بررسی مشکلات کودکان طلاق در مدرسه و نحوه کنترل مشکلات



نحوه ی برخورد با دانش آموزان طلاق در مدرسه, افت تحصیلی کودکان طلاق, اثرات طلاق را بر روی فرزندان

افت تحصیلی ، یکی از رایج ترین مشکلات کودکان طلاق در مدرسه است

 

مشکلات کودکان طلاق در مدرسه و چگونگی رفتار مربیان آن‌ها

کودکان زیادی در جای جای دنیا هستند که به دلیل جدایی پدر و مادرشان از یکدیگر با بحران های مختلفی در مدرسه و خانه، دست و پنجه نرم می کنند و افت تحصیلی ، یکی از رایج ترین مشکلات کودکان طلاق در مدرسه است.

خانواده ها و طلاق

طلاق والدین، یکی از مشکلات و معضلاتی است که ممکن است گریبان گیر هر خانواده شود. این موضوع اجتماعی علاوه بر اینکه می تواند برای والدین کودک بسیار عذاب آور باشد، بلکه می تواند صدمات جبران ناپذیری را هم متوجه فرزندان خانواده کند. بنابراین یکی از اصلی ترین قربانیان طلاق، فرزندان خانواده هستند. این بچه ها اضطرابات شدید و استرس ها و تفکرات عجیب و غریبی را متحمل می شوند. به همین دلیل شاید درک آن ها کار سختی باشد. 

 

البته که هر کودک نسبت به جدایی و طلاق والدین خود با توجه به شرایط جدیدی که در آن قرار میگیرد، ممکن است رفتار متفاوتی نشان دهد. اما چیزی که درباره ی طلاق در یک خانواده به شدت واضح است، این است که هرگز نمی توانید اثرات طلاق را بر روی فرزندان تان نادیده بگیرید. با نادیده گرفتن این اثرات، تنها زمینه را برای تخریب درونی و بیرونی فرزندتان، راحت تر از هر زمان دیگری فراهم می کنید. 

 

مدرسه یکی از اولین بسترهایی است که تاثیرات جدایی و طلاق بر روی بچه ها را بروز می دهد. ببینید؛ کودکان ما به دلیل تجربه ی کم و سن پایینی که دارند، نمی توانند درک درستی از اعمال و رفتار بزرگ تر ها داشته باشند. این عدم درک باعث می شود که هضم یک سری از کارها مانند طلاق، برای فرزندان هرگز امکان پذیر نشود.  چرا که کودک نمی تواند بدون پدر و مادرش در کنار هم، لحظه، حال و آینده ای را برای خود متصور شود و همین موضوع زمینه را برای گوشه گیری، پرخاشگری، افت تحصیلی و قیاس دائم با دیگران برای کودک مدرسه ای تان فراهم می کند. 

 

بررسی مشکلات کودکان طلاق در مدرسه, کودکان طلاق, مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

 کنترل مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

 

افت تحصیلی؛ یکی از مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

در پاراگراف های قبلی نیز اشاره کردیم که یکی از اولین مکان هایی که فرزندان تاثیرات جدایی پدر و مادرشان از یکدیگر را در آن جا از خود بروز می دهند، مدرسه است. مدرسه جایی است که کودک تنهاست و می تواند خلقیات خود را راحت بروز دهد.

 

یکی از شدید ترین عکس العمل های بچه ها نسبت به جدایی پدر و مادرشان افت تحصیلی است. در واقع این موضوع بسیار طبیعی هم می باشد. چون کودک مانند قبل از فضای عادی زندگی شان برای خواندن درس هایش و انجام تکالیفش برخوردار نیست و شاید هم مجبور باشد که با یکی از والدین در خانه ی دیگری زندگی کند. این موضوع می تواند به شدت بر روی حس وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری کودک تاثیر بگذارد. از آنجایی که او نمی تواند اتفاقات پیش آمده برای خانواده اش را حل کند، مدام از انجام تکالیفش و یا تمرکز بر روی درس هایش طفره می رود. 

