ایرانی ها روزانه چند هزار دلار قمار می کنند؟



اخبار,اخبار ورزشی,شرط‌بندي‌ها در فوتبال


اخبار ورزشی - بررسي روند مافياي فوتبال ايران با مجاز شدن سايت‌هاي شرط‌بندي
ايراني​ها روزانه 600هزار دلار قمار مي​کنند

چند ماه قبل خبر حضور بازيكنان ايراني فوتبال در شرط‌بندي‌هاي اينترنتي منتشر شد؛ خبرهايي كه حاكي از خرابكاري و به خطر انداختن روح فوتبال بود. رئيس فيفا هم پيشتر اعلام كرده بود كه شرط‌بندي‌هاي اينترنتي، خرابكاري‌ها و تباني در فوتبال امري اجتناب‌ناپذير است. اما نبايد فراموش كرد كه تمام اين اتفاقات روح فوتبال را خدشه‌دار مي‌كند.

اوايل امسال يوروپل از خرابكاري‌هايي در فوتبال جهان خبر داد و اعلام كرد: ريشه شرط‌بندي‌ها در كشورهاي آسيايي و آفريقايي است و شرط‌بندها در كشورهاي روبه توسعه بيشتر ديده مي‌شوند. آمار نشان مي‌دهد كه در آسيا نمودارها رو به بالاست و پول هنگفتي براي شرط‌بندي از كشورها خارج مي‌شود.

شرط‌بندي تهديدي براي فوتبال ايران
سال‌ها قبل به فكر كسي نمي‌رسيد كه مراكز غيرقانوني پيش‌بيني نتايج بازي‌هاي فوتبال كه به‌طور محلي و منطقه‌اي به خريداران كارت‌هاي پيش‌بيني نتايج را مي‌فروختند، به سايت‌هاي اينترنتي غيرمجاز پيش‌بيني نتايج تبديل شوند.


يکي از مجريان سايت‌هاي شرط‌بندي ايراني به «کسب‌وکار» گفت: طي ۲سال گذشته سايت‌هاي پيش‌بيني نتايج كه حالا به بنگاه‌هاي مجازي شرط‌بندي تبديل شده‌اند، بال و پر باز كرده و با كسب درآمدهاي ميليوني در روز همچنان به كار خود ادامه مي‌دهند و حتي درآمد يكي از اين سايت‌ها در روز به بالاي ۵۰ميليون تومان رسيده است که از کشور خارج مي‌شود. سايت‌هاي شرط‌بندي به روش خطي و لاين و يا تركيبي به پيش‌بيني نتايج بازي‌هاي فوتبال مي‌پردازند.

 

اين سايت‌ها با ريشه نام BET يا نظير آن اعدادي را براي هر بازي معرفي مي‌كنند؛ به عنوان مثال براي بازي‌هاي ايران اگر در ديدار استقلال و راه‌آهن سه عدد ۲، ۵/۳ و ۶ وجود داشته باشد، به اين معناست كه شانس برد استقلال بيشتر است. در بازي‌هاي اروپايي نيز تيم بارسلونا براي شرط‌بندان تحت هر شرايطي امتياز دارد.


نكته قابل تامل اين است كه حتي برخي اهالي فوتبال، مربيان و بازيكنان ايراني اعضاي اصلي مديريت اين سايت‌ها هستند. در ماه‌هاي اخير فساد مالي و تباني به دليل شرط‌بندي در فوتبال كشورهايي مثل كره‌جنوبي و تركيه جنجال‌هاي زيادي به پا كرد و باعث به وجود آمدن رسوايي‌هاي اخلاقي در بين اهالي فوتبال اين كشورها شد.


به نظر مي‌رسد مافياي شرط‌بندي با گردش مالي بالا در آستانه تاثيرگذاري روي مسابقات ليگ برتر ايران هستند. عزيز محمدي زماني كه رياست سازمان ليگ را بر عهده داشت، اعلام كرده بود از طريق هماهنگي با نهادهاي امنيتي، اين پديده شوم را در نطفه خفه مي‌كند اما تا امروز در اين زمينه اتفاقي نيفتاده است.

 

تحقيقات ميداني انجام شده «کسب‌وکار» در اين‌باره نشان مي‌دهد كه روزانه بيش از ۶۰۰ هزار دلار براي شرط‌بندي از كشور خارج مي‌شود. اگر دلار را ۳هزار تومان در نظر بگيريم به اين معناست كه در ايران روزانه يك‌ميليارد و ۸۰۰ ميليون تومان، ماهانه ۵۴ميليارد تومان و در سال ۶۴۸ميليارد تومان بر اثر شرط‌بندي از كشور خارج مي‌شود. ‌اين مبلغ يك‌ونيم برابر هزينه‌اي است كه فوتبال باشگاهي طي يك سال صرف برگزاري مسابقات مي‌كند.

