آقای اسکوچیچ؛ با یک خداحافظی خوشحال‌مون کن



دراگان اسکوچیچ ,اخبار ورزشی ,خبرهای ورزشی
دراگان اسکوچیچ که در تیم‌های متوسط باشگاهی ایران مربیگری کرده بود و تلاش‌هایش برای رسیدن به نیمکت یک تیم باشگاهی مدعی نتیجه نداشت سرمربی تیم ملی شد! اما منتقدانش می‌گویند خوش‌شانس بود که در گروه ساده‌ای قرار گرفت.

 بعد از جدایی کارلوس کی‌روش از تیم ملی فوتبال ایران گزینه‌های متعدد خارجی برای جایگزینی وی مطرح شدند؛ از برانکوی کروات گرفته تا رنار فرانسوی اما درنهایت کسی که ظاهرا جزء گزینه‌های نهایی نبود به‌عنوان سرمربی انتخاب شد و سکان هدایت تیم ملی به ویلموتس رسید. این مربی بلژیکی اما به‌قدری بد کار کرد که برای نخستین‌بار تیم ملی در مرحله اول مقدماتی درمعرض حذف‌شدن قرار گرفت و اخراج شد تا این‌بار یک مربی عجیب‌تر سرمربی ایران شود.

 

دراگان اسکوچیچ که در تیم‌های متوسط باشگاهی ایران مربیگری کرده بود و تلاش‌هایش برای رسیدن به نیمکت یک تیم باشگاهی مدعی نتیجه نداشت سرمربی تیم ملی شد! مربی کروات توانست تیم ملی را مانند دوره‌های قبلی از مرحله اول به مرحله نهایی مقدماتی برساند و انصافا نتایج خوبی هم در این مرحله کسب کرد و ایران با او خیلی زودتر از موعد به جام‌جهانی رسید، با این حال منتقدانش می‌گویند خوش‌شانس بود که در گروه ساده‌ای قرار گرفت که تنها رقیب جدی‌اش کره‌جنوبی بود که در دو بازی رفت و برگشت مقابل این تیم هم تنها یک امتیاز گرفت و عملکرد تاکتیکی تیمش مقابل چشم‌بادامی‌ها نیز کاملا ناامید‌کننده بود.

 

حالا این گروه از اهالی فوتبال که کم هم نیستند می‌گویند اگرچه اسکوچیچ کارنامه بدی نداشته اما در دو مسابقه مهم دوران حضورش در تیم ملی عملکرد خوبی نداشت و نشان داد که برای هدایت تیم ملی در مسابقات مهم جام‌جهانی گزینه قابل‌اعتمادی نیست. ضمن اینکه نزدیکان به تیم ملی هم گواهی می‌دهند سرمربی کروات رابطه احساسی و نزدیکی با شاگردانش ندارد و ماجرای طارمی هم گواه این ادعاست.

 

تیم ملی اگرچه در جام‌جهانی قطر با قرعه نسبتا ایده‌آل (درمقایسه با سایر تیم‌های آسیایی) مواجه شده اما برای صعود از گروه به‌عنوان تیم دوم هرگز کار ساده‌ای ندارد؛ چراکه باید با آمریکا که بازیکنانش در تیم‌های مطرحی مثل منچسترسیتی، بارسلونا، چلسی، یوونتوس، دورتموند و... توپ می‌زنند رقابت کند و رقیب سوم هم یکی از سه تیم اروپایی ولز، اسکاتلند و اوکراین خواهد بود که با توجه به تاریخ تقابل ما با تیم‌های اروپایی می‌توان گفت این نسل خوب از فوتبالیست‌های ما در همین گروه هم کار بسیار سختی برای صعود دارند.

 

با این حال عملکرد نسبتا خوب تیم ملی در دوره قبلی جام‌جهانی این باور را ایجاد کرده که ایران توان صعود به مرحله بعدی جام‌جهانی را دارد و با توجه به سابقه پیروزی مقابل آمریکا می‌توان امیدوار بود که دوباره این اتفاق تاریخی تکرار و این‌بار با صعود به مرحله بعدی همراه شود اما نگاهی به بازی اخیر تیم ملی مقابل کره‌جنوبی و ضعف‌های شدید دفاعی نگرانی‌ها را افزایش داده و این سوال مطرح شده که آیا با اسکوچیچ می‌توانیم صعود از گروه دوم جام جهانی قطر را جست‌وجو کنیم؟ اگر نگاه فنی به ماجرا داشته باشیم جواب قطعا خیر خواهد بود.

 

طباطبایی: برای تغییر به قدر کافی فرصت داریم

هادی طباطبایی یشکسوت ایران در این خصوص و همچنین وضعیت تیم ملی و رقیبان کشورمان به سوالات خبرنگار «فرهیختگان» پاسخ داد که در ادامه می‌خوانید. 

 

قرعه‌کشی مرحله گروهی انجام شد و تیم ملی حریفانش را شناخت. نظر شما درخصوص هم‌گروهی‌های کشورمان چیست؟

به نظر من قرعه تیم ملی، قرعه بدی نیست. نسبت به تیم‌های آسیایی، به غیر از قطر که میزبان مسابقات است، ما در گروه خوبی قرار داریم، به نظرم گروه Aو B گروه‌های خوبی نسبت به سایر گروه‌هاست.

 

به‌طورکلی ارزیابی شما از گروهی که در آن قرار گرفتیم و رقبایمان چیست؟

ارزیابی عملکرد تیم ملی بستگی به تدارکات این تیم ملی و شرایطی که برای تیم فراهم می‌کنیم، دارد وگرنه بازیکنان خوبی داریم که بسیاری از آنها در شرایط عالی بازی می‌کنند. اما برای موفقیت فقط وجود بازیکن باکیفیت کافی نیست.

 

نسبت به دوره‌های قبل که در جام‌جهانی حضور داشتیم، این گروه را چطور می‌بینید؟

هم‌گروه‌های تیم ملی هم نسبت به دوره‌های قبلی خوب است، ما در مقدماتی هم در گروه خوبی بودیم؛ الان هم در گروه خوبی هستیم.

 

سخت‌ترین بازی‌مان با کدام تیم است؟‌

خب مشخص است که سخت‌ترین بازی ما در مقابل انگلستان است، اما این نکته را باید درنظر بگیریم‌ که درست است مقابل تیم‌های قوی، با‌انگیزه و خوب ظاهر می‌شویم اما امروزه تمام تیم‌ها با آنالیز کامل مقابل حریفان ظاهر می‌شوند، شما ببینید سرمربی انگلیس واکنشی به حضور تیم آسیایی در گروه نداشت و چون شناخت کافی ندارند، نظری نداد.

 

شناختی از دیگر رقیبان کشورمان دارید؟

شناختی نسبت به تیم آمریکا ندارم برای همین در رابطه با این تیم اظهارنظر نمی‌کنم اما درباره سه تیم که در پلی‌آف قرار دارند، اوکراینی‌ها به‌دلیل شرایطی که دارند، پرانگیزه هستند. درمجموع هرکدام صعود کنند، تیم اروپایی هستند و تیم‌های اروپایی تجربه بالایی دارند، چون بازی کردن در مقابل تیم‌های خوب برایشان فراهم است اما ما به‌سختی در مقابل تیم‌های طراز اول اروپایی بازی می‌کنیم.

 

از نظر شما، شانسی برای صعود از این گروه داریم؟‌

بدون شانس نیستیم ولی فوتبال هم منطقی دارد و باید آن را رعایت کرد. باید اول با تیم‌های سخت‌تر بازی تدارکاتی انجام دهیم و هرچه به بازی‌ها نزدیک می‌شویم بازی‌های راحت‌تری انجام دهیم. به نفع‌مان است با تیم‌هایی که مشابه هم‌گروهی‌های ما هستند بازی کنیم.

