تاثير تفکرات مثبت و منفي بر سلامت
- مجموعه: مشاوره خانواده
اين باور که نگاه مثبت يا منفي داشتن در زندگي ميتواند بر سلامت جسم تاثير بگذارد، مدت زيادي است که بر سر زبانهاست. خود شما تاکنون چند بار شده که به يک فرد بيمار يا شکستخورده گفتهايد که جنبه خوب ماجرا را ببيند؟ امروز محققان اثبات کردهاند که نوع رفتار ما در برابر هستي به ويژه ديد مثبت يا منفياي که به آن داريم بيش از آنچه فکر ميکنيم ميتواند بر ما تاثيرگذار باشد.
چندي پيش دکتر بکالوي، استاد دانشگاه علوم اجتماعي يال نشان داد داشتن ديدمثبت بر سلامت ما تاثير شگرفي دارد. وي پس از زير نظر گرفتن 660 فرد که پرسشنامهاي را در سال 1975 ميلادي پر کرده بودند و در آن از نوع ديد خود به پيري سخن گفته بودند و بررسي سن فوت هر يک به اين نتيجه رسيد افرادي که ديد مثبتي به پيري دارند به طور ميانگين 5/7 سال بيش از کساني که ديد منفي نسبت به آن دارند عمر ميکنند.
تحقيق ديگري که در سال 2003 ميلادي در دانشگاه wisconsin-madison انجام شد نشان داد واکسن آنفلوآنزا تاثير بهتري بر کساني دارد که ديد مثبتي به زندگي دارند. در اين پژوهش 52 فرد زير نظر گرفته شدند و به آنها واکسن آنفلوآنزا تزريق شد، اما پيش از آن پزشکان از داوطلبان خواستند به يک خاطره خوب و يک خاطره بد فکر کنند و فعاليت مغزي آنها ثبت شد.
کساني که بيشتر وقف خود را صرف فکر کردن به يک خاطره خوب کرده بودند تا يک خاطره بد سمت چپ کورتکس جلوي مغزشان که مسوول احساسات مثبت است، فعالتر بود و 6 ماه بعد ميزان پادتن مقابله با ويروس در بدنشان در مقايسه با ساير افراد بيشتر ترشح شده بود. به نظر ميرسد داشتن ديد مثبت به زندگي حتي ميتواند بر تجربيات فيزيکي هم تاثير بگذارد. طبق تحقيقي که در سال 2005 ميلادي در دانشکده پزشکي Wake forest انجام شد به اثبات رسيد نوع رفتار و نگاه ما به دنيا حتي بر ميزان دردي که حس ميکنيم هم تاثير ميگذارد. طبق بررسيها داوطلباني که به آنها گفته ميشد قدرت تحمل درد بالاتري دارند و بدنشان قويتر است درواقع به شدت درد واکنش کمتري نشان ميدادند. به عبارت سادهتر فکر آدمها خود ميتواند همانند يک مورفين در بدن عمل کند.
منبع: ريدرزدايجست