برنامهریزی درسی کنکوری ها در نوروز
- مجموعه: فرزندان و امتحانات
نحوه برنامه ریزی کنکوری در ایام تعطیلات عید نوروز
چه کارهایی دارید که عقب مانده است ؟ مطالعه دروس پایه ؟ مطالعه دروس پیش 1 ؟ تست زنی ؟ آزمون آزمایشی ؟ این ها همه اولویت هایی هست که هر کدامشان شاید برای یکی مهم باشد . و مهم ترین قسمت برنامه ریزی کنکوری در ایام تعطیلات عید نوروز همین تعیین کردن اولویت هاست. اولویت بر اساس نیاز شما باید شکل بگیرد نه بر اساس آن کاری که دوستتان قرار است انجام دهد.
به این معنی که اولویت شما با دوستتان فرق دارد. پس در گام اول باید به خوبی به این فکر کنید که کدام کار است که در ایام نوروز و کنکور ارجحیت بیشتری برای انجام دارد ؟ توصیه می کنیم با این دید به درس خواندن در نوروز نگاه کنید که تعطیلات نوروز یک هدیه الهی است که قرار است در آن کارهای عقب افتاده تان را انجام دهید.
پس خواهشا اینطور نباشد که در تعطیلات عید نوروز هم مانند سایر روزها و با برنامه سابق درس بخوانید بلکه در این روز ها حتما کارهایی را انجام دهید که قبلا از آن غافل مانده اید.
بهتر است برای جمع بندی دروس در تعطیلات، اول مرور سال دوازدهم یا همان سال اول پیش دانشگاهی را در اولویت قرار دهید. بعد از آن سراغ جمع بندی دروس پایه بروید. از آنجا که به هر حال قرار است دروس سال دوم پیش دانشگاهی را امتحان دهید، درنتیجه بعدا مجبور به مطالعهی آنها خواهید شد، پس نیازی نیست که آنها را در این ایام بخوانید.
تفاوت اصلی ایام تعطیلات نوروز با مطالعهی شما در روزهای عادی در آن جاست که کل روز رادر اختیار دارید. بیشتر داوطلبان کنکور، سال منتهی به کنکور دانش آموز هستند و باید بخشی از روز را به مدرسه بروند. بهتر است در این ایام زمانهای مطالعه روزانه تان را به دو قسمت صبح و عصر تقسیم کنید و با توجه به توان و سابقه تان در هر بخش ۵ ساعت یا بیشتر مطالعه کنید.
شکل کلی مطالعه شما در ایام نوروز نیازی نیست متفاوت با برنامه مطالعاتی عادی شما باشد. بهتر است ۶۰ درصد زمان را به دروس اختصاصی و ۴۰ درصد را به دروس عمومی اختصاص دهید. بعد از اتمام مطالعهی هر مبحث ۱۵ دقیقه استراحت کنید. پیشنهاد میشود تستهای دروس اختصاصی در همان روز مطالعه و تستهای دروس عمومی روز بعد از مطالعه زده شود.
فراموش نکنید که هرچقدر هم عزمتان برای استفاده بهینه از تعطیلات نوروز جزم باشد باز هم نباید استراحت را فراموش کنید. مطالعهی مستمر و فشرده آن هم در ایامی که بقیهی افراد خانواده مشغول استراحت و تفریح هستند میتواند روحیهی شما را دچار مشکل کند. فراموش نکنید به هر حال تا پایان این ماراتن چند ماه پر فشار دیگر باقیست و مهم است تا روز آخر روحیهی شما دچار اشکال نشود. در مورد مطالعه و استراحت در این ایام ۲ تئوری رایج وجود دارد.
عدهای اول استراحت میکنند و روزهای باقی مانده را صرف مطالعه میکنند و عدهای بر عکس، روزهای ابتدایی تعطیلات را صرف برنامهی مطالعاتیشان میکنند و در روزهای پایانی تعطیلات چند روزی استراحت میکنند.
البته تصمیم گیری در مورد تمام این مسائل بستگی به خلق و خوی شما و البته مقدار مطالعهی شما قبل از تعطیلات دارد، اما به طور کلی با توجه به این که ممکن است در صورت استفاده از تئوری اول بعد از استراحت برای مطالعه زمان کافی نداشته باشید، پیشنهاد میشود ایام استراحت را بعد از ایام مطالعه قرار دهید.
هدف گذاری برای سال جدید
هیچ وقت منتظر بهانه ای برای شروع نباشید. خیلی ها می گویند قرار است در سال جدید تغییراتی را ایجاد کنیم. دو تصمیمی که همیشه ایرانی ها اول هر سالی می گیرند این است، اول زبان را شروع کنند و بعد ورزش را ! شبی نیم ساعت هم مطالعه داشته باشند ! اما واقعیت این است که این تصمیم ها فقط در ذهن گرفته می شود.
خیلی از اوقات سال عوض می شود اما آدم ها عوض نمی شوند. خنده دار است که سال جدید را با همان رفتارها، عادت های قدیمی، کهنه و تکراری شروع کنیم. سال عوض می شود اما شما چه تغییری خواهید کرد؟ چقدر خلق و خوی تان عوض می شود؟ اما آیا شما هم تغییری خواهید کرد؟
تصمیم بگیرید که قرار است در سال جدید چه تغییراتی در خودتان بوجود آورید. منطقی باشید و بگویید در سال جدید فلان اخلاقم را ترک می کنم، برنامه های بزرگی می نویسم و به آنها عمل کنم، می خواهم به هدف دلخواهم برسم، مهربان تر باشم و.. هر چیزی که دوست دارید را برایش هدف مشخص کنید و برای آن اهداف کارهای لازم را انجام دهید.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته