6 مهارت برای موفقیت در دانشگاه
- مجموعه: فرزندان و امتحانات
روش های موثر برای موفقیت در دانشگاه
دانش آموزان بعد از موفقیت برای ورود به دانشگاه برای رسیدن به موفقیت به دانشگاه باید برنامه ریزی درستی داشته باشند، با وجودی که مدرک گرفتن در دانشگاه کار سختی نیست و تقریبا هر کسی وارد دانشگاه شده میتواند مدرک کارشناسی یا کاردانی بگیرد ولی برای موفقیت در دانشگاه و تضمین موفقیت شغلی در آینده نیاز به انگیزه و مهارت های بنیادی و مهارت های فراشناختی خاصی دارید.
یک دانشجو برای موفقیت در دانشگاه باید مهارت های لازم برای درک مطلب داشته باشد و از خودآگاهی بالایی برخوردار باشد و بداند برای حل مشکلات از چه روشی استفاده کند و در نهایت انگیزه کافی برای رسیدن به موفقیت داشته باشد.
دانشجویان باید بدانند که رفتن به دانشگاه هدف نیست، بلکه ابزاری برای رسیدن به اهداف است، شما قرار است در دانشگاه مهارت های تخصصی بیاموزید که برای موفقیت شما در آینده ضروری است. بهترین مهارت ها برای دانشجویان مهارت هایی است که آنها را برای بازار کار و رسیدن به موفقیت مالی در آینده آماده کند.
مهارت های بنیادی برای موفقیت در دانشگاه
مهارت های بنیادی همان فنون خواندن و درک مطلب است. از آنجا که در دوران مدرسه کسی به شما مهارت های مطالعه را نمی آموزد سعی کنید از فیلم های آموزشی برای بهبود مهارت مطالعه خود استفاده کنید.
بر اساس نظر پژوهشگران در زمینه مطالعه ، درک مطلب متون طولانی تا 50 درصد به حافظه مطالعه کننده و از یاد نبردن مطالب بستگی دارد.
یک دانشجو برای این که بتواند حافظه ای قوی داشته باشد باید بداند ایده های مطرح شده در بخش های مختلف و در مقایسه با هم چه اهمیتی دارد.
مثلا اگر درحال خواندن دیدگاه های مختلف درباره برنامه سیاست جدید روزولت برای از بین بردن بیکاری در آمریکا هستید باید بتوانید این برنامه ها را با هم مقایسه کنید و نکات اصلی هر کدام از ادعاها را بیرون بکشید و دلیل مطرح شدن آن ها و تناقضشان را با یکدیگر تشخیص دهید.
میتوانید به صورت گروهی درس بخوانید و هر کسی روی خواندن یک بخش تمرکز کند و در نهایت چیزی که یاد گرفته است را برای دیگران توضحیح دهد. به این ترتیب علاوه بر این که در وقت و انرژی خود و دیگران صرفه جویی کرده اید ، با توضیح دانسته های خود به دیگران ، درک بهتری از مطالب پیدا خواهید کرد.
مهارت های فراشناختی برای موفقیت در دانشگاه
مهارت های فراشناختی به این معنی است که به عملکرد خودتان آگاهی کامل داشته باشید. یک دانشجوی کارآمد برای این که مانع از پرت شدن حواسش هنگام درس خواندن شود ، قسمت هایی از متن را که متوجه نشده ،دوباره و با دقت بیشتر مطالعه میکند.
معمولا دانشجویان با اعتماد به نفس بالا ، توانایی خود را برای درک متون خیلی دست بالا می گیرند ولی یک دانشجوی کارآمد با دقت بالاتری برای درک مطالب اقدام می کند و هر زمان از درک مطالب ناتوان شود از استراتژی ها و ابزارهای کمکی استفاده می کند از جمله :
مرور دوباره ، خلاصه برداری ، یادداشت برداری ، ارتباط دادن اطلاعات جدید با اطلاعات قبلی که در ذهن دارد .
انگیزه برای موفقیت در دانشگاه
اغلب دانشجویان بعد از ورود به دانشگاه ، انگیزه لازم برای موفقیت را ندارند به خصوص زمانی که مجبورند درس هایی را بخوانند که به نظرشان سخت است. در مورد ایجاد انگیزه تحصیلی تحقیقات گسترده ای انجام شده که نشان میدهد روالی بسیار پیچیده دارد . اصول اولیه برای ایجاد انگیزه تحصیلی عبارتند از :
ارزش قائل شدن برای مطالعه
باور داشتن به این که اگر برای هدفی خاص مطالعه کنید حتما به موفقیت خواهید رسید .
داشتن احساس مسئولیت برای انجام درست کارها ، احساس میئولیت میتواندبه دلایل بیرونی ایجاد شود مثل گرفتن نمره خوب یا به دلایل درونی ایجاد شود مثل احساس رضایت برای رسیدن به استانداردهای شخصی .
