بهترین مشاور را انتخاب کنید



 

مشاوره روانی,مشاور یادرمانگر

 

مشاوره خانواده - برخی از زوجین گاهی در مسیر زندگی خود ، احساس می کنند که به یک مشاوره روانی احتیاج دارند . اطمینان از اینکه یک مشاور یا یک درمانگر می تواند به آنها کمک کند و مشکل دیگری بر مشکلات شان اضافه نمی نماید ، هدف این مقاله می باشد.

  

در انتخاب درمانگر باید خیلی دقیق باشید . همان طور که یک درمانگرِ با تجربه کمک می کند تا درمان شوید و زندگی زناشویی سالمی داشته باشید ؛ یک درمانگر تازه کار یا کم تجربه می تواند وضعیت رابطه شما را ناسالم تر کند ؛ چون به علتِ اختلال پی نمی برد و راه حلی ارائه می دهد که شفابخش نیست.

 

مسئله ای که در این مجال قصد داریم مطرح نمائیم ، شاید به مذاق خیلی از درمانگرها خوش نیاید . مثلا می توان به صراحت گفت : داشتن پایان نامه تحصیلی به هیچ وجه دلیل آن نیست که دارنده ی آن یک درمانگر خوب باشد . آنها فقط از نظر قانونی درمانگر هستند ، ولی شاید از نظر صفات شخصیتی مناسب نباشند . ممکن است به اندازه ی کافی حساسیت به خرج ندهند و یا در انتقال و کاربرد آنچه آموخته اند ، ناتوان باشند.

 

بیشتر مردم نمی دانند یک مشاور یا درمانگر چه کاری باید برایشان انجام دهد . لذا زمان مراجعه به مطلب روان شناس ، او را متخصص و خبره می انگارند و گفتگو با او را "درمان" تلقی می کنند . بنابراین اگر درمانگر به حرفهای شما گوش بدهد یکبار هم بپرسد مثلا ( آن موضوع چه احساسی در تو به وجود آورد ) یا ( آن موضوع چه نتیجه ای داشت ؟ ) و بعد جلسه تمام شود و شما چند هزارتومان بپردازید ، موقعی که مطب را ترک می کنید با خود می اندیشید که :

 

درمان یعنی همین . احتمالا خیلی طول می کشد تا نتیجه ای بگیرم ، این واقعا خنده دار است ! خوب یک نوار از صحبتهای خودم ضبط می کنم سپس خودم شنونده می شوم و پولم را پس انداز می کنم !

 

گاهی شما در جلسات مشاوره ، موضوع را مطرح می کنید و خودتان هم به آن پاسخ می دهید . حواستان باشد که اگر مشاور از شما پرسید : ( فکر می کنی علت این موضوع چیست ؟) ، بگوئید ( اگر می دانستم که به شما مراجعه نمی کردم ، شما درمانگر هستید ، من هزینه می کنم تا شما بگویید موضوع چیست ؟ )

 

تصور کنید معده شما درد گرفته است و به پزشک مراجعه کرده اید شما تمام نشانه ها و ناراحتی خود را برایش شرح می دهید آن وقت اگر پزشک بپرسد ( فکر می کنی علت چیه ؟) و از شما چند هزار تومان حق ویزیت دریافت کند ؛ واضح است که با ناراحتی مطب را ترک می کنید . شما چرا به پزشک مراجعه می کنید ؟ چون انتظار دارید علت بیماری معلوم شود و پزشک شما را درمان کند.

 

در این مقاله جهت انتخاب یک درمانگر خوب به این موارد اشاره می نمائیم :

 

** مطمئن شوید که ارتباط شما و درمانگر گرم وصمیمی است تا به راحتی و احساس ایمنی هر چه بیشتر، درد خود را با او در میان بگذارید و از راهنمایی او برای درمان خود بهره مند شوید .

 

می توان گفت که صداقت ، شفای هر درد است ؛ لذا اگر شرایط برای یک محیط دوستانه فراهم بود ، با آرامش و به راحتی ، آنچه را که در درون خود دارید ، ابراز نمائید ، تا درمانگر ساده تر به علت مشکل شما پی ببرد .

 

** بهترین درمانگر کسی است که ، با بارِ عاطفی خود کنار آمده باشد و در اصلاحِ شخصیت خویش کوشا باشد . و گرنه خواندن چند کتاب ، نوشتن چند رساله تحقیقی ، و شرکت در چند کنفرانس ، به تنهایی نشانه کارایی او نیست .