 

شما یکی از منتقدان اسکوچیچ بودید، هنوز هم معتقدید با این مربی در جام‌جهانی موفق نمی‌شویم؟

 از روز اول درمورد کیفیت تیمی صحبت می‌کردم، این درست که نتیجه گرفتیم اما نتیجه‌گیری و توسعه کیفیت تیمی دو موضوع مجزاست و پیشرفتی در توسعه کیفیت ندیده‌ایم. تیم ملی با بازیکنان طراز اولی که دارد به نظر من با هر مربی‌ای می‌توانست این نتایج را بگیرد، چون در گروه راحتی قرار داشتیم، نباید نگاه سطحی داشته باشیم، باید بررسی کنیم که چه تیم‌هایی را بردیم، اگر در گروه دیگر قرار داشتیم هم همین نتایج را می‌گرفتیم؟ شاید اتفاقات دیگری رقم می‌خورد. کیفیت فنی در تیم ندیدم. از بازی اول تا بازی‌ آخر بیشتر کیفیت بازیکنان‌مان به چشم آمد که با غیبت دو، سه نفر از آنها دیدیم که تیم دچار مشکل می‌شود. این بازیکنان در شرایط فنی بهتر به نظرم عملکرد خیلی خوبی خواهند داشت.

 

تا زمان باقی‌مانده به بازی‌ها تغییر مربی ممکن است به ضررمان تمام شود؟‌

خیر، بسیاری از تیم‌ها بعد از صعود و قبل از شروع سرمربی خود را عوض می‌کنند و به نظرم اگر قرار به تغییر است به قدر کافی فرصت داریم. البته هرگونه تغییرات به کارشناسی‌های انجام‌شده در فدراسیون بستگی دارد که چه شرایطی برایشان اهمیت دارد، من از اول مخالف این مربی بودم و اعتقاد دارم افتخار صعود در این گروه می‌توانست نصیب مربی داخلی شود.

 

یعنی با یک مربی ایرانی هم صعود می‌کردیم؟

بله، چون اصلا کار سختی نبود و می‌شد از وحید هاشمیان استفاده کرد و این افتخار نصیب خودی‌ها شود.

 

شما برای جام‌جهانی موافق مربی ایرانی هستید یا خارجی؟

در شرایط فعلی به این سوال جواب نمی‌دهم. اول باید تکلیف اسکوچیچ با تیم ملی مشخص شود.

 

اما حامیان اسکوچیچ می‌گویند او برخلاف ویلموتس که مربی اسم و رسم‌دارتری بوده، موفق عمل کرده است.

 

در دوره قبلی ما در گروه سختی قرار نداشتیم، ضمن اینکه نتیجه‌نگرفتن مربی بلژیکی را نباید دلیل بر این بدانیم که اسکوچیچ خوب کار کرده است. ویلموتس در هیچ‌جایی نتیجه خوب نگرفته و دیدید که از تیم باشگاهی در مراکش هم اخراج شد. او نباید ملاک ما باشد.

 

پس همچنان نظرتان به تغییر مربی است؟‌

 قبل از انتخاب مخالف اسکوچیچ بودم، الان هم اعتقاد دارم توسعه‌ای از نظر کیفیت در تیم ملی نداشتیم و همان نظر قبلی را دارم. کیفیتی از نظر فنی در بازی‌های تیم ملی در مرحله مقدماتی ندیدیم.

 

اعتقاد دارید با یکی مربی دیگر شانس بیشتری برای صعود داریم؟

نه! شانس برای همین مربی هم وجود دارد. در فوتبال نمی‌توانیم بگوییم مربی شانسی ندارد یا شانس دارد، اما حرفم این است: با اسکوچیچ کیفیت تیم ملی بهتر نشده است.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------