یادداشت برداری کرنل؛بهترین راه برای یادداشت برداری



نحوه استفاده از روش یادداشت برداری کرنل, قواعد یادداشت برداری کرنل, مرور یادداشت های کرنل

روش یادداشت برداری کرنل چیست؟

 

روش یادداشت برداری کرنل چیست و چگونه به یادگیری ما کمک می کند؟

هدف از نگارش این محتوا آشنایی شما با روش یادداشت برداری کرنل است. بدون شک همه می دانیم که یکی از بهترین روش های افزایش دادن سطح یادگیری، خلاصه نویسی یا یادداشت برداری است. اما بسیاری از ما، با طرز صحیح یادداشت برداری، آشنا نیستیم و نمی دانیم اصلا یادداشت برداری درست چه ویژگی هایی دارد.

در این مطلب قصد داریم ، روش یادداشت برداری کرنل که یکی از بهترین و اصولی ترین روش های یادداشت برداری و خلاصه نویسی است را توضیح دهیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

 

معایب یادداشت برداری کرنل, مزایای استفاده از روش یادداشت برداری کرنل, روش یادداشت برداری کرنل

روش یادداشت برداری کرنل

 

اصول روش یادداشت برداری به سبک کرنل چگونه است؟

در حال حاضر یکی از ساده ترین و قابل فهم ترین روش های خلاصه نویسی، همین روش کرنل است. این روش خلاصه نویسی، هم مناسب دانش آموزان است و هم دانشجویان. اگر می خواهید به مانند بسیاری از افراد پیرامون خود، موفق شوید و با کمترین هزینه ی ممکن، بیشترین بازدهی را داشته باشید حتما اصول یادداشت برداری کرنل را یاد بگیرید.

 

چرا که این اصول به شما کمک می کند در کمترین زمان ممکن و با صرف کمترین زمان برای مطالعه، بیشترین بهره وری را داشته باشید. کافی است اصول این روش یادداشت برداری را یاد بگیرید و تا آخر عمر از آن استفاده کنید.

 

چگونه از روش یادداشت برداری کرنل استفاده کنیم؟

یکی از مهم ترین و خاص ترین ویژگی های این روش یادداشت برداری که سبب شده این روش خلاصه برداری، متمایز و متفاوت از سایر روش های یادداشت برداری باشد این است در این روش، به هیچ وجه، خبری از یادداشت های چندین باره ی مطالب و یا آوردن و کپی کردن عین مطالب کتاب بر روی کاغذ نیست. اتفاقا این نوع روش خلاصه برداری، در عین اینکه یک نقشه کشی ذهنی است یکی از بهترین و اقتصادی ترین روش های خلاصه برداری هم به شمار می رود.

این روش خلاصه برداری دارای سه مرحله ی کلی است که در ادامه ی مطلب به تشریح آن ها می پردازیم.

 

اصول و قواعد یادداشت برداری کرنل به چه صورت است؟

مراحل روش یادداشت برداری کرنل، شامل دو مرحله ی کلی است که به صورت زیر می باشد:

 

مرحله اول: بخش بندی کاغذ

مرحله ی اول به این صورت است که شما باید، کاغذ را به 4 قسمت تقسیم کنید تا نظم و سازماندهی مطالب شما بیشتر شود. این 4 قسمت شامل دو قسمت افقی و دو قسمت عمودی می باشند.

• ابتدا باید خطی را در سمت راست کاغذ خود بکشید تا کاغذتان به دو ستون عمودی، تقسیم شود.

 

• دقت داشته باشید که اندازه ی این ستون ها نباید مساوی باشد. بلکه قطر ستون سمت راست، باید 30 درصد از کاغذ و قطر ستون سمت چپ، باید 70 درصد از کاغذ را شامل شود. به زبان ساده تر، ستون سمت راستی، باریک تر از ستون سمت چپی است.

 

• خطوط این ستون ها نباید تا پایین صفحه امتداد داشته باشد. چرا که در بالا و پایین این کاغذ، باید دو خط افقی باریک رسم کنید. در ستون افقی پایین، باید خلاصه ی مطالب خود را ذکر کنید و در ستون افقی بالا، عنوان و موضوعتان را.

 

• اگر کاغذ یادداشتتان، از دفترهای معمولی است بهتر 5 یا 6 سانتی متر پایین کاغذ خود را به قسمت خلاصه نویسی اختصاص دهید.

 

مرحله دوم: نامگذاری هر قسمت 

بعد از اینکه کاغذ مخصوص روش یادداشت برداری کرنل را تقسیم کردید نوبت آن می رسد که هر بخش از آن را نام گذاری کنید. چرا که هر قسمت از این کاغذ، محل قرارگیری و یادداشت مطلبی خاص است. مشخص کردن هر قسمت و نام گذاری هر کدام از این قسمت ها ،نه تنها کمک می کند یادداشت های خلاصه شده ی شما نظم بیشتری داشته باشند بلکه سبب می شود مغز و توانایی های خود را بهتر، محک بزنید.

 

• قسمت افقی بالایی: مخصوص نوشتن عنوان، تاریخ و موضوع مطالب شما است. به طور کلی باید در این قسمت چیزی نوشته شود که به شما نشان دهد در کل کاغذ شما قرار است چه موضوعی نوشته شود.

 

• قسمت عمودی باریک یا ستون سر نخ: این قسمت، مخصوص نوشتن نکات کلیدی و ایده های اصلی متن است. در واقع شما باید در این قسمت، نشانه ها و یا سر نخ هایی به جای بگذارید که به یادگیری و یادآوری مطالب شما کمک کند. به عنوان مثال، اگر درس ها و مطالب شما به مانند مطالب ریاضی و فیزیک است می توانید در این قسمت، قضیه ها و یا فرمول هایی که باید حفظ کنید یا مفهوم آن ها را بفهمید را یادداشت کنید. به همین دلیل، اطلاعات داخل این قسمت، بسیار مهم می باشند. یا مثلا دوست دارید در شب امتحان، خلاصه های مهم درستان را مرور کنید. در این قسمت می توانید موضوعات و دسته بندی های خود را یادداشت کنید.

 

• قسمت عمودی پهن: این قسمت، مخصوص مطالب اصلی است و در واقع، مهم ترین مطالب خلاصه نویسی در این قسمت، یادداشت می شود. محتوای مد نظر خودتان را، اگر خواندنی و یا تماشایی است را به زبان خودتان، در این قسمت یادداشت کنید. از شکل و نمودار هم می توانید استفاده کنید. مثلا اگر در ستون سمت راست، فرمولی نوشته اید در این قسمت می توانید نام کاشف آن یا نکات مربوط به آن را بنویسید.

 

حتما سعی کنید که از کپی کردن مطالب، در این قسمت خودداری کنید. چرا که محتوایی به سرعت وارد مغز می شود که، کاملا خلاصه یا به اصطلاح، چلونده شده باشد. سپس این مطالب را به صورت یادداشت، بر روی کاغذ بیاورید.

 

• قسمت افقی پایینی: این قسمت، مخصوص خلاصه ای از کل مطلبی است که در کادرهای دیگر نوشته اید و در چند جمله خلاصه می شود.

 

یادداشت برداری کرنل, خلاصه نویسی به روش کرنل, روش یادداشت برداری کرنل چیست

آشنایی با روش یادداشت برداری کرنل

 

مرور یادداشت های کرنل به چه صورت است؟

وقتی که در طول ترم و یا دوره ی آموزشی خود، مطالب مهم و کلیدی را به زبان ساده تر، در این کاغذ، یادداشت کردید و نوشتن این مطالب به اتمام رسید نوبت مرور مطالب، می رسد تا این یادداشت ها، بهتر و بیشتر در ذهنتان باقی بماند.