برگه‌هاي مجاز و غيرمجاز
سال‌هاست كه بحث برگه‌هاي پيش‌بيني فوتبال مطرح بوده و در درستي و نادرستي آنها ابهامات زيادي وجود داشته است. قبلا مجوز اين كار را وزارت ارشاد صادر مي‌كرد و پس از آن اين برگه‌ها تحت ليسانس اتحاديه فوتبال منتشر شدند اما انگار پليس فتا جلوي اين برگه‌ها را نيز گرفته ‌است؛ شركت‌هاي كلاهبرداري هم در اين زمينه فعال هستند و از راه‌هاي فروش دستي يا اينترنتي پول‌هاي كلاني به جيب مي‌زنند.


اما روند برگه‌هاي پيش‌بيني نتايج مسابقات به اين صورت است كه در يك برگه ۱۵ بازي وجود دارد كه بايد طبق تعرفه‌هاي موجود در پشت برگه نتايج بازي‌ها را به صورت تركيبي از برد، باخت و مساوي در قالب تك نظر، دو نظر و سه نظر پيش‌بيني كرد يا مي‌توان برد و باخت و مساوي را با هم انتخاب كرد. در اصطلاح فرد بازي را مي‌خرد و هر اتفاقي بيفتد امتياز مي‌گيرد.


يکي ديگر از فعالان سايت‌هاي شرط‌بندي به «کسب‌وکار» گفت: همزمان براي بازي‌هاي ديگر هم مي‌توان تركيبي از اين انتخاب‌ها را به كار گرفت و بر اساس تعرفه‌هاي پشت برگه مسابقه را پيش‌بيني كرد. مثلا قيمت ۱۰بازي با سه نظر، ۵۹هزار تومان است ولي افراد مي‌توانند همه بازي‌ها را خريده و منتظر باشند كه برنده صددرصد بازي‌ها شوند اما بايد ۴۳ميليون تومان هزينه كنند.

شناسايي وب‌سايت‌هاي شرط‌بندي
رئيس پليس فتا ناجا با بيان اينكه وب‌سايت‌هاي شرط‌بندي در فضاي سايبر زمينه فعاليت بيشتري دارند و در سال‌هاي اخير رشد چشمگيري داشته‌اند، گفت: گردانندگان اين وب‌سايت‌ها طبق قانون مرتكب جرم شده‌اند و پليس با آنها برخورد مي‌كند. پليس فتا بر اساس ماده ۵۲ قانون جرايم رايانه‌اي مي‌تواند با قمارخانه‌هاي اينترنتي برخورد كند و دست پليس در اين رابطه باز است و امكان رسيدگي وجود دارد.


تر و خشك سوختند!
بر اساس اين قانون، پليس فتا ضمن برخورد با سايت‌هاي غيرقانوني و كلاهبردار از ادامه كار نمايندگي‌هاي مجاز نيز جلوگيري كرد.


برگه‌هاي شركت «نويد نود»، نمايندگي‌هايي در سراسر كشور دارد و تنها برگه مجوزدار است كه در بين علاقه‌مندان به فوتبال ايران، طرفداران زيادي دارد، مدت‌هاست كه درصدي از فروشش را به امور خيريه و بيماران سرطاني و ام‌اس اختصاص مي‌دهد. در اين برگه‌هاي پيش‌بيني فوتبال، كه به نوعي نظرسنجي فوتبالي است، شركت‌كنندگان با پرداخت كمترين مبالغ با هزار تومان، در پيش‌بيني شركت مي‌كنند و مي‌توانند براي بردن جايزه‌هاي درست، بخت‌شان را آزمايش كنند.


علاوه بر شركت‌هايي كه مجوز كار گرفته‌اند، سايت‌هايي مانند «ف. ب، ش. م، ج. د» امروزه كاربران زيادي را به خود جذب كرده‌اند كه براي گردانندگان آنها درآمدهاي هنگفت ميلياردي را در بردارد. به نظر مي‌رسد كه پليس فتا بايد در برخوردهايش با توزيع‌كنندگان برگه‌هاي غيرمجاز و بدون مجوز كه در شمال كشور و همچنين شهر تهران در حال فعاليتند، جدي‌تر برخورد كند.
 اخبار ورزشی -  سلام نو,روزنامه کسب و کار 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------