برنامه ریزی برای دانشگاه
قدم اول برای هر موفقیتی داشتن برنامه ریزی و تعیین اهداف کلی است ، باید مشخص کنید که به چه کاری علاقه دارید و میخواهید به چه چیزی برسید؟
بعد از مشخص کردن اهداف ، باید برای دانش و مهارت لازم برای رسیدن به اهدافتان برنامه ریزی نمایید.
برای موفقیت در امتحانات ، درباره استاد ، نحوه سوالات امتحانی و مباحثی که بیشتر روی آن ها تاکید دارد از دانشجویان ترم بالایی پرس و جو کنید.
در نهایت یک دانشجوی خوب صرفا روی مطالعه دروس در دانشگاه تمرکز نمی کند بلکه به توسعه مهارتهای کاربردی در زمینه رشته خود می پردازد تا همزمان با اتمام دوره دانشجویی مهارت و تجربه لازم برای جذب شدن در بازار کار را داشته باشد.
مهارت آموزی برای موفقیت در دانشگاه
اگر میخواهید از طریق دانشگاه رفتن جذب بازار کار شوید برخلاف باور غلطی که در ذهن اغلب دانشجویان وجود دارد باید به فکر مهارت آموزی باشید
از آنجا که همیشه تعداد دانشجویان بیشتر از تعداد فرصت های شغلی در ادارات رسمی و دولتی است و کسی نمیتواند رسیدن به پست دولتی را برای شما تضمین کند،باید به فکر برتری دادن به خود نسبت به سایر دانشجویان باشید. یادگیری های مهارت های جانبی همزمان با دوران دانشجویی میتواند زندگی شما را تغییر دهد.
سعی کنید در دوران دانشجویی کارهای پاره وقت مرتبط با رشته خودتان برای بدست آوردن تجربه بیشتر استفاده کنید تا تاثیر مثبت دو برابری برای شما داشته باشید .
میتوانید وارد مشاغلی شوید که فضای پیشرفت و رشد برای آینده شما را فراهم کند.
حتی کارهای به ظاهر غیر مرتبط که فقط برای تامین کمک هزینه شماست هم میتواند شما را در مسیر رو به رشد روزافزون قرار بدهد.
به این ترتیب علاوه بر کسب تجربه مناسب در بازار کار میتوانید درامد مناسبی برای این دوران داشته باشید و کمتر نگران هزینه هایتان شوید.
ارتباط سازی برای موفقیت در دانشگاه
دانشگاه جامعه ای کوچک با سلیقه ها و دیدگاه های متفاوت است. نوع ارتباطی که در دانشگاه برقرار میکنید اهمیت بسیار زیادی دارد.
ارتباط با افراد درست میتواند زمینه ساز اتفاقات بزرگر در زندگی شما باشد و مسیر زندگی شما را تغییر بدهد.
با انتخاب افراد درست برای دوستی در دانشگاه میتوانید زمینه های موفقیت شغلی و حتی ازدواج مناسب را برای خودتان فراهم کنید.
یکی از بهترین مکان هایی که میتوانید با افراد تاثیر گذار و موفق در زمینه رشته خود آشنا شوید ، سمینارها و کنفرانس ها است ، سعی کنید در محافل دانشجویی شرکتی فعال داشته باشید.
یادگیری زبان انگلیسی برای موفقیت در دانشگاه
یادگیری زبان انگلیسی برای دانشجویان امروزه از نان شب هم واجب تر است و جهش مهمی در یبک و کیفیت یادگیری دانشجویان ایفا می کند.
با یادگیری زبان انگلیسی میتوانید به آخرین اطلاعات به روز شده در زمینه رشته خود دسترسی داشته باشید.
در صورتی که بخواهید در دانشگاه های سایر کشورهای دنیا مشغول تحصیل شوید و از این طریق مهاجرت کنید، تسلط بر زبان انگلیسی کمک زیادی به شما میکند.
یادگیری زبان انگلیسی میتواند فرصت های شغلی بیشتر و بهتری برای شما فراهم کند.
شناخت رشته برای موفقیت به دانشگاه
اغلب دانشجویان صرفا برای این که مدرکی گرفته باشندیا فرار از سربازی و دور شدن از خانه وارد دانشگاه می شوند و به همین دلیل 4 سال دوران دانشجویی را به بطالت می گذرانند. برخی دانشجویات اصلا شناختی درباره فرصت های شغلی ، آینده ، رشته های مرتبط ، مزایا و معایب رشته تحصیلی خود آشنا نیستند و دوران دانشجویی را فقط به تلف کردن عمرشان می گذرانند و زمان ارزشمندشان را هدر میدهد.
اگر میخواهید در تله بطالت در دوران دانشجویی گرفتار نشوید قبل از انتخاب رشته، به رشته تحصیلی و آینده آن فکر کنید یا اگر وارد رشته ای شده اید ، درباره آینده رشته خود و موقعیت هایی که میتوانید از طریق آن بدست آورید ، فکر کنید و مسیرتان را مشخص کنید.
گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته