آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید



داروی اریتروفوبیا , درمان دارویی سرخ شدن صورت

اریتروفوبیا یا ترس از سرخ شدن

 

اریتروفوبیا یا ترس از سرخ شدن چیست؟

اریتروفوبیا یا ترس از سرخ شدن باعث می شود که فرد از قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی که ممکن است باعث سرخ شدن پوستش شود ، اجتناب نماید.

فوبیا نوعی اختلال اضطرابی است که در آن فرد از ترس و اضطراب شدید در مورد شی ء یا موقعیت خاص رنج می برد. اریترو فوبیا (به انگلیسی : erythrophobia) نوعی فوبیا است که در آن فرد از سرخ شدن می ترسد ، که میتواند بر کار و زندگی اجتماعی بیمار تاثیر منفی بگذارد.

 

این اضطراب اجتماعی میتواند بر روابط اجتماعی و زندگی روزمره فرد تاثیر منفی بگذارد. 

این ترس میتواند باعث می شود که شخص از ملاقات با دیگران یا مشارکت در موقعیت های اجتماعی مانند مصاحبه یا سخنران ی عمومی اجتناب کند که مبادا صورتش سرخ شود. 

 

علت اریتروفوبیا

در افراد مبتلا به اریتروفوبیا ، سرخ شدن معمولا روی گونه ها و پیشانی دیده می شود ولی ممکن است به گوش ، گردن و بالای قفسه سینه هم برسد.

سرخ شدن بدن یک واکنش فیزیکی برای احساس خجالت یا اضطراب است. افزایش جریان خون زیر سطح پوست باعث سرخ شدن پوست می شود ولی هنوز مشخص نیست که چرا برخی موقعیت های اجتماعی باعث افزایش جریان خون زیر پوستی می شود.

مقاله تحقیقی که در سال 2012 منتشر شد بیان می داشت که شاید این سرخ شدن به دلیل جلب دلسوزی ، اعتماد یا کمک به دیگران باشد. 

 

سرخ شدن بدن به خصوص صورت پاسخی پیچیده و غیر ارادی به موقعیت های خاص اجتماعی است. ممکن است فردی به خاطر انجام یک اشتباه یا تصور اشتباهدر مقابل دیگران سرخ شود ولی ممکن است هنگام تشکر ، تعریف یا تمجید هم همین شرایط را تجربه کند.

 

اضطراب اجتماعی هم میتواند باعث بروز اریتروفوبیا شود. افرد مبتلا به اضطراب اجتماعی در موقعیت های مختلف به راحتی دچار استرس و خجالت می شوند و احتمال سرخ شدن صورتشان بیشتر است. این افراد اغلب از قضاوت های دیگران یا خجالت کشیدن می ترسند و این شرایط ممکن است ترس آن ها از سرخ شدن را بدتر کند.

 

نشانه

اریتروفوبیا چیست

 

اریتروفوبیا چیست؟

سرخ شدن صورت در موقعیت هایی که از آن هراس داریم یا خجالت می کشیم واکنش غیر ارادی است که توسط سیتم عصبی به دلیل تولید بسیار زیاد اپی نفرین یا آدرنالین ایجاد می شود. 

 

ترس از سرخ شدن یا اریتروفوبیا علاوه بر علایم فیزیولوژیک از جمله افزایش ضربان قلب ، سرکوب گوارش و مهار درد میتواند با علایمی مثل گشاد شدن رگ های خونی برخی نقاط بدن نیز همراه شود. سرخ شدن ناگهانی صورت یک یاز اثرات جانبی گشاد شدن عروق صروت است که باعث قرمزی گونه ها می شود. 

 

علایم اریتروفوبیا

علایم اریتروفوبیا شباهت زیادی به سایر اختلالات اضطرابی دارد از جمله :

- تعریق

- بی قراری

- تنفس سریع

- ضربان قلب سریع

- وحشت 

- احساس سوزش معده

- با پیش بینی موقعیت های مختلف که ممکن است صورتتان سرخ شود دچار اضطراب می شوید. 

- از حضور از موقعیت های خاص اجتماعی اجتناب میکنید. 

- در موارد شدید ممکن است به کلی از بیرون رفتن خودداری کنید.

- ممکن است دچار هراس اجتماعی شوید. 

- فرد مبتلا به اریتروفوبیا بیشتر نگران عوارض اجتماعی ناشی از سرخ شدن است مثلا ممکن است بر این باور باشد که در صورت سرخ شدن در مقابل دیگران ، حمایت اجتماعی آن ها را از دست می دهد یا ممکن است فکر بدی در موردش بکنند.

- این فوبیا باعث می شود که در صورت روبرو شدن با منشاء هراس ، کنترلتان را از دست بدهید و قرمز و قرمز تر شوید. 

- ممکن است سایر علایم متداول فوبیا از جمله تعریق ، لرزش ، افزایش ضربان قلب  مشکل در تنفس را هم تجربه کنید. 

- ممکن است حین صحبت کردن دچار لکنت شوید یا نتوانید به حرف زدن ادامه دهید. 

 

اریتروفوبیا , ترس از سرخ شدن , علت اریتروفوبیا

راههای درمان اریتروفوبیا

 

درمان اریتروفوبیا

درمان اریتروفوبیا میتواند دارویی یا جراحی یا درمان های مرتبط با اختلات اضطرابی باشد.

 

درمان رفتاری شناختی اریتروفوبیا

انواع درمان گفتاری و رفتاری شناختی برای کمک به اریتروفوبیا را میتوانند امتحان کرد. درمان های رفتاری شناختی به افراد کمک میکند تا احساسات و واکنش های خودشان را تجزیه و تحلیل نمایند و استراتژی های مناسبی برای مقابله با آن بسازند تا بتوانند علایمشان را مدیریت کنند.

 

آموزش تمرکز وظیفه

در این روش فرد تمرین می کند تا روی وظایفش تمرکز کند نه عکس العمل ها و سرخ شدن ها مثلا در موقعیت های غیر تهدید کننده توجه خود را به بیرون متمرکز کند و در موقعیت های تهدید کننده توجه خود را به ردون متمرکز نماید.

 

درمان از طریق مواجه شدن

برای کاهش استراتژی های اجتنابی مانند پوشاندن چشم یا پنهان کردن صورت و رفتارهای ایمنی مانند آرایش کردن برای  پوشاندن سرخ شدن،درمان های مواجه شدن یا در معرض قرار گرفتن انجام می شود.

 

با گذشت زمان و قرار گرفتن های مکرر در برابر سرخ شدن بدون استفاده از راهکارهای اجتنابی یا رفتارهای ایمنی ، کم کم فرد هنگام سرخ شدن راحتی بیشتری پیدا میکند و اریتروفوبیای او کاهش پیدا می کند.

 

مدیتیشن ذهن آگاهی 

نوعی مدیتیشن به نام ذهن اگاهی برای اریتروفوبیا استفاده می شود که در آن شخص توجهش را روی لحظه حال متمرکز می کند بدون این که واکنش پذیر باشد یا نتایج را پیش بینی کند. در این روش فرد روی یک کار خاص تمرکز میکند تا توجهش از سرخ شدن دور شود و کم کم اریتروفوبیا کاهش پیدا کند.

 

درمان دارویی اریتروفوبیا

درمان داروی خاصی برای اریتروفوبیا وجود ندارد ولی میتوان از داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین و نوراپی نفرین و انواع داروهای ضد افسردگی و بنزویازپین که پزشکان برای درمان اختلالات اضطرابی تجویز می کنند با تشخیص پزشک برای کاهش علایم اضطرابی ناشی از سرخ شدن استفاده کرد. بتابلاکرها میتوانند علایم فیزیکی اضطراب از جمله ضربان قلب سریع و لرزش را درمان کنند. 

 

اریتروفوبیا و درمان , نشانه های بیماری اریتروفوبیا , اریتروفوبیا

درمان اریتروفوبیا با عمل جراحی

 

عمل جراحی برای درمان اریتروفوبیا

عمل جراحی سمپاتکتومی قفسه سینه اندوسکوبی یا ETS معمولا برای تعریق بیش از حد استفاده می شود ولی برخی از پژوهش ها نشان داده که این درمان میتواند برای سرخ شدن بیش از حد موفقیت آمیز باشد.

 

در این روش اعصاب سمپاتیک که تعریق و سرخ شدن را تنظیم می کنند ، قطع می شوند.

در صورتی که سایر گزینه های درمانی موفقیت آمیز نباشد و بیمار نتواند خودش را با شرایط وفق دهد به عنوان اخرین راه میتوان از جراحی استفاده کرد.

جراحی ETS با بیهوشی عمومی انجام می شود و جراح برشی کوچک زیر بغل ایجاد می کند سپس با روش اندوسکوپی اعصاب راست را پیدا کرده و قطع میکند.

 

این جراحی میتواند با عوارض بعدی همراه باشد به عنون مثال با وجودی که تعریق بیش از حد زیر بغل کاهش پیدا میکند ولی ممکن است تعریق به پست یا قفسه سینه منتقل شود.

یا ممکن است سرخی صورت فقط در یک طرف متوقف شود و سمت دیگر فرد همچنان درگیر سرخ شدن بیش از حد باشد.

 

جراحی ETS در 93 درصد مواقع برای تعریق بیش از حد موفقیت آمیز است ولی اریتروفوبیا یک اختلال اضطرابی است و ممکن است مسدود کردن مکانیسم سرخ شدن فیزیکی ترس فرد را متوقف نکند. برخی از افراد بعد از جراحی دچار سرخ شدن فانتوم می شوند که میتواند اریتروفوبیا را بدتر کند ، این افراد احساس می کنند که انگار در حالتی غیر واقعی سرخ شده اند.

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

 

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------