 

اگر او در بهبود وضعیت خود کوشا باشد ، طبعا می داند چطور در شما انگیزه ایجاد نماید ، روحیه شما را تقویت کند و دلسوزانه به شما کمک نماید ؛ تا درهای بسته قلب و روح خود را باز کنید . بسیاری از درمانگران حرفه ای از درمان بار عاطفی گذشته خود اجتناب می کنند ! و فقط به تجربه در مورد بیماران اکتفا می نمایند که تعجب برانگیز است ، چون روان درمانی ، یک نظریه نیست بلکه ترکیبی از دانسته ها و تجربه ها می باشد . چنین شخصی چگونه شما را به مقصد (کمال) می رساند ؟ ؛ در حالی که خودش نمی خواهد به آن مقصد برود .

 

** اطمینان حاصل کنید درمانگر درباره عادات ناخواسته و الگوهای شما ؛ هم علت را کشف می کند و هم راهِ درمان را نشان می دهد . تجزیه و تحلیل گذشته ، برای درمان کافی نیست . با راهنمایی او باید هر روز قدم جدیدی بردارید و ضمن رها کردن عادات ناسالم ، رفتار سالم را یاد بگیرید و به روش سالمتری با موضوعات مشابه روبه رو شوید .

 

یک درمانگر خوب باید به شما تکلیفی دهد که با انجام آن ، درون و بیرون شما یکپارچه شود .

** جلسه های روان درمانی از آغاز باید ارزش خود را نشان دهد . بعضی ها فکر می کنند اثرات مثبت روان درمانی بعد از گذراندن 10 الی 20 جلسه ، در زندگی نمود پیدا خواهد کرد که البته این تفکر موجه نیست . اگر از من بپرسید حداقل زمان برای اینکه روان درمانی اثر خود را نشان دهد چه مدت است ؟ جواب می دهم : ( در خلال اولین جلسه ) . در جلسه اول اگر راهنمایی ارزشمندی دریافت نکردید و چیز مفیدی یاد نگرفتید یا مسئله مجهولی برایتان معلوم نشد ؛به چه دلیل پول و وقت خود را ضایع نمایید ؟

 

البته نباید انتظارداشت شما در اولین جلسه مشاوره تغییرات معجزه آسایی در رابطه خود مشاهده کنید اما اگر هیچ تغییر مثبتی که جلسه به جلسه باید به آن افزوده شود ، اتفاق نیفتد ، می تواند ناشی از عملکرد درمانگر باشد . شاید درمانگر شما خیلی آهسته عمل می کند که در این صورت دوره درمان شما طولانی خواهد شد . بعضی از درمانگرها شبیه دایه ها رفتار می کنند . دلسوزانه به حرفهای شما گوش می دهند ، اما هرگز شما را به سطح آگاهی بیشتر راهنمایی نمی کنند .

 

چگونه درمانگر حاذق انتخاب کنید ؟

 

از دوستان ، فامیل و همکاران که از خدمات مشاوره بهره برده اند و از نتیجه کار راضی هستند پرسش کنید و نشانی بگیرید .

 

پزشک عمومی مورد اعتماد هم می تواند روان شناس صلاحیت دار به شما معرفی کند .

 

درباره روش و رفتار درمانگر تحقیق کنید ، اگر شرایط لازم را داشت به او مراجعه کنید .

 

پس از انتخاب درمانگر قبل از اینکه اولین جلسه درمان شروع شود با او تلفنی یا حضوری گفتگو کنید . این کار برای آنکه تشخیص دهید آیا به راحتی قادرید با او صحبت کنید ، لازم است .

 

بدون خجالت از او پرسش کنید و با دقت به پاسخش گوش فرا دهید . به این ترتیب متوجه خواهید شد که این شخص مسایل را درست حس می کند ، یا به حاشیه پردازی رو می آورد .

در اولین جلسه درمانی نیازهای خود را چند بار تکرار کنید . این جلسه با پول شما تشکیل شده است . هر چه را نیاز دارید بپرسید .

 

در خاتمه به خاطر داشته باشید که یک روان شناس نمی تواند مشکل شما را حل کند ، یا شما را شفا دهد و درد شما را برطرف کند . چون شما در دستان خودتان هستید ، نه بیهوش زیر تیغ عمل جراحی .

 

روان شناس تنها به عنوان یک راهنمای دوست داشتنی به شما کمک می کند تا در جنگل احساسات روانی ، با امنیت سفر کنید و می تواند جاده ی رسیدن به آزادی (سعادت) را نشانتان دهد .

منبع:سایت تبیان

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------