 

برای مرور این یادداشت ها هم، راهکارهایی وجود دارد که عبارتند از:

• پوشاندن مطالب ستون سمت چپ با دست یا کاغذ، سپس سعی کنید با نگاه کردن به نشانه ها و نکات کلیدی در ستون سمت راست، مطالب ستون سمت چپ را به یاد آورید. این کار به تقویت حافظه ی کوتاه مدت شما بسیار، کمک می کند. با تحریک و تقویت حافظه ی کوتاه مدت، می توانید مطالب خود را به حافظه ی بلند مدت خود، انتقال دهید. با این کار، مطمئن باشید به هیچ وجه مطالب از ذهنتان پاک نمی شود و با کوچک ترین تلنگری به یاد آن می افتید.

 

• راهکار دوم، مطرح کردن سوال است. به این صورت که بعد از مطالعه ی کامل یادداشت های خود، دائما از خود بپرسید که مطالب یادداشتی شما از چه جهت حائز اهمیت است. سوال کردن از خود یکی از بهترین روش های مطالعه و یادگیری است.

 

• راهکار سوم: مرور هفته ای یادداشت های خود است. اینکه برنامه ریزی کنید و هر هفته، یادداشت های خود را بخوانید تا کاملا بر مطالب خود، مسلط شوید.

 

نحوه استفاده از روش یادداشت برداری کرنل, قواعد یادداشت برداری کرنل, مرور یادداشت های کرنل

فواید روش یادداشت برداری کرنل

 

مزایای استفاده از روش یادداشت برداری کرنل چیست؟

از مهم ترین مزایای روش یادداشت برداری کرنل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

صرفه جویی در زمان و انرژی: بعد نوشتن یادداشت های خود، موقع خواندن و مرور ﺁن ها می رسد. مطالعه ی این یادداشت ها در زمان خاص و کم، یعنی اینکه، نیازی به مطالعه ی کتاب های حجیم و مرور آن ها نیست. یا اگر در دوره ی آموزشی شرکت کرده اید، با این یادداشت، می توانید مطالب آن دوره ها را مرور کنید و دیگر نیازی نیست حتما ساعت ها فیلم های آموزشی دوره ی آموزشی خود را تماشا کنید. چرا که شما تمام مطالب دوره ی خود را، خلاصه نویسی کرده اید.

 

مطالعه ی راحت تر در زمان امتحانات: بدون شک یکی از مهم ترین دغدغه های دانش آموزان و دانش جویان، مطالعه ی کتاب های حجیم و سنگین، در مدت زمان کم است. کم تر کسی از این قشر را، می توان پیدا کرد که با چنین استرس و دغدغه ای مواجه نشده باشد. بدون شک برای شما هم اتفاق افتاده که شب امتحان فرا رسیده باشد و شما با حجم انبوهی از مطالب پراکنده مواجه شده اید و در این زمان، چیزی جز اندوه و نگرانی، گریبان گیر شما نشده است.

 

چرا که زمانتان بسیار کم است و حجم درس هایتان بسیار زیاد. اگر می خواهید با این یاس و نگرانی خداحافظی کنید و دیگر، این نگرانی ها به سراغتان نیاید حتما، روش یادداشت برداری کرنل را بیاموزید. با این روش خلاصه نویسی، می توانید در طول ترم، مطالب و نکات مهم را یادداشت کنید. از آنجایی که این مطالب، کاملا سازماندهی شده و مرتب هستند به شما کمک می کنند در شب امتحان و در کمترین زمان، به راحتی مطالب مهم را جمع آوری نمایید و مرور کنید.

 

یادگیری فعال: یادگیری فعال یعنی اینکه شما بتوانید با استفاده از ابزارهای موجود، به افزایش یادگیری خود کمک کنید. خلاصه نویسی به روش کرنل هم، همین امکان را برای شما فراهم می آورد. چرا که شما یک بار در زمان نوشتن یادداشت ها و خلاصه نویسی، ابتدا مطالب را در ذهنتان آنالیز می کنید و سپس آن را به زبان ساده تر تبدیل می کنید و به زبان خودتان، یادداشت می کنید. این کار باعث می شود که مطلب مورد نظر برای همیشه و حتی تا آخر عمرتان، در ذهنتان باقی بماند.

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------