 

سنین 7 تا 9 سال، اوج شکوفایی یک کودک مدرسه ای است. کودکی که می تواند در این سن با تمام هم سن و سالان خود ارتباط موثری بگیرد، اگر دچار طلاق و یا جدایی والدین شود تمام اعتماد به نفس و تمرکز خود را در حین قیاس با هم سن و سالانش از دست خواهد داد.

 

بنابراین افت تحصیلی اولین نشانه ای است که به دنبال این اتفاق در کودک نمایان می شود. دعواها و کشمکش های پی در پی، بلاتکلیفی و بهم خوردن نظم زندگی روزمره، جابجایی های مدام و دیدن فقط یکی از والدین می تواند تمام حواس کودک را به سمت خود جلب کند و او را از درس و تکالیف خود دور نگه دارد. 

 

 بررسی مشکلات کودکان طلاق در مدرسه, کودکان طلاق, مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

گوشه گیری و انزوا طلبی؛ یکی از مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

 

گوشه گیری و انزوا طلبی؛ یکی از مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

دوران دبستان، دورانی است که بیش از هر زمان دیگری، صحبت کردن درباره ی خانواده، والدین و کلا پدر و مادر مطرح می شود. مشکلات موجود در خانواده باعث می شود که کودک نتواند حس خوبی از این جو بگیرد و دائما به گوشه گیری و انزوا طلبی پناه آورد. او دائم در حال قیاس خود با همکلاسی ها و دوستانش است و دائم در حال پرسیدن این سوال است که را من نمی توانم از این شرایط برخوردار باشم.

 

از این رو اعتماد به نفسش به شدت کاهش می یابد و برای برقراری ارتباط با سایرین، با مشکلات جدی مواجه می شود. کم حرف می شود، کم غذا می شود و تا حد ممکن سکوت و انزوا طلبی را بر هر چیزی ترجیح می دهد. 

 

این عکس العمل های کودک در اکثر مواقع ، زمان هایی رخ می دهد که کسی حتی صحبتی در این زمینه با او نمی کند اما به عنوان یک سیستم دفاعی قوی، گوشه گیری را انتخاب می کند. در این شرایط نیاز است که مربیان بسیار آگاهانه و هوشیارانه رفتار کنند. آن ها باید بتوانند با کمک مهارت های کودک شناسی درست و عمیق، شرایط درسی، تحصیلی و اجتماعی کودک را در مدرسه کنترل نمایند. 

 

بررسی مشکلات کودکان طلاق در مدرسه, کودکان طلاق, مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

مهارت های لازم برای کنترل مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

 

مهارت های لازم برای کنترل مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

قبل از هر چیزی نیاز است که جامعه، مربیان و خانواده در عین اینکه مراعات شرایط کودک را می کنند، از ابراز حس ترحم به او شدیدا خودداری نمایند. این کار باعث می شود که کودک بتواند در محیطی آرام و بدون نگاه ترحم آمیز رفتار کند. 

 

خیلی از بچه ها هستند که از این شرایط سوء استفاده می کنند و سعی می کنند امتیازاتی را از قبل ترحم و دلسوزی معلمان برای خودشان در نظر بگیرند. پس نیاز است که نسبت به این موضوع، کاملا آگاهانه رفتار شود. 

 

کمک گرفتن از یک روانشناس و یا مشاور کودک، باعث می شود تا خانواده بتوانند تسلط بهتری بر روی اثرات سوء طلاق بر روی کودک و خلقیات او داشته باشند. یادتان باشد که یک پدر و مادر، هر چقدر هم که از هم دور باشند، باز هم باید اولویت اصلی شان، فرزندشان باشد. چرا که آن ها در برابر کودک شان و زندگی او مسئولند. در نهایت کمک گرفتن از مشاور، باعث می شود هم والدین و هم کودک، در یک فضای سالم تری به جدایی و عواقب و تاثیرات آن بپردازند. 

 

گردآوری : بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------