چگونه با سیاست باشید و رفتاری دیپلماتیک داشته باشید
- مجموعه: مشاوره خانواده
چگونه با سیاست رفتار کنیم؟
چگونه با سیاست برخورد کنیم؟
به طور قطع کسانی که دارای سیاست و شخصیت قوی هستند نسبت به کسانی که شخصیت ضعیف و بدون اعتماد به نفس دارند در جامعه موفق تر هستند همه برای افراد مهم و با سیاست احترام قائل می شوند.
تعریف عبارت شخصیت قدرتمند کار سختی است چون این تعریف برای هر کسی فرق دارد ولی خصوصیت های گوناگون در یک شخصیت قوی وجود دارد که در هر تعریفی یکی است.
تعریف بیشتر افراد از یک شخصیت قوی این است : کسی دارای شخصیت قوی و با سیاست میباشد که یه جای این که تحت تاثیر دیگران باشد خودش رهبر کارهای خودش باشد و قوی و اثرگذار باشد .
شاید شما از نظر خودتان دارای یک شخصیت سست و بدون اعتماد به نفس می باشید و از این خصوصیت ها صدمات بسیاری به شما رسیده و این سوال را دارید چطور در جامعه امروزی قوی و با سیاست باشیم ؟
چگونه سیاست داشته باشیم؟
برای با سیاست بودن بر اساس واقعیتها تصمیم بگیرید نه احساسات
یک لحظه صبر کرده عقب بروید و موقعیت را منتقدانه ارزیابی کرده و پیش از اینکه احساساتتان را دخالت دهید، اطلاعات حقیقی آن شرایط را کنترل کنید.
از زبانی ساده و آشکار استفاده کنید
با زبانی ساده و روشن حرف بزنید تا شخص مقابلتان از صحبت هایتان دچار سوءتفاهم نشود.
رفتار قاطعانه و بدون خشونت داشته باشید
اشکالی ندارد که قاطع صحبت کنید و این حتی کمکتان میکند دیگران صحبت هایتان را با جدیت بیشتری گوش کنند، ولی از زبانی استفاده نکنید که به نظر دیگران خشن به نظر برسد.
تلاش کنید خیلی آسان به جای اینکه بگویید «بههیچوجه» یا «شوخی میکنی» بگویید «نه»!
چنانچه میخواهید باسیاست باشید ابتدا فکر کنید سپس عمل کنید
حتی اگر خشمگین و ناراحت هستید، یکلحظه وقت گذاشته و نفسی عمیق بکشید و پیش از اینکه صحبتی بکنید یا کاری انجام دهید، قدری فکر کنید. حتی چنانچه نیاز شد در ذهنتان به نفس کشیدن فکر کنید تا آرامش خودتان را باز یابید.
امکان دارد دشوار به نظر برسد، ولی چند لحظه زمان گذاشتن برای ارزیابی شرایط خشم تان را کاهش داده و دیگر با عصبانیت رفتار نخواهید کرد.
این نکته به خصوص زمانی که در یک مکان عمومی هستید مانند هنگامی که مخاطب شما یک فروشنده بیادب یا یک بچه یاغی است که در یک رستوران شلوغ مزاحم غذا خوردنتان شده است، اهمیت بیشتری پیدا میکند.
نگذارید کسی صحبت تان را قطع کند
مودبانه از آن فردی که میخواهد حرف تان را قطع کند بخواهید که اجازه دهد حرف هایتان تمام شده، آنگاه او نظرش را بگوید.
حالتی باسیاست به خود بگیرید
زبان بدنی خنثی داشته باشید. هنگام صحبت کردن به چشمهای شخص مقابل نگاه کنید و لحن کلامتان آرام باشد.
بخش هایی از بدنتان که موقع بحث کردن عصبی و پرواکنش میشوند مانند دستها، شانهها و ابروهایتان را ریلکس کنید.
از تکان دادن بیش از حد دستها موقع صحبت کردن دوری کنید چون امکان دارد عصبی و خشن به نظر برسید.
بیش از حد دوستانه رفتار کردن سبب میشود فرد لوسی به نظر برسید و دیگران خیلی جدیتان نگیرند پس کمتر لبخند بزنید.
در تذکر دادن باسیاست رفتار کنید
تذکر یک رفتار بیادبانه به یک دوست، عضو خانواده و یا همکار میتواند یک اقدام چالشبرانگیز باشد. متأسفانه حتی در شرایط و موقعیتهای حرفهای این مسئله نسبتاً رایج است که ما در معرض اهانت و بیحرمتی از طرف یکی از همکاران یا اطرافیان قرارگرفته، ولی شیوه صحیح برخورد را نمیدانیم.
گاه واکنش اشخاص عصبانیت افراطی و نشان دادن اهانت و بیحرمتی بیشتر بهطرف مقابل است و گاه با سکوت و عبور از این موقعیت ناراحتکننده روبرو هستیم که مسلماً هر دو این واکنشها غیرمنطقی و خلاف با اصول ارتباطی است.
هنگامی که با بیادبی روبرو میشویم نکته مهم این است که فراموش نکنیم جرات تکرار این کار را به دیگران ندهیم. بههرحال شما حقدارید که مدعی شوید و نادرست و غیرقابلتحمل بودن شرایط موجود را بیان کنید به خصوص اگر این بینزاکتی یک مشکل همیشگی و در حال پیشرفت باشد.
نکات مهم
- کار نیکو کردن از پر کردن است. هر جا و در هر شرایطی که هستید، باسیاست رفتار کردن را تمرین کنید.
- سیاست داشتن از درون شما نشات می گیرد. هیچ زمان برای اینکه به خودتان اثبات کنید چیزی صحیح است، حقیقت را نادیده نگیرید. تنها خیلی آسان نظر خودتان را به روشی مثبت بگویید.
- سیاست داشتن را با دوستانتان تمرین کنید.
- کتابهای بسیاری هستند که نکات خوبی در این باره آموزش میدهند. تا میتوانید برای افزایش مهارتهایتان آنها را بخوانید.
هشدارها
- مواظب استفاده کلمه «نه» باشید. باید تلاش کنید بسیار خوب به نقطهنظرات دیگران گوش داده، بگویید که صحبت و نظرشان را بسیار خوب درک میکنید ولی نیازی نیست حتما با آن همعقیده باشید.
گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته