دروغگویی پاتولوژیک چیست؟ علائم و درمان آن



دروغگویی پاتولوژیک ,دروغگویی پاتولوژیک چیست,تشخیص دروغ پاتولوژیک

دروغگویی پاتولوژیک

 

در مورد دروغگویی پاتولوژیک چه میدانید؟

دروغ یکی از ناخوشایندترین بخش های شخصیت انسان است. دروغ های کوچک امکان دارد تقریبا بدون ضرر باشد، ولی در برخی موردها ، این عادت یک مشکل بزرگتر، دروغگویی اجباری یا آسیب شناختی را مخفی می کند. در واقع، بیشتر روانشناسان دروغ پاتولوژیک را به عنوان یک اختلال بهداشت روان تعریف می کنند.

دروغگویی پاتولوژیک چیست؟

دروغگویی طبق گفته های دروغین برای گول زدن دیگران به‌ صورت عمد که بیشتر برای منافع شخصی است، گفته می‌شود. دروغگویی غیرپاتولوژیک امری طبیعی است و علامت اختلال نمی‌باشد. فردی که به طور پاتولوژیک دروغ می‌گوید، از روی اجبار و بدون منفعت معلومی برای خود دروغ خواهد گفت.

 

کوشش هایی برای توضیح فرق دروغ پاتولوژیک و غیرپاتولوژیک انجام گرفته است، ولی تحقیقات بیشتری برای تمایز مناسب احتیاج است.

 

خصوصیت اصلی دروغ پاتولوژیک این است که انگیزه واضحی ندارد. اغلب می‌توان مشخص کرد که چرا کسی دروغ گفته است، به طور مثال برای منفقت های خود یا برای دوری از شرایط شرم‌آور یا استرس‌زا، ولی دروغگویی پاتولوژیک بدون علت واضح اتفاق نمی افتد و به نظر نمی‌ آید نفعی برای فرد داشته باشد.

 

معلوم نیست که آیا شخصی که دروغ پاتولوژیک می‌گوید از فریب‌کاری خود اطلاع دارد یا قادر است درباره دروغ خود عاقلانه فکر کند. دروغ پاتولوژیک می‌تواند ارتباطات اجتماعی را سخت نموده و باعث مشکلات بین فردی زیادی شود.

 

تشخیص دروغ پاتولوژیک

تشخیص دروغ پاتولوژیک برای روانشناسان سخت بوده است چون این می تواند علامتی از مشکل دیگری یا عادت از بچگی باشد. بیشتر ، روانشناسان به جای اینکه تنها افسانه پردازی کنند ، به دنبال دلیل اصلی این اتفاق می گردند و برای رفع آن کوشش می کنند. بیماری های روانی که بعضی وقتها به دروغ پاتولوژیک مربوط می شوند شامل اختلال استرس بعد از سانحه ، اختلال شخصیت خودشیفته و اختلال دو قطبی هستند.

 

دروغگویی پاتولوژیک ,دروغگویی پاتولوژیک چیست,علائم دروغگویان پاتولوژیک

دروغگویی پاتولوژیک چیست

 

انواع دروغگویی پاتولوژیک

دروغگویی رویایی

این نوع دروغگویی یک نوع دروغگویی رویایی است که اشخاص بین خیالات و واقعیت گیر می کنند و دروغگویان مبتلا به این نوع دروغگویی نمی توانند مشخص کنند که چه چیزی واقعیت دارد و چه چیزی در رویای آن ها است. 

 

دروغگویی عادتی 

همانگونه که از اسمش پیداست، این دروغگویی پاتولوژیک نتیجه عادت شخص می باشد  زیرا همیشه تلاش کرده یک دروغ را تکرار کند و در طولانی مدت این رفتار به یک عادت تبدیل شده است . 

 

دروغگویی تکانشی 

خیلی از اشخاص به علت اثر اختلالات کنترل تکانه دروغ می گویند. در حقیقت در عمق درون خود یک احتیاج اساسی دارد که احتیاج به دروغ گویی است . 

 

دروغگویی پاتولوژیک مربوط به استفاده از مواد 

آخرین نوع دروغگویی پاتولوژیک مربوط به استفاده از مواد می باشد . این اشخاص یک نوع عادت اعتیاد گونه دارند و هنگامی که در مورد چیزی آزار می بینند و نمی توانند ذهن خود را کنترل کنند ، به سوی مواد می روند که همین مواد علتی برای دروغگویی آن هاست. 

 

دروغگویی پاتولوژیک ,دروغگویی پاتولوژیک چیست,انواع دروغگویی پاتولوژیک

تشخیص دروغ پاتولوژیک

 

علائم دروغگویان پاتولوژیک 

انواع گوناگونی از این دروغگویی ها وجود دارد که آن را به شما معرفی کردیم که هر کدام تعریف مختلف دارند ولی همه آن ها اغلب علامت های یکسانی را از خودشان نشان می دهد که می توان با دیدن این نشانه ها در طولانی مدت این اشخاص را شناسایی کرد . البته برحی از اشخاص این نشانه ها را به صورت به طور کامل آشکار در خودشان نشان می دهند ولی برخی دیگر احتیاج به تحقیق و بررسی بیشتر دارند . 

 

اغراق

نخست اینکه دروغگویان پاتولوژیک سخنرانان خوبی هستند. آن ها توانایی استفاده از موقعیت های گوناگون را دارند که آن نیز مهارت دروغگویی است و می توانند هر وقت و هر جایی دروغ بگویند . آن ها اغلب در مکالمات خود بیش از اندازه اغراق می کنند . 

 

دروغگویی پاتولوژیک ,دروغگویی پاتولوژیک چیست,تشخیص دروغ پاتولوژیک

انواع دروغگویی پاتولوژیک

 

تشخیص دروغگویان پاتولوژیک

ایجاد حاشیه امن 

این نشانه مربوط به محیط می شود.  این اشخاص عاشق این هستند که در اطراف خود تا جایی که می توانند آسایش را فراهم کنند . در حقیقت وقتی که حس ریلکس بودن و آرامی کنند ، می توانند به راحتی دروغ های بزرگی بگویند . قدرت تصور و خیال پردازی آن ها هم زیاد می شود.  در حقیقت برخی از آن ها با به وجود آمدن این حاشیه امن و دروغگویی دوست دارند از اشخاص دیگر مثلاً جنس مخالف خود امتیاز بگیرند و به خودشان افتخار کنند . 

 

جلب توجه 

یکی از نشانه های ویژه در مورد دروغگویان پاتولوژیک این است که آن ها همیشه به دنبال جلب توجه هستند و مانند یک کودک که برای جلب توجه مادرش گریه می کند، او نیز برای جلب توجه دیگران هر دروغی را می گوید تا عاملی برای جذابیت بیشترش باشد . 

 

بهتر کردن اوضاع 

بعضی وقتها دروغگویان پاتولوژیک از کلمات فیک و تقلبی برای به وجود آمدن حس بهتر استفاده می کنند . در حقیقت آن ها نمی توانند لحظات دشوار و ناخوشایند زندگی را قبول کنند و در نتیجه دوست دارند مجددا از دیدگاه خودشان آن اتفاقات را ترمیم کنند و به دروغ هم که شده حس آرامش پیدا کنند . 

 

عزت نفس پایین 

این اشخاص اغلب دیدگاه خوبی نسبت به خودشان ندارند و از مشکلاتی مانند اختلالات شخصیتی ، اختلالات دو قطبی ، افسردگی و هرگونه اختلال ذهنی رنج می برند که همین امر سبب به وجود آمدن عزت نفس پایین در آن ها می شود .

 

برآورده کردن تمایلات خود در گذشته 

برخی از این اشخاص ترجیح می دهند دروغ بگویند تا دیگران آن ها را تایید کنند و با این کار به خودشان افتخار کنند . در حقیقت آن ها میل دارند تمایلات سرکوب گذشته خود را تلافی کنند. 

 

دفاع از خود 

یکی از فرق هایی که میان یک دروغگوی معمولی با یک دروغگوی پاتولوژیکال وجود دارد ، این است که این اشخاص اصلاً قبول نمی کنند که فردی مانع حرف زدن آن ها شود . این اشخاص دوست دارند همیشه در حاشیه امن و راحتی خود دروغ بگویند و در نتیجه وقتی که صحبت آن ها را قطع کنید، بسیار عصبانی می شوند و از خودشان دفاع می کنند . 

 

احساس درک 

دروغگویان پاتولوژیک حس درک خیلی خوبی دارند . در حقیقت آن ها می دانند که چه زمان هایی باید دروغ بگویند. چنانچه حس کنند که صحبت های آن ها به وسیله دیگران قبول کردنی نیست ، به سرعت یک دروغ جدید می گویند تا دروغ قبلی را بپوشانند . 

 

اعتیاد های خاص

پژوهش در مورد نشانه های دروغگویی پاتولوژیک نشان می دهد که این دروغگویان معمولا یک یا چند اعتیاد دارند که آن ها را اجبار به دروغگویی می کند. به طور مثال اعتیاد به الکل ، اعتیاد به دارو اعتیاد به شرط بندی جزو این اعتیاد هاست . 

 

دروغگویی پاتولوژیک ,دروغگویی پاتولوژیک چیست,تشخیص دروغ پاتولوژیک

درمان دروغگویی پاتولوژیک

 

درمان دروغگویی پاتولوژیک

از آنجا که دروغگویی پاتولوژیک بیماری ناآشنایی است، درمان رسمی برای آن وجود ندارد. چنانچه پزشک مشکوک به بیماری زمینه‌ای باشد که سبب دروغگویی می‌شود، امکان دارد درمانی برای آن بیماری پیشنهاد کند. مثلا، درمان اختلال شخصیتی اغلب شامل روان‌درمانی یا دارو است.

 

از آنجایی که دروغگویی پاتولوژیک می‌تواند برای دیگران صدمه رسان باشد، امکان دارد پزشک تراپی یا درمان را برای اشخاص نزدیک به شخص هم توصیه کند. تراپیست یا درمانگر با آن‌ها کار می‌کند تا به مدیریت واکنش‌شان نسبت به این مشکل کمک کند.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------