چطور دست از فکر کردن زیاد بردارید



چگونه به چیزی فکر نکنیم, چگونه جلوی فکر زیاد را بگیریم, چگونه فکر نکنیم

چگونه فکر نکنیم

 

چگونه به چیزی فکر نکنیم؟

همه ی ما بعضی اوقات امکان دارد به برخی چیزها، چه رخدادی در گذشته و چه تصمیمی برای آینده،بیش از حد فکر کنیم. ولی برخی اشخاص هستند که دائم اسیر فکرهای خود هستند. شاید بعضی به خود بگویند که دیگر کافی است و باید به سر کارشان بازگردند ولی پس از چند دقیقه مجددا همه آن افکار ناخوشایند وارد ذهن شان می شود.

بسیار فکر کردن ما را از انجام کارها و رسیدگی به امور زندگی خود دور می کند و حال روحی بدی برای ما به وجود می آورد. ولی آیا راهی هست که دست از فکر کردن به گذشته و شک و نگرانی در مورد آینده برداریم؟ مثل هر عادتی، تغییر نگرش نیز، با سختی هایی همراه است. ولی با تمرین می توانید به مغز خود یاد دهید به گونه ای دیگر فکر کند.

 

عوارض فکر کردن بیش از حد

بعضی از علامت های فکر کردن بسیار تحلیل، اظهار نظر، و تکرار همان افکار به جای عمل کردن هستند. در حقیقت، این کار مانع انجام عمل و پیدا کردن راه کار می گردد.

 

موضوع این است که فکر کردن بسیار با حل موضوع فرق دارد، مورد اول فقط تفکر تکراری بدون حرکت ذهن برای پیدا کردن راه کار است.

 

انرژی شما را صرف می کند، مهارت های تصمیم گیری را از کار می اندازد، و شما را در حلقه ای از تفکر می گذارد که دوباره و دوباره به آن فکر کنید.

 

در حقیقت شما در یک دایره بی پایان از افکار پر استرس قرار می گیرید که خیلی هم خوب نیست. فکر کردن زیاد می تواند ما را از زندگی در زمان حال دور کند اکنون چنانچه برای مقابله با این مشکل آماده هستید، شیوه هایی برای رهایی خودتان از فکر کردن بسیار وجود دارد: 

 

چگونه به چیزی فکر نکنیم, چگونه جلوی فکر زیاد را بگیریم, عوارض فکر و خیال

عوارض فکر و خیال

 

شیوه هایی برای رهایی از فکر کردن زیاد

 

افکارتان را روی کاغذ بیاورید

یک شیوه برای اینکه نگذارید کنترل فکر هایتان از دست تان بیرون برود این است که درمورد آن موضوعات با فرد دیگری حرف بزنید که بتواند از زاویه ی دیگری به مسئله نگاه کند و دید دیگری به شما دهد. چنانچه شرایط این کار آماده نیست می توانید فکرهایتان را روی کاغذی بنویسید.

 

این کار به شما اجازه می دهد به روند تفکر خود خیلی بهتر نظم دهید. در حالی که اگر افکارتان را در ذهن تان اسیر کنید، نه فقط کاه برایتان تبدیل به کوه می شود، بلکه مرتبا سراغ همان افکار می روید و بنابراین یک چیز را بارها و بیش از اندازه برای خودتان تجزیه و تحلیل می کنید.

 

شما می توانید یک قدم جلوتر نیز بروید و آن کاغذ را دور بیندازید. دانشمندان می گویند این کار آن افکار را برایتان کم ارزش می کند.

 

ما نمی‌توانیم در زمان به عقب بازگردیم

هنگامی که اتفاقات گذشته را یادآوری می‌کنیم، بیشتر به دنبال آن چیزی هستیم که می‌توانستیم به‌طور گوناگونی انجام دهیم تا از نتیجه های اندوه بار آن پیشگیری کنیم. اما آن‌چه دیروز رخ داده است به همان اندازه در زمان دست‌نیافتنی است که اتفاقات چند سال پیش. نمی توانیم به گذشته بازگردیم و چیزی را عوض کنیم. بنابراین از فکر کردن به آن دست برداریم.

 

پیش از اینکه آغاز شود آن را تمام کنید

می گویند پیشگیری بهتر از درمان است. هنگامی که نوبت به فکر کردن بسیار می رسد، متوقف کردن فکر زیاد پیش از اینکه آغاز گردد توصیه می شود. به این ترتیب می توانید افکار منفی، مضطرب و استرس زا را رفع کنید و آن را به چیزی موثر تبدیل کنید.

 

چگونه به چیزی فکر نکنیم, چگونه جلوی فکر زیاد را بگیریم,درمان فکر زیاد

چگونه زیاد فکر نکنیم

 

ورزش کنید 

ورزش کردن می تواند به شما کمک کند که استرس و نگرانی های درونی خود را رها کنید. بیشتر افراد برای پاکسازی روحشان پیاده روی می کنند یا فضا را به شکل سازنده تری عوض می کنند.

