل و بین دو نیمه مسابقه در ورزشگاه‌های اروپایی، البته آنهایی که برای مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا به قطر رفته بودند یا خبرنگارانی که همراه تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان به ژاپن و کره رفته‌اند، یا در ورزشگاه‌های جام جهانی برزیل، بارها این اتفاق تکرار شده است اما دلیل این کار چیست؟ کارلوس کی‌روش بارها و بارها از مسوولان ورزشگاه آزادی خواسته تا قبل و بین دو نیمه بازی‌های تیم ملی در آزادی به سبک بازی‌های بزرگ دنیا چمن ورزشگاه آزادی برای دقایقی آبیاری شود تا بازیکنان تیم ملی روی زمین خیس بازی کنند اما تا امروز نتوانسته حرف خود را به کرسی بنشاند.


استدلال کی‌روش جالب است؛ در تمام دنیا برای آنکه سرعت بازی بالاتر برود و بازیکنان تکنیکی بهتر بتوانند با توپ روی زمین بازی کنند، قبل و بین دو نیمه بازی‌ها به زمین آب می‌دهند اما در ورزشگاه آزادی در بازی‌های باشگاهی که هیچ، حتی برای بازی‌های حساس و سرنوشت‌ساز تیم ملی هم با این درخواست کی‌روش موافقت نمی‌شود.

 

چمن ورزشگاه آزادی نیز همواره بلند است و مطابق اندازه‌ای که سرمربی تیم ملی می‌خواهد کوتاه نمی‌شود اما استدلال مسوولان چمن ورزشگاه آزادی در مواجهه با درخواست‌های حرفه‌ای کی‌روش جالب است: «چمن خراب می‌شود!»

 

اخبار ورزشی - ایران ورزشی

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------