5 نشانه خود شیفتگی پنهان و نحوه برخورد با آنها



خود شیفتگی مزمن, تاثیر خود شیفتگی پنهان, درمان خودشیفتگی پنهان

خودشیفتگی پنهان چیست

 

خودشیفتگی پنهان چیست؟ 5 نشانه و 4 راهکار مقابله با آن 

شناخت افراد خودشیفته آشکار کار ساده ای است ولی افراد خودشیفته پنهان با این که کمتر در معرض دید قرار می گیرند ولی می توانند آسیب زیادی به اطرافیان وارد کنند، تنها راه رهایی از آسیب افراد خودشیفته فاصله گرفتن از آن هاست. 

در جمع های کوچک به راحتی می توان افراد خودشیفته را شناسایی کرد. افراد خودشیفته در جمع با صدای بلند داستانی حیرت آور تعریف میکنند و مشتاق تایید و  تمجید قرار گرفتن در جمع هستند ولی در همین جمع ممکن است افردی باشند که همان انگیزه مورد تحسین قرار گرفتن اغراق آمیز و احساس مهم بودن را داشته باشند ولی شناسایی آن ها سخت تر باشد و به گونه ای رفتار میکنند که خودشیفتگی شان خیلی آشکار نباشد. 

 

درمان خودشیفتگی پنهان, تست خودشیفتگی پنهان, خودشیفتگان آشکار

خودشیفتگی یعنی چه

 

خودشیفتگی چیست؟

افراد مبتلا به شخصیت خودشیفته فقط به فکر موفقیت خودشان هستند و به شدت خودشان را فردی مهم می دانند و همین احساس روی تعاملشان نسبت به دیگران تاثیر میگذارد.

علایم خودشیفتگی عبارتند از:

- احساس خود بزرگ بینی و مهم بودن

- خیال پردازی درباره مشهور و مهم و تاثیرگذار بودن

- بزرگنمایی درباره توانایی ها ، استعدادها و دستاوردها

- اشتیاق مورد تحسین و تصدیق قرار گرفتن

- دل مشغولی به زیبایی ، عشق ، قدرت و موفقیت خود

- احساس اغراق آمیز منحصر به فرد بودن

- بدهکار بودن دنیا به آن ها

- سوءاستفاده از دیگران برای بدست آوردن چیزهایی که میخواهند بدون در نظر گرفتن تاثیرش روی دیگران

- نداشتن حس همدلی نسبت به دیگران

 

خودشیفتگان آشکار, علایم خود شیفتگی پنهان, رفتار با افراد خودشیفته

تفاوت خودشیفتگی پنهان و آشکار

 

خودشیفتگی پنهان چیست؟

از نظر روانشناسی ، رفتارها به دو شکل آشکار و پنهان نمایان می شوند. 

رفتارهای آشکار را دیگران به راحتی مشاهده میکنند ولی رفتارهای پنهان به راحتی قابل تشخیص نیستند.

تنها تفاوت خودشیفتگان پنهان نسبت به خودشیفتگان آشکار ، تمایل به درون گرا بودن آنها است. 

 

افراد خود شیفته آشکار از آنجا که تمایل به دیده شدن دارند ، مغرورند و نسبت به نیازهای دیگران بی تفاوتند و تشنه تعریف شنیدن هستند ، به راحتی شناسایی می شوند ولی شناخت افراد خود شیفته پنهان به این آسانی نیست. 

 

تست خودشیفتگی پنهان, خودشیفتگان آشکار, علایم خود شیفتگی پنهان

نشانه های خودشیفتگی پنهان

 

علایم خود شیفتگی پنهان 

با وجودی که خودشیفتگی پنهان به راحتی قابل شناسایی نیست ولی در صورتی که مدتی با این افراد معاشرت داشته باشید با توجه به این علایم میتوانید خودشیفتگی پنهانشان را تشخیص دهید:

 

بیش از حد متواضع بودن

احساس مهم بودن و غرور در خود شیفتگی پنهان کمتر است با وجودی که خود شیفته پنهان اشتیاق به تحسین شدن دارد و احساس مهم بودن می کند ولی ممکن است در مقابل نزدیکان خودش را کوچک نشان دهید یا عمدا دستاورهای و استعدادهایش را کوچک جلوه دهد تا دیگران به او اطمینان دهند که چقدر با استعداد است. شاید بتوان گفت آن ها بیش از اندازه متواضع به نظر می آید. 

 

سرزنش دیگران

یکی از ترفندهای خودشیفتگان سرزنش و شرمسار کردن دیگران است تا به این شکل بتوانند احساس برتری نسبت به آنها پیدا کنند. خود شیفتگان پنهان رویکرد ملایم تری دارند و به جای تحقیر ، انتقاد ، طعنه زدن و بی ادبی ، به شما توضیح می دهنده که چرا چیزی تقصیر شما است و آن ها مقصر نیستند.

 

حتی ممکن است وانمود کنند قربانی رفتار شما هستند تا خودتان را در موقعیتی قرار دهید که احساس گناه کنید و از سمت شما اطمینان و تعریف بگیرند. در نهایت هدف فرد خودشیفته به گونه ای است که فرد مقابل احساس حقارت کند. 

 

بی اعتنایی

افراد خودشیفته هر کاری انجام میدهند تا تمرکز دیگران روی آن ها حفظ شود . با وجودی که خود شیفته آشکار برای رسیدن به اهدافش با بیانی بی رحمانه شما را کنار می زند و فریب می دهد ، خود شیفته پنهان اصلا شما را به حساب نمی آورد و به جای این که صریحا به شما بگویند مهم نیستید، به شما بی اعتنایی می کنند مثلا سر قرارشان دیر حاضر می شوند یا دیر به پیامک ها و ایمیل هایتان پاسخ می دهند. هیچ توجهی به زمان و علاقه شما نشان نمی دهند و باعث می شوند احساس کوچک بودن ، بی اهمیت بودن و به درد نخور بودن به شما دست بدهد. 

 

بی توجهی به احساسات دیگران

افراد خود شیفته از ایجاد و رشد پیوند عاطفی با دیگران ناتوان هستند و انرژیشان را روی خودشان متمرکز می کنند. خود شیفتگان پنهان گرچه نسبت به همتایان آشکار خود مهربان تر رفتار میکنند و کمتر فریبکار به نظر می رسند ولی از نظر عاطفی پاسخگو و قابل دسترس نیستند. فرد خود شیفته پنهان تعریفی از شما نمی کند. یکی از اختلالات بارز خودشیفتگی عدم همدلی است بنابراین نمیتواند پاسخگوی نیازهای عاطفی طرف مقابلش باشد. 

 

تاثیر خود شیفتگی پنهان, درمان خودشیفتگی پنهان, تست خودشیفتگی پنهانخصوصیات افراد در خودشیفتگی پنهان

 

استفاده از دیگران برای اهداف شخصی

افراد خود شیفته کاری برای دیگران انجام نمی دهند و روی کاری که برایشان سودی نداشته باشند متمرکز نمی شوند. فرد خود شیفته پنهان ممکن است خودش را اهل کمک کردن نشان دهد ولی فقط در صورتی کاری برای دیگران انجام میدهد که در قبالش چیزی بدست بیاورد. مثل قرار دادن پول در ظرف انعام کافی شاپ را فقط زمانی انجام میدهد که بداند کارگر کافی شاپ او را می بیند. در واقع کمک کردن افراد خود شیفته به خاطر خودشان است نه به خاطر دیگران. 

 

با فرد خودشیفته پنهان چطور رفتار کنیم 

شما ممکن است با افراد خود شیفته پنهان در خانواده یا محل کار ارتباط داشته باشید ، با وجود که نمیتوانید رفتار فرد خود شیفته را کنترل کنید ولی میتونید نحوه رفتار و تعامل خودتان با او را کنترل کنید. برای کنترل حدود ارتباط خود با فرد خود شیفته پنهان می توانید از این روشها استفاده کنید:

 

رفتار فرد خود شیفته را به خودتان نسبت ندهید

زمانی که با یک فرد خودشیفته روبرو می شوید ممکن است احساس کنید علت رفتارهای فریبکارانه او ، خودتا ن هستید ولی باید به خودتان یادآورد شوید که رفتار او هیچ ارتباطی با شما ندارد و ریشه رفتارش در احساس حقارت درونی اوست و مجبور است به هر شکلی شده خودش را بزرگ جلوه بدهد و این رفتار را با همه دارد. 

 

مرزتان را مشخص کنید

خودشیفته ها به حریم خصوصی شما احترام نمی گذارند و از آنجا که احساس همدلی ندارند بهخودشان حق می دهند از دیگران سو استفاده کنند. تعیین مرزبندی مشخص مانع از آسیب رسیدن به شما می شود. هر چه بیشتر مرزهای خود را رعایت کنید بهتر میتوانید به آنها بفهمانید که تاکتیکهایشان روی شما تاثیری ندارد. تعیین مرزها تنها راهی است که میتوانید با آن ها ارزشهای خود را به دیگران گوشزد کنید. به مواردی که برایتان مهم است فکر کنید و مرزهای لازم برای محافظت از  ارزشهای تان را مشخص کنید.

 

دفاع از خود 

گاهی با تقلید رفتارهای فرد خود شیفته میتوانید او را نسبت به رفتار ناخوشایندش آگاه کنید. مثلا اگر به قرارهایش اهمیت نمیدهید شما هم همین کار را با او بکنید. 

 

فاصله تان را حفظ کنید

ارتباط مداوم با فرد خود شیفته پنهان باعث ایجاد احساس شکست و نا امیدی می شود بنابراین حتی در مواردی که فرد خودشیفته جزو اعضای خانواده محسوب می شود سعی کنید از هر فرصتی برای فاصله گرفتن از او استفاده کنید. 

 

کم کردن ارتباط شخصی مانند درخواست انتقال به اتاق یا واحدی دیگر در محل کار ، استراحت در زمان هایی غیر از استراحت فرد خود شیفته ، قطع ارتباط کامل با او میتواند به شما کمک کند تا آسیب کمتری ببینید. 

شما با فاصله گرفتن از شخص خود شیفته میتوانید از خودتان محافظت کنید.

 

گردآوری : بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------