 

آینده را نمی توانید کنترل کنید

فکر کردن زیاد به علت میل داشتن به کنترل همه چیز است. ولی می دانیم که هیچ کس نمی تواند پیش بینی کند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. مهم نیست چگونه برای اتفاقاتی که می افتد مهیا شوید، بعضی چیزها برنامه ریزی نشده اند. چنانچه اکنون نگران این موضوع هستید، حال زمان خود را از دست می دهید. 

 

نگرانی های خود را زمان بگیرید

به خودتان مهلت فکر کردن بدهید به طور مثال، می توانید یک تایمر را برای پنج دقیقه تنظیم کنید و آن زمان را برای فکر، نگرانی، و آنالیز بگذارید. ولی هنگامی که زمان گذشت، می توانید همه چیزهایی را که نگران آن هستید را یادداشت و آنگاه حرکت کنید. آن را به یک عادت تبدیل کنید که بیش از اندازه درمورد افکاری که شما را نگران می کنند، فکر نکنید.

 

حواس خودتان را پرت کنید

هر وقت که بسیار فکر می کنید ذهن خود را با جایگزین های شاد، مثبت و سالم پر نموده و حواس تان را پرت کنید. به طور مثال، شما می توانید مدیتیشن، سفر، یاد گرفتن شیوه بازی کردن یک وسیله، بافتنی، نقاشی، یا رنگ کردن به جای افکار منفی را یاد بگیرید.

 

برای توقف فکر زیاد ، دقت خود را به سمت چیز دیگری ببرید که به تمرکز احتیاج دارد. شما حتی می توانید از یک پازل، بازی فکری ، یا هر بازی که احتیاج به دقت دارد، استفاده کنید. همه آن ها می توانند به اندازه کافی برای حواس پرتی کافی باشند با منحرف کردن ذهن خود خواهید فهمید که فرکانس بسیار فکر کردن کمتر خواهد شد.

 

چگونه به چیزی فکر نکنیم, چگونه جلوی فکر زیاد را بگیریم, چطور فکر نکنیم

درمان فکر زیاد

 

روی کاری تمرکز کنید که اکنون میتوانید انجام دهید

به جای فکر کردن شروع کنید تا بتوانید افکاری که مرتبا در ذهن تان می آید را کنترل کنید.

 

تمرکز شما نباید روی کاری باشد که باید انجام دهید، کاری که انجام نداده اید و باید انجام می دادید و چیزی که در اطراف تان در حال اتفاق افتادن است. تنها روی کاری که حالا، هر چند کوچک، از دست تان برمی آید تمرکز کنید و پس از آن انجامش دهید.

 

شما می توانید سعی کنید افکار نگران کننده ی خود درمورد آینده را به یک کار واقعی و قابل لمس تبدیل کنید. به طور مثال هر دفعه که نگران آینده می شوید، یک تصمیم فعالانه بگیرید، از جای خود حتما بلند شوید و به دنبال یک کار موثر بروید.

 

نظر خود برایتان قابل احترام باشد

شاید یک علت اینکه بیش از اندازه درمورد یک تصمیم فکر می کنید این است که شما به خودتان اعتماد ندارید و مطمئن نیستید که بتوانید انتخاب صحیحی داشته باشید.

 

یاد بگیرید که به عقیده ی خودتان احترام بگذارید. هر چه بیشتر به آن فکر کنید، شک و تردید بیشتری در ذهن تان شکل می گیرد.

 

شما امکان تغییر یک تصمیم اشتباه را دارید

عادی است نگران این باشید که نکند شغل اشتباهی انتخاب کنید، با فرد اشتباهی ازدواج کنید یا موقع رانندگی راه نادرستی برای رسیدن به مقصد انتخاب کنید. ولی اشتباه تان ناگوار نخواهد بود، بلکه در حقیقت زمانی برای پیشرفت شما خواهد بود.

 

این باور متداول که اشتباه کار احمق ها است، کاملاً نادرست است. چنانچه اشتباه خود را بفهمید و دید خود به دنیا را درست کنید، از همین جا خلاقیت و ابتکار به سراغ تان خواهد آمد.

 

در بیشتر موارد دلیل بسیار فکر کردن این تصور است که قرار است یک تصمیم بزرگ و نهایی بگیرید که دیگر هیچ وقت تغییر نمی کند و به همین علت باید صحیح باشد. ولی چنانچه مشکلی با اشتباه کردن نداشته باشید و این نکته را بدانید که عقاید و دانش شما درمورد یک موقعیت، کم کم تغییر خواهد کرد، آزادی و آرامشی حقیقی در درون خود حس خواهید کرد.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------