راهنمایی هایی برای والدین جدید: چگونه با پسرم دوست باشم؟
- مجموعه: والدین موفق
راهکارهای کاربردی برای ایجاد ارتباط صمیمانه با پسرتان
والدین به خوبی می دانند که ارتباط برقرار کردن با یک پسر چقدر سخت است و معمولا کم پیش می آید که پسری با والدینش صحبت کند.
آیا با پسرتان رابطه خوبی دارید؟ آیا با پسرتان دوست هستید؟ فکر میکنید اگر مشکلی برایش پیش بیاید با شما در میان می گذارد؟ آیا درباره دغدغه ها ، روزمرگی ها یا مشکلاتی که که در طول روز برایش پیش می آید با شما صحبت می کند؟ آیا شما را مانند رفیقش می داند؟
در این مقاله میخواهیم بیشتر به سوال چگونه با پسرم دوست باشم بپردازیم . در ادامه چند تکنیک ساده و کاربردی با شما در میان خواهیم گذاشت که با استفاده صحیح از آنها میتوانید رابطه خیلی خوبی با پسرتان داشته باشید تا در آینده بتواند مشکلاتی که برایش پیش می آید را با شما در میان بگذارد و رابطه بهتری با شما داشته باشد.
سرگرمی های مشترک
برای دوست شدن با پسرتان باید بتوانید سرگرمی های مشترکی با هم داشته باشید. پسر شما به چه چیزهایی علاقمند است؟ اگر به فوتبال علاقمند است زمانی را برای بازی کردن فوتبال با هم یا تماشا کردن فوتبال کنار هم یا حتی انجام بازی ویدئویی و پلی استیشن فوتبال اختصاص دهید.
زمانی که میخواهید با یک پسر نوجوان صحبت کنید نمی توانید به صورت مستقیم وارد گفتگو با او شوید ولی در قالب بازی ، اغلب نوجوانان درمورد مسائلی صحبت میکنند که در حالت عادی حرفی در موردش نمی زنند.
وعده های غذایی بدون گوشی همراه
از همان کودکی فرزندانتان را عادت بدهید که وعده های غذایی را دور هم باشید و قانون استفاده نکردن از گوشی هنگام غذا خوردن را رعایت کنید . در طول وعده های غذایی درباره مسائلی که در روز برایتان اتفاق افتاده است یا در مورد هر کدام از اعضای خانواده صحبت کنید. میتوانید از یک سرگرمی ساده سر میز شام هم کمک بگیرید.
مثلا اسم تمام اعضای خانواده را روی کاغذ بنویسید و کاغذ ها را تا بزنید و داخل لیوان بیندازید و اسم هر کس که در آمد درباره هر موضوعی که دلش خواست صحبت کند. با این روش میتوانید پسرتان را وادار کنید که درباره مسائل روز صحبت کند و از حال هم و کارهای روزانه هم اطلاع داشته باشید.
شنونده خوبی باشید
شنونده خوب ، تمام حواسش را به گوینده معطوف می کند و بین حرفش نمی پرد یا حرفش را بی اهمیت جلوه نمی دهد. زمانی را به گفتگو با نوجوانتان اختصاص دهید و با او در هر موردی صحبت کنید بدون این که او را بابت نظراتش یا حتی مخالفتهایش با خودتان ، سرزنش کنید یا واکنش تندی درباره عقاید و نظرات وکارهایی که مخالف عقاید شماست داشته باشید.
فقط بشنوید. شنونده بودن شما باعث می شود پسرتان احساس کند ، درکش می کنید و تشویق می شود مسائل روزمره اش را بیشتر با شما در میان بگذارد.
دیدن نقاط مثبت و تعریف از آنها
احتمالا خودتان می دانید ولی گاهی توقعاتتان از پسرتان بیش از حد می شود و میخواهید او ایده آل ترین حالت ممکن را مطابق با خواستها و تفکرات شما داشته باشد. همین نوع تفکر او را از شما دور خواهد کرد. باید به شما یادآور شویم ، همیشه در ذهنتان باشد که هیچ انسانی کامل نیست پس مطمئنا پسر شما هم کامل نخواهد بود.
اگر مشکلاتی دارد یا اگر از نظر شما عیب و ایرادی دارد سعی کنید تا حد ممکن عیب و ایرادها را به رویش نیاورید و تا حد ممکن از نقاط مثبتش تعریف کنید. به یاد داشته باشید که ذره بین را روی هر چیزی که بگیرید ، بزرگتر دیده می شود پس اگر نقاط مثبت پسرتان را زیر ذره بین بگذارید و بیان کنید باعث بیشتر شدن نقاط مثبتش خواهید شد و نقاط منفی اش به مرور از بین خواهد رفت.
استفاده از الگوی موفق
پسران نوجوان معمولا شبیه 5 نفری می شوند که اطرافشان هستند بنابراین سعی کنید الگوی موفقی برایش تعریف کنید ، کسی که از نظر شما میتواند باعث ارتقای او شود. این شخص می تواند از بستگان و آشنایانی باشد که با آنها در ارتباطید. مثلا میتوانید به پسرتان بگویید میتوانی روی فلانی حساب کنی و حرفهایت را به او بزنی و او را به عنوان الگو در نظر بگیری.
با این روش میتوانید کاری کنید که نوجوانتان او را در زندگی اش الگو قرار دهد و در آینده هم فردی شبیه او شود. الگو قرار دادن افراد موفق باعث می شود که پسر نوجوانتان متوجه شود میتواند دقیقا شبیه چه افرادی شود. این افراد میتوانند به صورت واقعی باعث ارتقای او در زندگی شوند.
گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته